Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Zgomot boiler

robert1000

Postări Recomandate

La 16.08.2020 la 23:04, robert1000 a spus:

Va salut! Detin un boiler italian de 80 litri cam de 1 an de zile. De vreo luna a inceput sa se cam auda zgomote prin el, destul de puternice. Zgomotele apar doar cand se foloseste vreun robinet si dureaza 1-2 secunde. Dar nu de fiecare daca cand se deschide un robinet face zgomot, ci cand si cand. Cand e nefolosit , chiar daca e in priza, nu se aude nimic. 

Ce am facut :

- inlocuit supapa siguranta (nu mai etansa foarte bine)

- desfacut boiler si curatat rezistenta si anod de magneziu (depunerile erau destul de slabe)

- spalat boiler pe interior.

Fenomenul persista. Care sa fie cauza? Hidroforul functioneaza in parametrii, am inlocuit si presostatul deoarece cel vechi se cam oxidase, am refacut presiunea in vas. 

Altceva chiar nu vad ce as mai putea face. De la ce apare acel zgomot , ca nu-i gasesc explicatie?!

Multumesc!

Incearca sa inchizi alimentarea si apoi sa deschizi un robinet pe apa calda il lasi sa curga pana se termina apa si apoi daca e in priza si termostatu cuplat nu ar trebui sa se auda nimic daca se aude atunci e de vina rezistenta, inlocuieste-o,

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...

De cand am curatat boilerul pe interior vad ca se aud zgomotele alea mai rar si mai scurte, asa ca am lasat lucrurile asa. Probabil ca m-am obisnuit. Boilerul pe interior era perfect, fara rugina, rezistenta avea depuneri destul de slabe, anodul de magneziu in stare buna, le-am curatat de depuneri. Am inlocuit si supapa de siguranta intrucat garnitura nu mai etansa bine. 

Rezistenta nu vad de ce as schimba-o pentru ca incalzeste, nu curenteaza, arata bine. 

Ma temeam ca poate e boilerul gaurit sau e plin de piatra, dar nu e cazul.

Mersi tuturor!:)

Editat de robert1000
Link spre comentariu

Am mai zis si alta data.Pe reteaua de apa rece trebuie pus regulator de presiune.Daca prindeti un prospect real de robinet sau baterie o sa vedeti ca se indica niste presiuni de lucru.

In general zgomotele in instalatiile de apa apar in instalatii cu teava de cupru.Presiuni mari apa,viteze curgere mare,variatii de presiune mari pe robineti sau ingustari.

Link spre comentariu
  • 7 luni mai târziu...

Bună! Daca instalatorul mi a montat boilerul de bucatarie(5l), a scos capacul de plastic de la supapa de siguranță si a strâns surubul la maxim (pentru ca curgea), ce se poate întâmpla? E ok asa? Nu exista montat ceas de apa, robinet de golire al boilerului. Teava care alimenteaza cu apa rece e de 1 țol ; are presiune foarte mare. Ce recomandati? 

Link spre comentariu

Dacă presiunea pe conductă e prea mare, recomand un regulator de presiune înaintea boilerului.Supapa de sens şi suprapresiune nu ar trebui să lipsească, chiar dacă boilerele sunt făcute să suporte presiuni cum mult peste 10 Atmosfere.Dar există riscul să piardă pe la garnituri şi diferenţele mari de presiune pot fisura stratul de email interior, cauzând corodarea prematură a tablei.Am avut un boiler Ariston (să nu mai aud de firma asta) de 10 litri care după doar 2 ani de folosire a început să piardă apă printr-un por din tablă.Aşa ceva e pur şi simplu inadmisibil, chiar la un produs ,,low cost,,.Alt boiler de 80 litri mi-a ruginit după doar un an, trebuia periodic să-i curăţ petele de rugină care se umflau pe sub email şi să le acopăr cu spray alb.Nemernicii nu tratează tabla înainte de vopsire, doar dau cu vopsea peste rugină.La fel şi maşinile Indesit şi Whirlpool (practic sunt aceeaşi firmă acum)care după unul-doi ani de folosire (în bucătărie, nu în baie) au început să piardă vopseaua pe la partea de jos.Parcă Arctic (Beko de fapt) face lucruri mai bune decât italienii...sau cei care lucrează sub brandul lor.

Link spre comentariu
  • 3 luni mai târziu...

Am si eu o problema asemanatoare ,si anume cu un boiler nou se aude un fluierat destul de puternic la fiecare minut, cat timp este racordat la reteaua de apa ,acesta inceteaza cand opresc alimentarea cu apa ,mentionez produce zgomotul acela si atunci cand este scos din priza cu alimentarea apa rece conectata.Boiler Ariston lyndo eco 50 l

Link spre comentariu

Dacă fluieratul se aude şi cânde scos din priză, atunci e cauzat probabil de o supapă, un robinet sau o porţiune gâtuită a circuitului de apă.Greu de spus ce anume.Încercaţi să reduceţi presiunea înaintea boilerului, închizând parţial robinetul de izolare şi vedeţi dacă se mai aude.

Link spre comentariu

Corect ce spune Validae,da' mă întreb şi eu dacă mai curge ceva apă pe undeva...În mod normal după ce se umple boilerul şi se presurizează ar trebui să nu mai facă zgomot!Nu cum se zice aici că la un minut se repetă...

Link spre comentariu

Ar fi bine de verificat supapa de sens, să nu scape apa ,,pe invers,, când presiunea în reţea scade din cauza unui consum extern boilerului.De obicei apa produce sunete când trece prin spaţii înguste.În boiler presiunea tinde constant să crească datorită încălzirii apei, iar supapa de sens nu dă voie apei reci să fie împinsă înapoi pe ţeava de tur atâta timp cât supapa e în bună stare.Dar supapele de sens se mai strică după un timp, nimeni nu le verifică după ani de la montare....o spun din experienţa proprie.

Link spre comentariu
  • 2 ani mai târziu...

Buna ziua , am un Ariston, Boiler electric, Pro Eco, 80 L, 1800 W, 75,8 x 45 x 47 cm.

Problema mea este ca nu am presiune la apa calda pentru dus . La chiuvetă presiunea este buna dar la dus presiunea apei reci combinată cu cea calda nu este suficientă. Am ridicat temperatura apei calde in ideea ca combinația de apa o sa imi permită o presiune mai mare, dar din păcate nu pare a fi soluția.  Am citit pe forum legat de ceva regulator de presiune, este oare acest regulator soluția?  Multumesc

Link spre comentariu

Regulatorul de presiune se folosește doar când presiunea de intrare e prea mare.

În cazul de față nu ar aduce nimic util.

Fie aveți conducta de apă caldă spre duș cu o secțiune prea mică, fie aveți un duș cu găuri prea mari și debitul necesar e prea mare.

Link spre comentariu

Daca stati la bloc ,problema este pe teava care duce la dus,este din otel zincat si s-a depus calcar ,mai ales in coturi ,rezolvarea este schimbarea acelui tronson cu teava cupru sau PPR.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări