Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

masina de spalat semiautomata

liviu_mad

Postări Recomandate

Salutare! A venit cineva cu o piesa care se cheama CBB62 2(0.1uf+120ohm) 

se pare ca este defecta si ma intereseaza schema interna sa construiesc piesa.

Are 3 fire . 

Multumesc!

cbb62.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• validae

3

• liviu_mad

3

• BRANCA

2

• mac01

1

Zile populare

Dupa cum pare exista un fir comun la ambele...banuiesc ca rosu. Cat de greu este sa masori acea piesa si sa iti dai seama care-i condensatorul si care-i rezistenta? Una dintre ele este buna sigur. Celelalte doua fire vine unul la capul rezistentei si unul la condensator. Prea mare inginerie nu-i...nu-ti trebuie schema pentru asa ceva. Daca erau puse la paralel nu trebuia decat doua fire...deci sigur sunt inseriate, deoarece piesa are trei fire. Ce te faceai daca gaseai de cumparat aceeasi piesa dar cu alte culori la fire sau culorile inversate?

Editat de mac01
Link spre comentariu

Trebuie masurat cu LCR.S-ar putea sa fie doua filtre R-C,fiecare filtru constituit din rezistor 120 ohm in serie cu condensator 0,1uF la 275VAC.

Usual se folosesc la masini spalat piese constituite din un singur filtru.Arata ca piesa din poza dar au 2 terminale.

Mai tehnic putem sa-i spunem RC snubber...

Uite o piesa asemanatoare.

Screenshot_20200811-141243_Samsung Internet.jpg

Link spre comentariu

Sincer, indiferent unde o fi montat acel snubber, sunt sigur că nu din cauza lui nu merge maşina.Era bine să fi menţionat tipul maşinii şi ce problemă avea...

Link spre comentariu

O maşină de spălat semiautomată are cel mult nişte temporizatoare şi eventual un control al turaţiei, iar dacă motorul comandat de ele se testează ,,pe direct,, şi funcţionează, ce rămâne ca posibil defect e temporizatorul sau regulatorul de turaţie.E posibil ca la acel model, să fie un regulator de turaţie cu comanda prin triac şi acolo să fie problema.Dar triacul merge foarte bine şi fără snubber, deci defectul e în altă parte.

Link spre comentariu

nu stiu ce masina este , a venit cineva cu piesa sa intrebe daca am asa ceva.

cum nu am ma gandeam sa construiesc una.

am verificat cu esr-meter si nu gasesc decat o valoare de 60nf cu 0.10k , stiu ca asta inseamna un c defect 

rezistenta nu apare la masuratoare.

altineva a scos piesa si a spus ca din cauza ei nu merge masina

Link spre comentariu

Multumesc domnul validae.

nu stiu dc sa stricat dar este clar ca nu din cauza asta nu merge masina.

i-am propus sa o aduca complet sa vedem ce are defect

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări