Letcon Postat August 18, 2020 Partajează Postat August 18, 2020 Buna ziua, AM televizorul din titlu, TV LG 32LH500D si s-a stins brusc. L-am desfacut si am constatat ca e defecta sursa. Mai exact, nu ajunge tensiune pe condensatorii mari, de filtraj. Am gasit arsa rezistenta de 0,33ohmi si un condensator de 100pF "impuscat". Am inlocuit si la alimentare, in prima secunda pare ca merge dar dupa arde iar rezistenta de 0,33. Am continuat masuratorile si am gasit mosfetul 80R1K0CE de pe radiatorul mic in scurt si dioda zenner de pe spatele placii care pare in scurt, cel putin masurata pe placa. Atasez si cateva imagini. Cu ce as putea continua? Multumesc. Link spre comentariu
iod2 Postat August 18, 2020 Partajează Postat August 18, 2020 in 98% din cazuri se duce si controlerul o data cu mosul. 1 Link spre comentariu
Letcon Postat August 18, 2020 Autor Partajează Postat August 18, 2020 In cazul asta gasesc sa cumpar toata sursa dintr-o sursa sigura sau sa continui cu repararea? Multumesc. Link spre comentariu
dan-a2 Postat August 18, 2020 Partajează Postat August 18, 2020 Eu as inlocui piesele defecte prima data .. Link spre comentariu
profimex Postat August 18, 2020 Partajează Postat August 18, 2020 Acum 3 ore, iod2 a spus: in 98% din cazuri se duce si controlerul o data cu mosul. 100% chiar schimbati pf6005 si pe langa el mai aveti deobicei niste rezistente smd care se duc si un 1n4148 parca Link spre comentariu
Florinel TV Postat August 18, 2020 Partajează Postat August 18, 2020 Acum 3 ore, dan-a2 a spus: Eu as inlocui piesele defecte prima data .. Si daca este controlerul dus si niste rezistente arse, nu se arde piesele care le montezi inapoi , mosfetul si rezistenta? Link spre comentariu
dan-a2 Postat August 18, 2020 Partajează Postat August 18, 2020 (editat) Normal ca schimbam si controlerul si eventual alte piese defecte .., eu m-am referit la a incerca reparatia sursei originale . Editat August 18, 2020 de dan-a2 Link spre comentariu
Letcon Postat August 25, 2020 Autor Partajează Postat August 25, 2020 Am cumparat pana la urma o sursa de alimentare de la un tv cu ecran spart si am rezolvat problema. Sursa defecta ramane deocamdata in aer pana o sa mai am timp de reparat la ea. Multumesc deocamdata de raspunsuri tuturor Link spre comentariu
Alekkx Postat Februarie 2, 2021 Partajează Postat Februarie 2, 2021 Va salut , am si eu eceasi problema la sursa numai ca nu am gasit decat rezistenta ,condensatorul si dioda zenner arse . Am schimbat rezistenta si condensatorul , am dat afara dioda si cu toate astea pe placa , da scurt unde era dioda zenner . Am alimentat sursa fara dioda si culmea , merge . Acum am doua intrebari , stie cineva ce dioda este si de ce am continuitate pe placa , unde era dioda zenner . Continuitatea este cu dioda afara . Va multumesc . Link spre comentariu
iuliantv Postat Februarie 2, 2021 Partajează Postat Februarie 2, 2021 pai mai sus e vorba de 1n4148,sigur zener?o schema de principiu pf6005 gasita pe google arata o dioda normala ce duce in alimentarea pf6005 ,eu unul as pune un ba159,daca nu e vorba de zener Link spre comentariu
Bercu Giuliano Postat Februarie 2, 2021 Partajează Postat Februarie 2, 2021 u9101 defect Link spre comentariu
iod2 Postat Februarie 3, 2021 Partajează Postat Februarie 3, 2021 integratul defect. daca pui in consum sursa nu o sa mearga. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum