Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Recomandare izolatori tranzistori putere

t-daniel

Postări Recomandate

Probabil pentru ca voi faceti serie mica sau chiar unicate (la cerere).

Ala roz e cam naspa, uneori se destrama de la caldura si presiunea mecanica.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 57
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Mircea

6

• Marian

5

• c_anicai

5

• t-daniel

4

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Padul izolator siliconic profi are o culoare gri, sunt care au și adeziv pe o fata, și așa ceva se folosește in aplicații industriale și militare( firma A-E electronics folosește așa ceva in aparatura destinată aviației militare).

Link spre comentariu

In momentul acesta mica e cel mai rudimentar izolator. Are o singură calitate, este ieftin.

In momentul acesta mica e cel mai rudimentar izolator. Are o singură calitate, este ieftin.

Link spre comentariu

:rade: Cred că s-ar bâlbâit conexiunea.  Nu zic să nu puneți mică, am și eu destulă, mă refeream strict la calitate. Nu suport, in schimb, pasta aia.  Văd la unii că o lasă ieșită pe margini de parcă le e silă s-o șteargă.

Link spre comentariu

Multumesc pentru raspunsuri.

In cele din urma m-am hotarat la asta: 

https://ro.farnell.com/multicomp-pro/mpgcs-060-150-0-5/thermal-pad-silicone-150x0-5mm/dp/3267455

Pot sa-l tai in fasii de 25mm cum am nevoie.

Daca e ceva in neregula va rog sa-mi spuneti, comanda o sa dau maine probabil.

@franzm M-am uitat la izolatorii ceramici din oxid de aluminiu si am gasit ceva de la AAVID, doar ca nu pot folosi izolatori individuali, am nevoie de fasie de 23-25mm si 12cm lungime.

Oricum o sa-i am in vedere pentru SARA.

Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...
Acum 7 minute, lorin a spus:

Salutare.

La Kapton se mai pune pasta intre ea si tranzistor?

Salut

Daca e vorba de izolatoarele de kapton similare cu cele siliconice, parerea mea e ca nu, deoarece sunt destul de groase sa umple spatiile/deformarile

Daca e vorba de banda adeziva de kapton-poliamida care e foarte subtire e nevoie de pasta intre ea si tranzistori.

Link spre comentariu
Acum 3 ore, lorin a spus:

La Kapton se mai pune pasta intre ea si tranzistor?

Nu. Dar e mai potrivit sa montezi tranzistoarele cu cleme elastice, nu cu suruburi strânse pâna la refuz (pâna se ridica de capat precum vârful opincii).

Link spre comentariu

Eu tot timpul am pus un strat subtire de pasta siliconica si la padurile sintetice, kaptron/siliconice. Daca stratul este uniform si subtire nu prea are cum sa strice comparativ cu reversul cind este posibil sa mai ramina goluri de aer.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări