Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sensibilitate boxe

vigu34

Postări Recomandate

Buna ziua!

M-ar putea lamuri cineva cum s-ar putea interpreta urmatorul parametru la niste boxe conform standardului DIN 45500?

Sensitivity (W): 3

Ar putea fi vorba ca la o putere de 3W la 1 metru sa se obtina 96 dB?

Inainte sa intreb aici am sapat pe Google dar nu m-am lamurit. Intreb fiindca nu stiu! Multumiri!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• vigu34

4

• Mircea

2

• franzm

2

• alf

2

Top autori în acest subiect

Acum 47 minute, vigu34 a spus:

M-ar putea lamuri cineva cum s-ar putea interpreta urmatorul parametru la niste boxe conform standardului DIN 45500?

Ar putea fi vorba ca la o putere de 3W la 1 metru sa se obtina 96 dB?

86dB.

Link spre comentariu

Multumesc! Pentru mine conteaza parametrii oferiti de producatorl in egala masura cu  testul "urechiometric". Pentru prima data de cand am boxele m-a interesat sensibilitatea. Ma gandeam daca ar putea fi "conduse" decent de un mic amplificator SE cu ECL86 sau chiar cu EL84. Prin analogie datele de mai jos ar rezulta un SPL de aprox 91dB/1W/1m. Daca gresesc iertat sa-mi fie. Nu sunt expert. Am pus datele mai jos gandind ca poate vor fi utile si altor colegi.

Totusi:

http://www.hifimuseum.de/45-500-die-englische-version.html

Beolab Penta 1

Frequency range +4 -8 dB 40 - 20,000 Hz
Power at 96 dB SPL 2.5 watts
Sensitivity 92 dB

Beolab Penta 2

Power at 96 dB SPL (1m)
2.5 watts
Sensitivity 1 W (1m) 92 dB
Distortion 0.250 - 6 kHz <0.5%
Cabinet principle: Bass Reflex

Beovox S35

Frequency response: +4 -8 dB 49 - 20,000 Hz
Sensitivity: 2.5 W
Gross volume: 22.2 litres

BeoVox 3702 

Impedance (ohms): 4
RMS load (W): 40
Music load (W): 75
Frequency response (Hz): 40-20
Harmonic distortion (%): 1

Editat de vigu34
Link spre comentariu

@ThundererEra vorba despre un parametru al incintelor acustice pe care initial nu l-am inteles si anume: Sensitivity (W): 3

Ulterior dupa ce am mai sapat pe Google si am mai gasit unele informatii indraznesc sa sper ca sunt aproape de adevar.

Link spre comentariu

Nu am o copie a documentului normativ (nu dau 25 EUR pentru textul unei norme retrase din circulatie), asa ca nu pot sa afirm ca asa scrie în DIN 45500-7. Dar, în literatura ce am parcurs-o, se ia ca nivel de referinta cei 86 dB cu referire la DIN 45500. De ce 86 dB (0,4 Pa)? Nu stiu decât explicatii anecdotice. Una zice ca s-a dorit un nivel putin peste limita (85 db, adica 0,36 Pa) a ceea ce este suportabil pe durata lunga .

Link spre comentariu
Acum 5 ore, vigu34 a spus:

dupa ce am mai sapat pe Google si am mai gasit unele informatii indraznesc sa sper ca sunt aproape de adevar

Da. Se pare ca B&O au specificat puterea aplicata difuzorului la 96dB SPL (1m).

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări