Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Bec neon fierbinte

BRANCA

Postări Recomandate

Merita vazut

" East German company Narva created a lamp for a long life lamp and showed it at an international light fair. Nobody was interested."

Editat de RealAlex
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 18
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• validae

4

• RealAlex

3

• sesebe

3

• doru3160

3

Top autori în acest subiect

Acum 3 ore, doru3160 a spus:

Pai tu de ce le-ai facut...ca sa le lasi mostenire la nepoti? Eu le-am luat asa, ca sa uit pana se strica, cat am dat pe ele. Cele 3 mi le-au schimbat la garantie. Intre timp mai am doua, dar le mai tin sa ma duc cu o cantitate mai mare, ca sa merite drumul. Mai am timp 3 ani.

Pt calitatea luminii și pt a uita de ele. Cele din comert au CRI prost. Chiar și cele de firma cu greu ating CRI 90 iar cele ale mele au minim CRI 95.

Oricum la mine în casa majoritatea surselor de lumina sint custom cu COB-uri pe radiatoare serioase, cu temperaturi masurate și cu surse de încredere. La cele mai ciudate le-am adăugat eu filtre EMC pe întrarea de rețea. 

Link spre comentariu

Eu am vrut sa folosesc infrastructura, ca sa zic asa, existenta. Am ramas cu corpurile de iluminat si dimmerele de la becurile vechi, cu filament. Am avut o tentativa de confectionare si eu, insa nu ma puteam incadra in dimensiuni, arata ca naiba, chiar daca lumina era satisfacatoare. Tura asta ultima de becuri, de care vorbeam ca are garantie 5 ani, chiar ma multumeste in ce priveste calitatea luminii in incinta. Un neavizat nu ar sti daca sunt becuri cu filament sau cu LED. Si sunt si dimabile.Pana la urma, asta conteaza, sa ai lumina si confort cand le folosesti.

PS- bec economic cu descarcare mai am pe la serviciu, la o lampa de birou. Se incalzeste, dar nu in masura sa nu poti pune mana pe el si sa-l desfiletezi din dulie. Sa zicem undeva pe la 40...50 grade.Cine a stat sa masoare? 

Editat de doru3160
Link spre comentariu
La 21.08.2020 la 18:59, RealAlex a spus:

Merita vazut

" East German company Narva created a lamp for a long life lamp and showed it at an international light fair. Nobody was interested."

Aia e o aberatie conspirationista de doua parale...nici o umbra de adevar!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări