Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Recomandare balama

alinescoo

Postări Recomandate

Va salut stimati colegi. Sunt in stadiul de proiectare a unor birouri si nu stiu ce sistem de balamale sa aleg.

Mai precis, sa zicem ca dimensiunile ar fi 40x90 iar capacul trebuie sa se deschida pana la 90 de grade, fara a exista riscul sa cada pe degete. Cam ca in poza.

Ce sistem de balamale ar merge? Ceva cu amortizoare?

Va multumesc. Sanatate maxima.

_birou.PNG

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• alinescoo

2

• BRANCA

1

• bmwh548

1

• Усилитель

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Daca ce construiesti e ca in figura ta ai nevoie de un piston amortizor.Sa zic ca am inteles bine-ai un capac care se ridica si apoi,la inchidere,e in pozitie orizontala.

Nu stiu sa existe balamale care sa faca singure operatia asta.

Link spre comentariu

Parerea mea este ca pistonul amortizor nu este bun , se opune inchiderii capacului .Mai si ocupa loc .La aututurisme ( usita  torpedou ) se folosea  o balama care are axul prelungit ,in capat o mica roata dintata care angreneaza una mai mare  ( tot diametrul incintei este de 15mm si lungime decirca 1cm, deci este mic )  rotile sunt "gresate "cu un material lipicos , care face ca miscarea sa fie inceata si uniforma .

Cam asa ceva ar trebui folosit .

Mai este o solutie asemanatoare cu telescopul amortizor : o teava de plastic in care merge un piston ,capatul tevii este inchis dar are o mica gaura care incetineste miscarea ......

Link spre comentariu

Tocmai ca avem. Pistonul opune rezistenta la inchidere, altfel ar cadea usa de capul ei. Poate confunzi cu balamaua cu amortizor care e alta mancare de peste.

Link spre comentariu

Mecanismul cu roți dintate descris mai sus, sau roată dințata şi cremalieră, era folosit şi la unele casetofoane pentru deschiderea lină/lentă, a uşiței ce susținea caseta. Altfel la deschiderea acesteia, riscai să-ți arunce caseta cît colo.

Unele casetofoane mai primitive, sufereau de sindromul acesta.

Dar, lăsînd amintirile la o parte, şi ca să fiu cît mai on topic, exiată şi model de balamale cu blocare parțială în anumite poziții.

Cele două parți ce alcătuiesc balamaua sunt de forma unor roți/discuri danturate frontal, situate pe un ax comun şi aflate in angrenare sau blocate dorit.

Presarea roților in angrenare sau patinare, este efectuată de un resort, situat pe ax şi tensionat corespunzător de o piulița fluture sau randalinată.

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

In cele din urma am reusit sa incropesc primul birou. Am luat 2 pistoane cu gaz 150N iar usa e de 50x120 cm.

Pistoanele isi fac treaba insa se pare ca nu sunt solutia potrivita. Mai precis, dupa ce incep sa ridic usa, la o cursa de vreo 25-30 cm incep sa ajute la ridicare, la fel fac si la coborare, tin usa sa nu vina dintr-o data. Problema e ca pe masura ce se inchide usa, pistoanele nu mai fac nimic pentru ca se apropie de inchiderea lor completa iar usa se tranteste daca o las.

O sa caut sa vedem ce solutii mai sunt, inclusiv sugestia de la colegul morarul.

LE: observ ca sunt pistoane cu gaz cu amortizarea inchiderii. Probabil de astea am nevoie

Editat de alinescoo
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări