Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Zgomot la preampif

naminator2003

Postări Recomandate

• Răspunsuri 21
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• naminator2003

8

• Yo4You

8

• niq_ro

2

• ratza

2

Top autori în acest subiect

naminator, ai incercat sa pui preamplificatorul la final fara sa fie conectat la placa de sunet? Eu mi-am facut un amplificator pentru casti la serviciu si am ramas masca in momentul in care am vazut ce zgomot de fond are placa.

Link spre comentariu

Preamplificatorul asta l-am facut si eu dar cu TL072 (TL082 e mai bun) si nu am probleme cu el. Daca il folosesti direct de la placa de sunet vezi ca baga un brum de te rupe cel putin asa am patit eu cu cea on-board.

Link spre comentariu

Ce am observat eu e ca daca dezlipesc cablul ecranat de pe cablaj si las asa intrarile zgomotul dispare, deci sigur cablul ala ecranat prinde ceva..Cu mufa in aer are barait, dar cu ea in placa de sunet doar fasaie....Totusi daca folosesc alta sursa de semnal, de exemplu un pda am observat ca fasaie mai putin...Fie ce o fi, nu mai il las in statie, il scot si o sa vand statia fara....Si asa cine are sau o foloseste pune un mixer....O sa ma ocup eu de un mixer separat probabi cand o sa am timp....

Link spre comentariu

tu ce ai masurat la placa de sunet 0,3Volti aia is zgomotul de fond mi-ai scri spe messenger ca ai masurat cu voltmetrul pe AC fara sa dai un semnal sinus .Normal trebuia sa ai 0,00Volti. :rolleyes:

Link spre comentariu

Preamplifu tau e foarte sensibil si preia orice semnal la intrare si il amplifica si de aia ai mult zgomot de fond, pune niste rezistente de 47K intre intrarile + si - la operationale. adica intre pinii 2 si 3 o rezistenta, si intre pinii 5 si 6 alta, si zi-ne dupaia ce bine suna fara zgomot de fond

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări