Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Problema ciudata radio-ceas Sony

Kostas1

Postări Recomandate

Acum 2 minute, validae a spus:

De funcţia aia cu ţânţarii unde ai citit, că eu nu am văzut nimic în descrierile de la magazinele online ?

Era o gluma fata de zgomotul acela de inalta frecventa :)

Link spre comentariu

Păi chiar există generatoare ,,antiţânţari,, de aia am şi căutat amănunte....deşi, cum spuneam, nu au efecte decât la ţânţarii ce suferă de otită.

Link spre comentariu

"Firstly, this is the high power consumption of your alarm clock, and secondly, the cable is connected to the transformer without a protective fuse. Any short circuit and the alarm will turn into a fire."

"Disadvantages:

When the radio is off, interference and noises are heard from the speaker, at night you have to turn off the network, it is impossible to fall asleep."

Si rusii se plang de el, dupa ce rezolvi problema cu zgomotul, sa-i montezi si o siguranta fuzibila pe partea de alimentare.

Link spre comentariu

E posibil ca amplificatorul audio să nu fie oprit atunci când radioul nu funcţionează şi probabil că atunci captează diverse interferenţe.Cam slabe realizări pentru un aparat cu sigla Sony...

Apropo de cablul de alimentare care nu are siguranţă înaintea trafului de reţea....câte ceasuri din astea am desfăcut, niciun traf nu avea siguranţă.Dacă face scurt, traful se întrerupe de zici că nici n-a fost....spun asta fiindcă am tot rebobinat sau înlocuit trafuri din astea miniatură.La o grosime a primarului de 0,05mm ce siguranţă să-i mai pui ?

Dar ce să ne aşteptăm când nume odată celebre ca Akai, Toshiba, Hitachi sau Blaupunkt sunt puse pe tot felul de aparate turceşti sau chinezeşti....Eu am un cuptor cu microunde ,,Sharp,, şi cred că doar numele mai are legătură cu faimoasa firmă de altădată...

Editat de validae
Link spre comentariu
Acum 51 minute, RealAlex a spus:

Era o gluma, eram sigur ca reactionezi.

Ce sa fac, la glumele bune zambesc sau rad, dupa caz. La celelalte reactionez.:dsaf

Link spre comentariu
Acum 3 minute, validae a spus:

E posibil ca amplificatorul audio să nu fie oprit atunci când radioul nu funcţionează şi probabil că atunci captează diverse interferenţe.Cam slabe realizări pentru un aparat cu sigla Sony...

Dar ce să ne aşteptăm când nume odată celebre ca Akai, Toshiba, Hitachi sau Blaupunkt sunt puse pe tot felul de aparate turceşti sau chinezeşti....Eu am un cuptor cu microunde ,,Sharp,, şi cred că doar numele mai are legătură cu faimoasa firmă de altădată...

Exact, este un ciuruc. Cam ca toate electronicele de pe piata din ziua de astazi unde conteaza cantitatea nu si calitatea. Uite-te ce sistem de prindere a antenei de ferita au gasit, ori la fel, cu butoanele, au lipit ceva pe ele ... este o mizerie de aparat, din punctul meu de vedere, nici macar cuple la fire nu au pus.

lP1mhLClPwpdlVIU.huge

Link spre comentariu

La ce te astepti cand pretul e mic?Daca ai cumpara piesele posibil sa te coste de cel putin 2 ori mai mult!Chiar ma intreb care o fi profitul executantuli...

Link spre comentariu

Sistemul de fixare a feritei mi se pare chiar bun, altele n-au nici atâta....iar cuple nu ar avea rost să pună, sunt aparate care merg până le arunci. Cred că soluţia simplă pentru posesor de a scăpa de ţiuit e să-i taie un fir de la difuzor sau să-i adauge un întrerupător pe unul din fire.Depinde de posibilităţi şi abilităţi....dar ceasul va pierde funcţia de deşteptător.Oricum, am citit că sună slab şi rişti să nu te trezească.Mai sigur e să pui telefonul mobil să te scoale....

Link spre comentariu

In 2013 am cumparat aceasta chinezarie "Silvercrest"de la Lidl cu 50 de lei( nu e reclama, ca nu mai au asa ceva in oferta) -full digital pe radio(nu are potentiometru de volum stricacios si nici condensator variabil), ceas cu quartz, are ca back-up 2xAA, suna la ora programata chiar daca e scos din priza(evident, scos din priza afisorul nu mai functioneaza-dar suna alarma)

Vi-l recomand, desi e Made in China, executia interioara e de nota 10+(condensatori cu tantal, traful e un minitoroid, cablajul e arta)-poate il mai gasiti pe undeva:

Silvercrest.jpg

Link spre comentariu

Va salut!

Am ajuns tarziu acasa, o sa desfac aparatul de tot maine, pe lumina. In schimb l-am desfacut din nou partial, cat sa dezlipesc ambele fire de la difuzor. Am avut neplacuta surpriza sa constat ca tiuitul ramane nemodificat. Daca il las in priza dar ii scot bateria, tiuitul nu dispare. La fel daca ii pun bateria dar il scot din priza-tiuie la fel, l-am lasat o ora. Doar daca este scos din priza si ii scot si bateria, tiuitul dispare. O sa incerc maine sa vad de unde naiba se aude, e clar ca nu partea audio e de vina. O sa fie treaba migaloasa, nu exista o zona anume unde ae aude mai tare, pare ca sa aude de pe toata placa. 

Editat de Kostas1
Link spre comentariu

Pune totuşi ceva poze de aproape cu plăcile lui, din pozele deja postate de pe alte site-uri nu prea se vede dacă are un buzzer separat sau măcar vreo bobină care ar putea ţiui...chiar m-a făcut curios. O chestie interesantă şi amuzantă mi-o amintesc de la un fost coleg de serviciu.Demult se făceau clocitori din lighene de plastic şi partea electronică o făceau colegii la serviciu, cu ce aveau la îndemână.Pe atunci nu aveau triace sau tiristori la tensiune mare, aşa că foloseau releu pentru cuplarea/decuplarea rezistenţei de încălzire.Într-o seară, colegul meu tocmai regla o clocitoare din asta ,,artizanală,, şi i se părea că se aude un post de radio, doar că nu putea să localizeze de unde se aude, părea că se aude de departe şi totuşi când se depărta de masă, sunetul nu se mai auzea.După ce a ascultat de aproape releul, şi-a dat seama că armătura acestuia vibra şi ligheanul se comporta ca un difuzor.Detecţia şi amplificarea erau făcute de un operaţional tip 741 care e foarte sensibil....

Link spre comentariu

Gata, l-am reparat! Nu am avut liniste, l-am desfacut din nou, cu el in priza. Am inceput sa pun degetul si sa apas usor pe toate piesele. Surpriza de proportii a fost cand am apasat usor pe cuartul notat cu X101. Stiu ca nu e depanare profesionista, dar tiuitul a incetat instantaneu. Ma bucur ca s-a oprit, insa de ce a tiuit pana acum 20200816_211258.thumb.jpg.3b66c8d2551a81482b4f3bc22bdd811f.jpgsi cum de s-a oprit?

20200816_211511.jpg

Editat de Kostas1
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări