78ATI Postat Septembrie 26, 2007 Partajează Postat Septembrie 26, 2007 Buna! Am realizat un mic proiect cu un PIC. Pana acum multumita si sfaturilor dvs, totul functioneaza ok. Din pacate din cele 16 I/O disponibile folosesc 14, ramanand 2 libere. Cum as putea sa tranform aceste 2 I/O in 3 ? Ma intereseaza mai precis transformarea celor 2 I/O in 2 porturi Output + 1 port Input. Va rog dati-mi un sfat o idee cum as putea realiza acest lucru, chiar prin folosirea "in extensie" cu un alt microcontroler mai mic. Va multumesc. Link spre comentariu
sofian Postat Septembrie 26, 2007 Partajează Postat Septembrie 26, 2007 ce comanda cele 2 I/O ?daca sunt niste leduri pe cele doua se poate simplu cu un sigur rezistor :axe: Link spre comentariu
78ATI Postat Septembrie 26, 2007 Autor Partajează Postat Septembrie 26, 2007 As dorii ca din cele 2 Output, unul sa comande un releu prin intermediul unui aplificator cu tranzistor, iar celalat sa transmita o comanda (cancel sau stop process) unui alt controler. Ideea este ca cele 2 Outputuri sa poate fi comandate independent. Link spre comentariu
sofian Postat Septembrie 26, 2007 Partajează Postat Septembrie 26, 2007 cred ca se poate ptr cele doua situatiiSchema electrica cam asa arata :Vcc||10k||I/O ---> pin comanda NPN (4.7k)||10k||Buton||Gnd Link spre comentariu
78ATI Postat Septembrie 26, 2007 Autor Partajează Postat Septembrie 26, 2007 @Sofian, multumesc pentru schema, cerandu-ti scuze, nu intelg cum ar functiona schema. Cum trebuie sa programez eu portul de iesire pentru a comanda Releul dar pentru a comanda semanlul de Stop? Link spre comentariu
sofian Postat Septembrie 26, 2007 Partajează Postat Septembrie 26, 2007 Schema este ptr a comanda releuin momentul cind vrei sa citesti starea butonul treci pinul respectiv in "Input"restul timpului este "Output"starea de "Input" trebuie trbuie sa fie max. 100uS ptr a nu afecta starea releului Link spre comentariu
78ATI Postat Septembrie 26, 2007 Autor Partajează Postat Septembrie 26, 2007 Am inteles explicatiile dvs: Revin:* Starea sau categoria I/O este setata la inceputul programului PIC.* Cum pot sa schimb aceasta stare din Output in Input, fara sa afectez buna functionare a PIC. (TRISA, PORTA)?* Parametrul TRISA poate fi schimbat in orice clipa in decursul rularii programului intern? Link spre comentariu
sofian Postat Septembrie 26, 2007 Partajează Postat Septembrie 26, 2007 Parametrul TRISA poti sa il schimbi de cite ori vrei si cind vrei tu Link spre comentariu
78ATI Postat Septembrie 26, 2007 Autor Partajează Postat Septembrie 26, 2007 Superb! Credeam ca o data setat, acest registru trebuie sa ramana in respectiva stare. Voi face astfel: if T>20 then Input if T<20 then Output end ifunde T este o variabila din program Merci din suflet @sofian. Acum ma apuc de "proiectare". Voi putea dormii linistit la noapte! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum