Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Conectare amplificator pick-up la sursa de semnal

vali82ct

Postări Recomandate

Buna ziua. Detin partea de amplificare dintr-un pick-up rusesc Akkord 201 cu tranzistori cu germaniu care are plusul la masa. Vreau sa intreb pe cei mai experimentati si priceputi decat mine daca e vreo problema daca conectez aceasta parte de amplificare la o sursa de semnal cu minusul la masa?......cum cred ca sunt probabil toate in ziua de azi. Exista pericolul sa se defecteze ceva avand in vedere ca amplificatorul are plusul la masa iar sursa de semnal are minusul la masa? Va multumesc.

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Buna seara. Revin cu inca o intrebare. Va rog frumos, imi puteti explica si mie ce anume se regleaza din cele doua trimere din schema pickupului Akkord 201. E vorba doar de partea de amplificare. Cele doua trimere sunt evidentiate in poza atasata.

post-2921-1249019185.jpg

Editat de vali82ct
Link spre comentariu

Trimerul de 15k asigura reglajul reactiei negative.Trimerul de 68k as zice ca asigura stabilirea punctului de functionare al tranzistorului MP25A.Daca ai schimbat,daca a fost cazul,condensatorii electrolitici n-are rost sa umbli la reglaje.

Ar fi bine,pentru viitor,sa faci o copie pe hartie a schemei si sa masori si sa treci toate tensiunile E,B,C, ale tranzistorilor pe aceasta.

Link spre comentariu

În Almanahul Tehnium se află schemele de la Akkord, iar schema din cel din '88 pare a fi mai apropiată de a d-tale.

În stânga jos ai tensiunile măsurate pe pinii tranzistorilor.

Din semireglabilul de 68k se reglează jumătate din tensiunea de alimentare în colectorul tranzistorului final П213Б de jos ( sau minusul condensatorului de 1000 µF de pe ieşire ).

Din semireglabilul de 15k se reglează amplificarea globală a întregului modul.

Am încercat un pdf, nu mi-a reuşit, pun o captură de pe ecran şi două poze cu paginile din "almanahe".

Tensiuni.png

xx.png

sch-Alm-Th-86.jpg

sch-Alm-Th-88.jpg

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Ca incepator ce sunt, in urma teoriei studiate (nu stiu cat de bine) despre conexiunile tranzistorilor, vreau sa va intreb daca in schema de mai jos tr.5 (final) amplifica doar in curent avand sarcina in emitor iar tr.6 (final) amplifica in putere, adica si in tensiune si in curent, avand sarcina conectata in colector ?

post-2921-1249019185.jpg

Editat de vali82ct
Link spre comentariu
Acum 20 ore, Liviu.Mihaiu a spus:

De ce C de 1n se duce in colector si nu tot in emitor?

defazează semnalul preluat de la ieșire și îl aplică Ct4- bază T5

amortizează unele autooscilații pe ieșire.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări