Alexandru Nicolae Postat August 12, 2020 Partajează Postat August 12, 2020 Buna ziua. as avea nevoie de ajutorul vostru, Pentru o aplicatie la care lucrez am nevoie de un senzor de prezenta( indiferent de tip) , dar care sa fie normal inchis. Concret , vreau ca senzorul sa deschida circuitul de alimentare (220V) in momentul detectiei si sa-l inchida in momentul in care nu mai detecteaza. Echipamentul alimentat are 72W. Va multumesc . Link spre comentariu
validae Postat August 12, 2020 Partajează Postat August 12, 2020 (editat) Orice senzor de mişcare obişnuit poate fi adaptat prin schimbarea contactului releului. Editat August 12, 2020 de validae Link spre comentariu
Ticu Postat August 12, 2020 Partajează Postat August 12, 2020 (editat) Sau, daca nu ai acces la interiorul senzorului, o metoda destul de simpla este adaugarea unui releu electromagnetic cu bobina alimentata la 230 Volti curent alternativ si cu minim un contact NC, contact care sa reziste la tensiunea de 230 V c.a. si cel putin la curentul sarcinii (cam 0,4 Amperi dupa descriere). Schema de utilizare normala a detectorului (desenul din stanga) se modifica asa cum se vede in desenul din dreapta. Un exemplu de asemenea releu la 20 lei, cu contacte NC/NO de 16A, ti-l trimit pe MP (mesaj personal) ca sa nu se considere reclama comerciala. . Editat August 12, 2020 de Ticu 1 Link spre comentariu
elmar Postat August 12, 2020 Partajează Postat August 12, 2020 Eu cred că e mult mai ieftin să schimbe releul senzorului cu unul care are contacte normal închise...cred că 4-5 lei costă. Asta, dacă are ceva cunoștințe de electronică? 1 Link spre comentariu
flomar60 Postat August 12, 2020 Partajează Postat August 12, 2020 Eu apreciez maxim schema colegului Ticu !....pentru un ” neelectronist” care nu poate recunoaste piese/conexiuni pe o placa deja populata cu piese ,este perfecta! Spor! Link spre comentariu
valivoi Postat August 12, 2020 Partajează Postat August 12, 2020 Tineti cont senzorul de miscare este total diferit de cel de prezenta , ca si functie Link spre comentariu
elmar Postat August 13, 2020 Partajează Postat August 13, 2020 Acum 10 ore, valivoi a spus: Tineti cont senzorul de miscare este total diferit de cel de prezenta , ca si functie Adică? Dezvoltă un pic, te rog ...că eu nu înțeleg. Link spre comentariu
ratza Postat August 13, 2020 Partajează Postat August 13, 2020 Senzorul de mişcare detectează mişcarea, senzorul de prezenţă detectează prezenţa. Al doilea detectează că eşti pe acolo şi dacă nu te mişti. Link spre comentariu
elmar Postat August 13, 2020 Partajează Postat August 13, 2020 (editat) Aha ...mulțumesc! Dar, totuși, cele două nu-s total diferite...sunt asemănătoare. Editat August 13, 2020 de elmar Link spre comentariu
valivoi Postat August 13, 2020 Partajează Postat August 13, 2020 (editat) """Care este diferența dintre un senzor de mișcare și unul de prezență, pentru că în branșă, acești doi termeni sunt des confundați? Senzorii de mișcare detectează mișcări ample (de exemplu, deplasarea unui obiect/om), pe când un senzor de prezență detectează atât mișcări mari, cât și mișcări mici (de exemplu, mâinile pe tastatură sau pe un mouse!). Detecția mișcării/prezenței se face în funcție de gradul de sensibilitate constructivă a senzorului, nu de natura lui (PIR, înaltă frecvență, etc.). Această idee este eronată și trebuie știut că același senzor de prezență are și o zonă de detecție a mișcării dar și o zonă de detecție a prezenței omului, ce este drept mai redusă. Pe piața din România sunt de fapt puțini senzori care detectează într-adevăr prezența omului iar marea majoritate sunt senzori de mișcare, denumiți în mod impropriu senzori de prezență…""" Editat August 13, 2020 de valivoi Link spre comentariu
q_acdc Postat August 14, 2020 Partajează Postat August 14, 2020 (editat) Combinat nu va place? Valivoi, exista destui senzori in patria mama. (Flatscan) Editat August 14, 2020 de q_acdc Link spre comentariu
q_acdc Postat August 14, 2020 Partajează Postat August 14, 2020 La 13.08.2020 la 9:33, ratza a spus: Senzorul de mişcare detectează mişcarea, senzorul de prezenţă detectează prezenţa. Al doilea detectează că eşti pe acolo şi dacă nu te mişti. Daca tot faci drumetii, In Postavarul (langa telecondola) exista un restaurant unde poti sa-ti clatesti ochii. (4 tipuri de senzori) Link spre comentariu
ratza Postat August 14, 2020 Partajează Postat August 14, 2020 Neah, am eu locurile mele fără senzori și semnale. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum