Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sfaturi pentru achizitionarea unui cd player bun.

CornelM

Postări Recomandate

Buna,

Doresc sa ma ajutati cu niste sfaturi legat de CD-player, bineinteles daca binevoiti.

Ce este cel mai important de urmarit in specificatiile aparatului?

Bugetul alocat nu este mai mare de 300 lei, vorbim de SH.

Pe net este plin de anunturi. Va rog sa ma ajutati sa fac o alegere corecta.

Multumesc.

Link spre comentariu
Vizitator viobio

In primul rand să aibe mecanica și blocul optic in stare bună. 

Cu 300lei..... nu prea ai buget pentru ceva cu adevărat bun, dar poate ai noroc. 

Caută ceva cu CDM1 sau CDM 2 de la Philips sau BU1 de la Sony. 

Ca DAC ..... aici este mai complicat.... pentru că contează și ce este după DAC. 

Mare atenție la aparatele Philips, acestea au praf și pulbere condensatorii axiali Philips. 

Editat de viobio
Link spre comentariu

Am aruncat o privire si da aveti dreptate 300 este o suma mica...:pandaci

Se mentin preturile destul de sus avand in vedere ca sunt aparate de aproape  si peste 30 de ani vechime.

Editat de CornelM
Link spre comentariu

Salut,

Si eu recomand un Philips, cele cu bitstrem conversion suna ok, eu am un reprezentant vechi, luat pe la 100roni de pe olx in urma cu cativa ani, suna clar diferit fata de un sony destul de bine fata de un Technics. Chiar daca designul nu-i grozav, are o optica ciudata gen tangential, dar merge ok.

Link spre comentariu

Semnificativ peste buget - dar merita  (daca gasesti totusi la un pret decent), un Revox. 

Atentie, orice vechitura aproape sigur va avea nevoie si de o recapare.

O alta optiune ar fi sa iei un cd-player no name dar care citeste orice, si sa il folosesti ca transport asociat cu un DAC separat cat mai bun. Avantajul ar fi ca poti schimba din cand in cand DAC-ul  (adica pe masura ce mai strangi bani  :)  )

Editat de Shambala
Link spre comentariu
Acum 2 minute, icar a spus:

Incearca unul deck, adica fara amplificator, sunt OK si sunt si mai ieftine. Daca vrei homecinema, se schimba povestea.

Da asta este ideea.

Doresc un CD-player cat de cat bun. Am vazut ca sunt o gramada care sunt foarte scumpe desi au o varsta considerabila, dar cum zicea un coleg nu stii de unde sare iepurele.

Oricum mai mult de 500 lei nu pentru un batran... Nu sunt asa fanatic.:rade:

Momentan am un PS3 la care mai ascult muzica de pe CD. Nu este in regula.

Un player bun si un amplificator decent si aia e.

Am un Panasonic SA-HR45 la care o sa renunt in viitor.

Link spre comentariu
Acum 21 ore, CornelM a spus:

Mi-am facut o idee despre cele prezentate pana acum.

Ceva din gama Technics?

De la SL-P770 in sus eventual.

Un Denon 1560 cu telecomanda va ajuta? (detalii pe MP)

Link spre comentariu

La Sony CDP-790 trebuie putina atentie, era comercializat in doua versiuni, prima avand doua dacuri de la Analog, AD1860, iar cel aparut dupa un singur CXD2552Q.

Inafara de acest aspect, trebuie luata in considerare si faptul ca la playerele utilizate pot aparea repede probleme cu blocul optic, curele uzate, etc. , dat fiind faptul ca aceste aparate au deja peste 10-15 ani.

Link spre comentariu

Poate ca nu e raspunsul dorit, ................. dar,  NU as da bani pe niciun CD player SH!

Niciodata nu vei sti daca va functiona o ora, o zi, o saptamana sau cativa ani! ( indiferent daca iei in calcul un aparat de cateva sute de euro sau un mamut ce a costat cateva mii - pana la urma orice oboseste pe lumea asta! ). Filozofia lui Spalatzelu' spune: " lucru nou e lucru nou si femeia e femeie!"

Ideea ca schimbi blocul optic te duce la dublarea sau triplarea sumei initiale pentru o durata de viata complet incerta!

Desigur, decizia iti apartine!

Link spre comentariu
Acum 11 ore, fluffy37 a spus:

De la SL-P770 in sus eventual.

Un Denon 1560 cu telecomanda va ajuta? (detalii pe MP)

Recomand, laser in camp magnetic, doua convertoare PCM1701P , 20 bit, 8 x oversampling, suna bine, constructie solida, o singura curea la usita !

Editat de okean
Link spre comentariu

Am avut mai demult un Nakamichi, era pe 110v, cu transformator. Am fost extrem de multumit de el pana sa stricat traf ul. Am folosit alt traf dar ceva am gresit ca a iesit fum din el, au sarit si sigurantele de la casa. A fost excelent aparatul, ti l recomand cu toata increderea. Acum am un Technics, e ok nu ma pot plange.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări