Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Izolatie suplimentara lada frigorifica

ciuca paul

Postări Recomandate

Vă salut.Cer și eu o părere avizata ptr.o îmbunătățire la o lada frigorifica cu un volum de 200L căreia i-a fost modificat sistemul de răcire (partea de teava) din interior și a fost modificata cu conducta de cupru pe interior pentru ca cea originala nu se poate repara.Lada funcționează dar pe timp de vara perioada de funcționare a motorului este cam mare, începând din toamna și pana primavara declanșarea ,compresorului mi se pare normala dar vara merge mult timp. Ideia pe care as vrea s-o fac ar fi izolarea  termica suplimentara a lazii pe exterior cu placi de poliester extrudat ptr.a mai câștiga la temperatura exterioara a lazii,d-voastră ce ziceți? 

Editat de validae
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• ciuca paul

3

• BRANCA

2

• validae

1

• mac01

1

Top autori în acest subiect

Ciuca.Orice izolare ajuta.Problema e de aspect.Si nu se izoleaza peretele unde e racitorul.

La americani lazile frigorifice se tin de multe ori in "basement",adica la subsol,locul find mai racoros.Daca stai la casa poti sa te orientezi spre un loc mai rece,daca il ai...

Link spre comentariu

Mulțumesc de raspuns, la mine aici la tara am o camera puțin mai răcoroasă  (dar nu suficient )ca sa-mi elimine acest inconvenient și un privința esteticului nu-în o problema ca nu țin la ăsta, important sa am un pic de câștig la timpul de declanșare a presostatul ui.

Termostat  (scuze telefonul este cu problema )

Link spre comentariu

O mai poţi ajuta suplimentar, punând un mic ventilator de cameră să sufle pe radiatorul din spate.Dacă îl poţi cupla cu motorul, să nu meargă tot timpul e şi mai bine la consum...

Link spre comentariu

Degeaba o izolezi...este foarte cald afara (incapere) iar racitorul nu mai poate sa degaje caldura. Pune un ventilator spre racitor...cum a spus @validae

Editat de mac01
Link spre comentariu

La 13.08.2020 la 12:00, mac01 a spus:

Degeaba o izolezi...este foarte cald afara (incapere) iar racitorul nu mai poate sa degaje caldura. Pune un ventilator spre racitor...cum a spus @validae

Lada este de tip orizontala si la sugestia d-voastra mi-am adus aminte ca avea intr-adevar un ventilator ,m-am dus si am verificat ventilatorul care facea racirea unor serpentine de langa motor nu mai mergea era gripat.Am sa pun un coler mare la 220v si sper ca acum perioada de declansare a termostatului sa se reduca. Daca ziceti ca ar fi inutila izolarea nu o mai fac. 

Link spre comentariu

Ventilatorul propus a fi instalat pe condensator (nu pe racitor) trebuie pus astfel incat sa extraga aerul cald. Deci, nu sa sufle catre condensator.

E bine de verificat si daca usa se inchide ermetic, altfel compresorul are sa mearga intr-o veselie oricum.

Link spre comentariu

Ciuca.Observatiile colegilor sunt pertinente.N-ai precizat de la inceput ca ai si ventilator!

Ventilatorul ,montat de fabrica,in mod sigur e pus pe condensator.Ideal ar fi sa-l schimbi cu unul original.Daca pui alt tip vezi sa fie alimentat de la bornele celui vechi.Astea nu functioneaza continu.Si daca l-ai avut gripat verifica si partea de comanda a acestuia.Posibil sa se fi gripat tocmai din cauza ca a lucrat continu!

Grija si la ventilatorul nou,in sensul sa nu consume prea mult.Incarca nota de plata...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări