t-daniel Postat August 14, 2020 Partajează Postat August 14, 2020 Salutare. Poate cineva sa-mi recomande niste izolatori de calitate pentru finalii dintr-un amplificator auto de mare putere. Dimensiuni 25mm x 245mm sau fasie mai mare care sa poata fi taiata. Grosime 0.25mm cred ca au fost originalii. Material silicon sau altceva, dar moale pt a absorbi eventualele vibratii (care vor fi din belsug). De preferat sa-i gasesc la farnell de unde o sa comand si finalii FDA24n40f. Multumesc. Link spre comentariu
Mircea Postat August 14, 2020 Partajează Postat August 14, 2020 Banda kapton. Si prindere mecanica cu clame. Link spre comentariu
t-daniel Postat August 14, 2020 Autor Partajează Postat August 14, 2020 Mulrumesc. Cleme are din fabrica, dar izolatorii s-au descompus cand l-am demontat. Erau ceva panzat galben. Banda de kapton am dar poate gasesc ceva dedicat. Bugetul ar fi cam 150. Link spre comentariu
Mihai85 Postat August 14, 2020 Partajează Postat August 14, 2020 (editat) Alea panzate si cauciucate nu sunt la fel de eficiente pentru ca sunt mai groase. Daca foloseti kapton sa ai grija sa nu se zgarie sau sa se intepe daca tranzistorii au bavuri. Editat August 14, 2020 de Mihai85 Link spre comentariu
validae Postat August 14, 2020 Partajează Postat August 14, 2020 (editat) Eu aş căuta folie de mică.Poate fi tăiată în foi extrem de subţiri, deci un transfer termic excelent.Vibraţiile nu sunt o problemă atâta timp cât fixarea capsulei e fermă.Din acest motiv foliile elastice se şi descompun, plus că nici nu au coeficientul de transfer al micafoliei.Şi mă refer la micafolie naturală, transparentă, nu cea folosită la prăjitoarele de pâine, făcută din praf de mică presat.Aveţi în imagine un izolator de tranzistori din folie naturală şi izolatori de mică presată.Aveam la serviciu nişte folie naturală de mică, dar acum sunt în concediu... Editat August 14, 2020 de validae Link spre comentariu
t-daniel Postat August 15, 2020 Autor Partajează Postat August 15, 2020 La kapton tocmai de eventuale strapungeri mi-e frica. @validae Din pacate nu pot folosi izolatori pt fiecare final deoarece sunt foarte apropiati si se suprapun, iar bucata la dimensiunile necesare n-am de unde sa iau. Am gasit ceva, dar la unele este data conductivitatea termica iar la altul impedanta termica asa ca nu prea am ce sa compar. Poate cineva sa ma lamureasca? H486R-150-0.5 MPGCS-018TCI-300-0.23 TGARD300-A0 PS: Ca sa intelegeti de ce i-mi fac griji, este vorba de aplificatorul asta Link spre comentariu
mac01 Postat August 15, 2020 Partajează Postat August 15, 2020 (editat) Si eu recomand mica plus pasta termica. Se gasesc izolatori de mica pentru capsula T0-3PN SAU TO-247...imposibil sa nu-i aiba farnell. Editat August 15, 2020 de mac01 Link spre comentariu
mac01 Postat August 15, 2020 Partajează Postat August 15, 2020 (editat) Ia uite-o...iti da si izolatorul pentru surub.....la 1 leu si 11 bani bucata. Numai ca trebuie sa cumperi minim 15 bucati. https://ro.farnell.com/multicomp/mk3305/insulating-kit-mica-to-3p-to-218/dp/520238 Editat August 15, 2020 de mac01 Link spre comentariu
Mircea Postat August 15, 2020 Partajează Postat August 15, 2020 On 8/14/2020 at 10:47 AM, Mihai85 said: Alea panzate si cauciucate nu sunt la fel de eficiente pentru ca sunt mai groase. Daca foloseti kapton sa ai grija sa nu se zgarie sau sa se intepe daca tranzistorii au bavuri. Daca tranzistorii au bavuri atunci trebuie schimbata sursa de aprovizionare a tranzistorilor. Interesanta era nota ca kaptonul sa nu se intepe de la bavurile gaurii filetate in radioator - ceea ce e foarte probabil sa se intample daca nu sunt zencuite bine. Link spre comentariu
RealAlex Postat August 15, 2020 Partajează Postat August 15, 2020 Baieti, dar kaptonul nu este un izolator termic? De ce este recomandat ca izolator electric si bun conductor termic? Ori am inteles eu gresit ce doreste initiatorul acestui topic? Eu kapton nu am vazut folosit decat acolo unde se doreste o "bariera" termica. In rest, ca izolator pentru tranzistori, nu am vazut decat mica si siliconul acela cauciucat. Link spre comentariu
Mircea Postat August 15, 2020 Partajează Postat August 15, 2020 Mica - 0,71W/m·K Kapton - 0,8 W/m·K Silicon - 0,9 W/m·K NB: am ignorat complet grosimea, dar am expus valori pentru pad-uri folosite in mod curent. Link spre comentariu
RealAlex Postat August 15, 2020 Partajează Postat August 15, 2020 De unde ai luat datele acelea? Thermally conductive pad: silicone; TO220; 0.4K/W; L: 18mm; W: 13mm https://www.tme.com/in/en/details/smica-to220-3/radiators-equipment/ninigi/smica-to220-3/ Link spre comentariu
UDAR Postat August 15, 2020 Partajează Postat August 15, 2020 (editat) @Thunderer Ceea ce ai expus reprezintă conductivitățile termice pentru materialele respective . Pentru a determina rezistența termică a interfeței avem nevoie și de grosime dar și de suprafața de contact între tranzistor și radiator. De asemenea în cazul izolației de mică contează dacă folosim sau nu vaselină. @RealAlex Atenție la cifrele prezentate de magazine ! În link-ul respectiv este vorba cel mai probabil de rezistența termică pentru un TO3 sau TO264 în nici un caz TO220. EDIT Chiar pentru produsul respectiv am făcut ceva măsurători - în condiții de amator desigur - și am obținut circa 2K/W, poate ceva mai puțin, la o capsulă TO220. Editat August 15, 2020 de UDAR Link spre comentariu
Mircea Postat August 16, 2020 Partajează Postat August 16, 2020 Kapton-ul nu e folosit in aplicatii industriale din motive lesne de inteles: prea multa munca necontrolata de procedeu/proces. Nu ai cum sa verifici daca Costel a instalat bine izolatia. Link spre comentariu
Vizitator Postat August 16, 2020 Partajează Postat August 16, 2020 si crezi ca padul ala roz cu o structura spongioasa (care habar nu am ce e , dar il vad peste tot) e mai bine controlat? la mine se foloseste kaptonul pt izolatia electrica foarte buna. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum