Vizitator Postat August 20, 2020 Partajează Postat August 20, 2020 Daca aveti orice Siemens ECU trebuie sa stiti:: Am dus astazi la un electronist din apropiere care are "atelier" acasa. (Am intrat la el) Numarul pus pe site se pare ca a fost vazut si de cineva cu capul pe umeri. Problema a fost o dioda arsa la intrare ceva de genul. Avea acasa omul. A mai desfacut calculatoare din astea. Pret 300 de lei. Nu stiu daca e bine dar merita munca. Daca mai vreti alte detalii si daca va confruntati cu astfel de probleme cica ecu siemens-urile se ard subit fara sa fac eu scurt. Adica nu a fost chiar vina mea. A zis ca cedeaza dioda aceea daca supun instalatia la "dat curent" repetat. Omul a rezolvat in 40 de minute totul. Important. Aceste calculatoare nu au nevoie de configuratie speciala, sunt interschimbabile. La alte marci nu e asa simplu. Eu sunt norocos. Va tin la curent cum evolueaza si daca tine... "Lipitura". mai greu a fost montarea pe masina care dureaza 20 de minute pana ajungi la cablurile scurte. Poate va fac un video si dau link. Ma bucur ca exista astfel de comunitati. Link spre comentariu
validae Postat August 20, 2020 Partajează Postat August 20, 2020 Exact la ce mă aşteptam...cam scump însă. Link spre comentariu
Vizitator Postat August 20, 2020 Partajează Postat August 20, 2020 30 minutes ago, validae said: Exact la ce mă aşteptam...cam scump însă. Poate si noi romanii ar trebui sa cerem mai mult pentru munca noastra atunci cand merita. A lucrat sub lupa, cu migala, a curatat, a montat pe masina, etc. E bine 300.... Link spre comentariu
iuli71 Postat Februarie 19, 2023 Partajează Postat Februarie 19, 2023 buna ziua, in urma unui scurt circuit la baterie mi s a defectat unitatea ECU, model siemens, sim210 , COD : 6S61-12A650-GD . ford fusion benzina, 1.4 (stiu ca sunt multe fiesta identice cu acest ecu) nu reusesc sa scot mufa din spate, pentru a da unitatea jos in vederea repararii. stie cineva cum se scoate acea mufa? multumesc, eventual daca e disponibil cineva sa o repare, contra cost, sunt din bucuresti, zona titan. multumesc telefon 0726567079 Link spre comentariu
validae Postat Februarie 19, 2023 Partajează Postat Februarie 19, 2023 Puteţi face o poză cu mufa ECU ? Aşa cum se poate vedea din acea poziţie... Link spre comentariu
iuli71 Postat Februarie 19, 2023 Partajează Postat Februarie 19, 2023 9 minutes ago, validae said: Puteţi face o poză cu mufa ECU ? Aşa cum se poate vedea din acea poziţie... am mai studiat, pe ford forum . surubul trebuie gurit cu o barmasina,altfel nu iese. am sa incerc maine si aceasta varianta. ramane problema principala, doagnosticarea si reparatia placii. ma ajuta cineva din bucuresti? multumesc Link spre comentariu
sesebe Postat Februarie 19, 2023 Partajează Postat Februarie 19, 2023 Vezi ca într-un capăt al mufei trebuie sa fie o pirghie care trasa scoate mufa. Se trage ca un sertar în lungul mufei. Link spre comentariu
ady2006 Postat Februarie 19, 2023 Partajează Postat Februarie 19, 2023 Vezi ca nu-i asa. Omul si-a facut temele. Daca e intepenit surubul de fixare singura solutie e masina de gaurit. Link spre comentariu
GeorgeS Postat Februarie 19, 2023 Partajează Postat Februarie 19, 2023 Acolo se foloseste "surub de rupere" sau "cu rupere", cum vrem sa-i spunem. Identic cu cele folosite la multe masini pentru fixarea blocatoarelor pentru volan. Surubul are, imediat dupa capatul de strangere, o zona de rupere prestabilita (adica mai slaba). Cand surubul este strans la cuplul prescris, capatul de strangere (hexagon sau alta forma) se va rupe de restul surubului. Metoda folosita pentru siguranta sau pentru "sigiliu". Link spre comentariu
ady2006 Postat Februarie 19, 2023 Partajează Postat Februarie 19, 2023 Serios ? Eu zic sa te uiti mai bine data viitoare. Link spre comentariu
ghitab Postat Februarie 19, 2023 Partajează Postat Februarie 19, 2023 Ady sa stii ca intradevar unele nu au surub m6 ci acel surub de care vb George mai sus, pt securitate sa fie mai greu de deconectat conectorul. Link spre comentariu
iuli71 Postat Februarie 20, 2023 Partajează Postat Februarie 20, 2023 20 hours ago, GeorgeS said: Acolo se foloseste "surub de rupere" sau "cu rupere", cum vrem sa-i spunem. Identic cu cele folosite la multe masini pentru fixarea blocatoarelor pentru volan. Surubul are, imediat dupa capatul de strangere, o zona de rupere prestabilita (adica mai slaba). Cand surubul este strans la cuplul prescris, capatul de strangere (hexagon sau alta forma) se va rupe de restul surubului. Metoda folosita pentru siguranta sau pentru "sigiliu". Asa este. Am reusit sa scot mufa. Am dus placa la cinevea, luat de pe olx. mi a zis ca e procesorul ars/!!. mie mie greu sa cred, dar cine stie in bucuresti poate sa mi recomande cineva un electronist bun? multumesc Link spre comentariu
sesebe Postat Februarie 20, 2023 Partajează Postat Februarie 20, 2023 Dar ce face sau nu face? Link spre comentariu
iuli71 Postat Februarie 21, 2023 Partajează Postat Februarie 21, 2023 13 hours ago, sesebe said: Dar ce face sau nu face? nu face nimic. masina nu pormeste. nu se poate conecta nici la diagnoza. Link spre comentariu
validae Postat Februarie 21, 2023 Partajează Postat Februarie 21, 2023 Ca să arzi procesorul ECU nu e suficient un ,,scurt la baterie,, care ar afecta doar bateria.Poate a fost un defect cauzat de șoareci, care a afectat cablurile ECU și accidental s-a atins un plus de la instalatie pe un cablu de date.Frecvent la ECU se defectează protectiile la supratensiune paralel cu alimentarea, din cauza intreruperii plusului de la baterie când motorul merge.Sau când ,,ajuti,, bateria cu un redresor fără limitare de tensiune, ori cu polaritate inversă.Dacă desfaceti ECU și faceți o poză clară de aproape, poate văd care e problema, în caz de este cu modificari vizibile la circuite. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum