xaxa Postat August 13, 2020 Partajează Postat August 13, 2020 s-a jucat cineva de-a olarul? sau stiti pe cineva? ma intereseaza sa aflu de unde pot cumpara o cantitate mica (500g-1kg) de ceva ieftin, modelabil cu sau fara apa, pe o roata mica de jucarie, (ceva asemanator cu asta), ca sa testez entuziasmul unui copil. Link spre comentariu
Elison Postat August 13, 2020 Partajează Postat August 13, 2020 https://www.mustash.ro/olarit-ceramica/381-lut-olarit-2kg.html?gclid=CjwKCAjwydP5BRBREiwA-qrCGmpeRtrq_CHE55szs4zNHf-QuMNp4SRlgZR3T_yqgTUn0q7kBJEarxoCu80QAvD_BwE Link spre comentariu
Vizitator Postat August 13, 2020 Partajează Postat August 13, 2020 roata motorizata, mi-a starnit entziasmul si amintirile. am facut in clasele 1-4 la lucru manual, fara roata si cu lut adunat de tata de pe malul garlei, cateva scrumiere, o cupa si alte. ce amintiri frumoase. Link spre comentariu
xaxa Postat August 13, 2020 Autor Partajează Postat August 13, 2020 (editat) multumesc, stiu mustashul, dar n-au stiut sa imi spuna daca merge tras pe roata, pentru ca unele materiale sint facute sa fie modelate irect, iar altele, cum e amestecul de teracota, nu pot fi lucrate la roata decit pe un dispozitiv serios, iar lutul "clasic" trebuie preparat/framintat, etc, inainte de a-l lucra. si din nou, cel clasic nu se poate invirti cu jucaria aia. de asta sint interesat de experienta practica @cocochannel jucaria poate fi oprita cu mina nu e cine stie ce forta acolo. Editat August 13, 2020 de xaxa Link spre comentariu
BRANCA Postat August 13, 2020 Partajează Postat August 13, 2020 Xaxa.Da-i cu plastilina!Asta glumind...Orice lut care se foloseste la sobe merge.Dupa ce spargi bolovanii il pui la muiat.Preferabil,dupa inmuiere,sa-l mesteci.Si preferabil sa-l treci si printr-o sita,ca sa inlaturi resturile. Se poate face de la consistenta smantanii la a "betonului"...Evident ca prin adaugare de apa poti sa-l faci asemanator plastilinei. Link spre comentariu
validae Postat August 13, 2020 Partajează Postat August 13, 2020 Sunt sigur că prin Bucureşti abundă în bulgări de lut...omul vrea ceva de cumpărat. Link spre comentariu
Administratori Badman Postat August 13, 2020 Administratori Partajează Postat August 13, 2020 Incearca pe la magazinele de pe grivitei, sunt o gramada Link spre comentariu
Vizitator Postat August 14, 2020 Partajează Postat August 14, 2020 https://www.pictorshop.ro/ro/locații-magazin-pictor (sunt mai multe magazine). Link spre comentariu
xaxa Postat August 14, 2020 Autor Partajează Postat August 14, 2020 le stiu, am mai fost pe acolo, momentan imi e peste mina. Link spre comentariu
BRANCA Postat August 14, 2020 Partajează Postat August 14, 2020 (editat) Xaxa.Nu mai face nimeni sobe de teracota in Pantelimon?Aia au de regula si argila,lut,la sac.Exclus sa nu aveti in zona lut.Pe timpurile indepartate casele taranesti se faceau numai din chirpici! Astia sunt din Buc si livreaza si online.Nu merge asa? https://www.pictorshop.ro/ro/lut-argila/2357-lut-gri-romanesc.html Editat August 14, 2020 de BRANCA Link spre comentariu
xaxa Postat August 14, 2020 Autor Partajează Postat August 14, 2020 ba da, singura mea problema este ca nu sint sigur ca e ceea ce imi trebuie. cu ani in urma am avut parte de niste sesiuni de olarit si stiu ca materialul de olarit trebuie framintat serios inainte si nu e asa de maleabil, trebuie strins putin si nu stiu daca scula asta de plastic poate sa il invirta si daca copilul are destula putere. trebuie ceva mai moale. da mi-a zis cineva ca la cora ar fi asa ceva, la 300 grame, si este intr-adevar moale, ca a lucrat cu copii la gradinita. cora e aproape de mine, o sa dau o fuga pe seara sa vad ce si cum. daca nu, o sa fac luni un drum pe grivitei, sa vad ce gasesc. Link spre comentariu
doru3160 Postat August 14, 2020 Partajează Postat August 14, 2020 (editat) Cred ca-ti faci prea multe probleme. Dacă nu e suficient de moale, pui apa pana obții consistenta dorita. Important e sa fie cât mai fin, fără incluziuni, și ma gândesc ca ala care e vândut pt modelaj a trecut prin câteva faze de curățare. Pana la urma decât sa cauți alte avioane, cumperi un pachet și probezi. Editat August 14, 2020 de doru3160 Link spre comentariu
xaxa Postat August 14, 2020 Autor Partajează Postat August 14, 2020 pai asta si vreau sa fac: sa cumpar un pachet si sa probez. da fiind multe branduri pe piata, n-am vrut sa cumpar mai multe pachete ca sa probez, am incercat sa micsorez numarul prezumtivilor cit de mult. Citat Link spre comentariu
Vizitator Postat August 14, 2020 Partajează Postat August 14, 2020 (editat) Acum 19 ore, cocochannel a spus: am facut in clasele 1-4 lucru manual Eu, până în clasa a 8a m-am delectat cu astfel de treburi. La liceu mi-am făcut o prietenă . Era dintr-a 10a... Editat August 14, 2020 de Vizitator Link spre comentariu
icar Postat August 14, 2020 Partajează Postat August 14, 2020 Pe vremuri, erau magazinele Fondului Plastic. Acolo gaseai lut de modelaj, la punga. Stiu ca erau unele pe linga Gara de Nord si pe Hanul cu Tei. Acu, nu stiu daca mai exista astfel de magazine. Mai MOD, mai.... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum