Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ce acumulatori sa cumpar?

Postări Recomandate

Buna ziua,

Mai mult ca sigur nu am incadrat corect subiectul, de aceea rog moderatorul sa il mute unde i-ar fi locul.

Rugamintea este sa ma ajutati cu un link, sau mai multe, pentru a alege corect un set de 8 acumulatori Ni-Mh pentru tensiometru.

Zic 8 pentru ca aparatul functioneaza cu 4 si sa am alti 4 gata incarcati.

In prezent folosesc acesti acumulatori, adusi din SUA acum cca 6-7 ani de un prieten. Capacitatea lor este de 2600 mAh si tensiometrul se impaca foarte bine cu ei.

In ultima vreme se incarca mai greu si cred ca este timpul de altii noi.

Prin urmare, ce sa cumpar, ca marca si capacitate in cazul in care nu gasesc valoarea pe care o am acum. Cat pot "urca" sau "cobora" peste ceea ce am acum?

Multumesc.

Editat de radudd
Link spre comentariu

Multumesc, insa intreb, cat de rau este faptul ca amperajul lui Eneloop este sub ceea ce folosesc in prezent?

Va dura mai putin timpul de folosire a unui set pana la o noua reincarcare?

Daca da, asta inseamna ca se vor uza mai rapid.

Editat de radudd
Link spre comentariu

Folosesc pentru camera foto si tensiometru Eneloop 1900mAh din 2007, nu dau semne de uzura. La Eneloop capacitatea e reala, nu bazaconii gen AAA cu 5000 mAh de prin piete...uitati pe cineva care a testat acumulatori:

http://danyk.cz/test_aku_en.html

Acesti Eneloop se incarca corect cu 190mA timp de 14 ore. Veti ramane uimit cat rezista in uz, dupa o incarcare corecta. Daca nu aveti incarcator care sa scoata 190 mAh, se poate confectiona.

https://www.arduinotehniq.com/index.php/2016/12/03/incarcatoare-de-acumulatori-mici/

Link spre comentariu

Cu o capacitate mai scăzută va scădea timpul de utilizare a aparatului.Automat, acumulatorii vor trebui reîncărcaţi mai des.Dar un set de acumulatori poate fi reîncărcat până la 1000 de ori, deci îşi scot banii oricum.Din cele scrise până acum, lucraţi în domeniul medical, altfel nu vă făceaţi probleme din astea.La un cabinet se poate utiliza un tensiometru şi de 50 de ori pe zi, deci un al doilea set gata încărcat trebuie neapărat să-l aveţi.Şi un încărcător inteligent va trebui să aveţi, pentru a încărca optim acumulatorii.

Editat de validae
Link spre comentariu

Se pare ca cei Pro de 2500 mAh nu au decat 500 cicluri de incarcare, fata de 2100 de cicluri la cei de 1900 mAh.

Editat de Spitfire
Link spre comentariu

Cum folositi tensometrul? Ocazional sau continuu, adica în regim profesional?

În primul caz sunt mai buni acumulatori cu autodescarcare mica, gen eneloop cu capacitate sub 2000 mAh. Eu am niste GP de 1600 mAh foarte vechi (vreo 20 de ani) care înca au peste 1200 mAh si stau încarcati peste un an. Conteaza mult un încarcator cu mai multe regimuri de încarcare si posibilitati de monitorizare.

Link spre comentariu

Regimul de utilizare nu este profesional, insa este posibil sa fie pus in functiune si de 3 - 5  ori pe zi (zile consecutive, 2 - 3), dar sunt si zile cand nu este utilizat.

Practic zilele cand este nevoie de el cred ca acopera si depasesc inca o data intr-un an zilele in care acumulatorii "stau".

Multumesc pentru acest amanunt.

Editat de radudd
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări