Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Centrala termica - schimbator de caldura

Tzontonel

Postări Recomandate

Doru.Centralele vechi,fara condensare,tineau la greu,fara defectiuni.Astea noi au o multime de probleme si sunt si mult mai scumpe!Am o cunostinta cu un Vaillant in functiune de vreo 15 ani!Fara spalari chimice si fara reparatii...Si merge pe caloriferele mostenite de la bloc.Alea de fonta.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 24
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• doru3160

9

• Tzontonel

6

• BRANCA

3

• manolo

2

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Daca tii cont ca si a mea e cu PIF din 2006, si merge pe caloriferele originale, cuplate cu tevi din cupru, cam tot pe acolo sunt si eu. Doar ca eu nu am luat Vaillant. La vremea aia erau prohibitiv de scumpe, fata de restul. Am un westen pulsar 240i care in momentul cumpararii nu-mi spunea nimic nici de bine, nici de rau. S-a nimerit sa fie de bine.

Link spre comentariu

Am centrala in cond.,Ferroli, si iesirea condensului este jos la baza intr-un recipient de plastic transparent de 2 l ,,intr-o saptamana nu se umple..merg pe tur cu 50 grd. max.

Link spre comentariu
Acum 3 minute, QQme a spus:

2 l ,,intr-o saptamana nu se umple

De aia ziceam, ca daca nu-l aduni, nu il dai la canal, il poti da afara, cu izolatia termica adecvata, nu va ingheta. De fapt problema condensului in astfel de cazuri cred ca ar trebui sa fie ultima.

Link spre comentariu

In apartamentul personal, am o centrala Ariston instalata in anul 2001.

Toata instalatia de incalzire a fost realizata de mine. Are in componenta vechile calorifere (enorme, Made URSS, spalate, si revopsite),  racordate cu PEXAL. 

Nu am avut nici o problema cu acest sistem de incalzire. 

Functioneaza intr-un apartament de doua camere 70mp.

Link spre comentariu

Si eu am avut pexal, din 99 pana in 2006. Cand am schimbat centrala, am schimbat si instalatia.  Caloriferele si la mine sunt sovietice, tip scoica. Bucati din instalatia veche le-am refolosit prin subsol, si vad ca inca tin. Am avut Henco, dar in timp au mai fost mici modificari cu alte marci. 90% a ramas pe henco, si cand am schimbat centrala, eram in curatenie generala. Am zis sa nu mai fac odata mizerie peste cativa ani. Se zvonea ca pexalul e bun cca 10 ani, dupa care trebuia schimbat. Am intalnit cazuri cand si dupa 5 ani, pocnea precul ramura uscata.Sigur erau diferente mari intre marci.Acum ca am cupru, chiar nu-mi mai fac griji. La tine cu pexal din 2001, ar cam trebui sa-ti dea de grija.

Link spre comentariu

Multumesc de sfat.

Sunt deja pregatit pentru asa ceva. 

Am vrut sa evidentiez calitatea centralelor si materialelor sanitare folosite in anii 2000.

Editat de PINTI
Link spre comentariu
Acum 3 ore, doru3160 a spus:

In afara de latura financiara, ca scot mai multi bani din buzunarele noastre, nu vad ce ar avea cele clasice...daca vor mai fi comercializate pana pica a mea, si eu voi cumpara una clasica, nu in condensare. Poate imi voi reconsidera pozitia cand imi voi monta incalzire prin pardoseala, dar pana atunci, mai e.

Mentionez ca la mine incalzirea e in pardoseala (parchet). Sa inteleg ca cea in condensare e recomandata pentru asa ceva?

Link spre comentariu
  • 2 ani mai târziu...

O problema am și eu cu Ariston Genius One 24kw. Acum vre.o 2 luni mi.a dat eroare 101 (schimbator caldura), am resetat și nu a reapărut. Astăzi am observat la mai mulți robineti la calorifere o scurgere ciudată, alb pietrificat ca si cum ar fi sare întărită.... Țin sa menționez ca am dedurizator și în instalatia de încălzire am pus apa dedurizata. Sa fie aceasta o cauza?

Editat de Lucian Patrascu
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări