Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

PIC - extindere I/O

78ATI

Postări Recomandate

Buna! Am realizat un mic proiect cu un PIC. Pana acum multumita si sfaturilor dvs, totul functioneaza ok. Din pacate din cele 16 I/O disponibile folosesc 14, ramanand 2 libere.

Cum as putea sa tranform aceste 2 I/O in 3 ? Ma intereseaza mai precis transformarea celor 2 I/O in 2 porturi Output + 1 port Input.

Va rog dati-mi un sfat o idee cum as putea realiza acest lucru, chiar prin folosirea "in extensie" cu un alt microcontroler mai mic.

Va multumesc.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• 78ATI

5

• sofian

4

Zile populare

Top autori în acest subiect

As dorii ca din cele 2 Output, unul sa comande un releu prin intermediul unui aplificator cu tranzistor, iar celalat sa transmita o comanda (cancel sau stop process) unui alt controler. Ideea este ca cele 2 Outputuri sa poate fi comandate independent.

Link spre comentariu

Schema este ptr a comanda releuin momentul cind vrei sa citesti starea butonul treci pinul respectiv in "Input"restul timpului este "Output"starea de "Input" trebuie trbuie sa fie max. 100uS ptr a nu afecta starea releului

Link spre comentariu

Am inteles explicatiile dvs: Revin:* Starea sau categoria I/O este setata la inceputul programului PIC.* Cum pot sa schimb aceasta stare din Output in Input, fara sa afectez buna functionare a PIC. (TRISA, PORTA)?* Parametrul TRISA poate fi schimbat in orice clipa in decursul rularii programului intern?

Link spre comentariu

Superb! Credeam ca o data setat, acest registru trebuie sa ramana in respectiva stare.

Voi face astfel:

if T>20 then         Input  if T<20 then        Output  end if
unde T este o variabila din program

Merci din suflet @sofian. Acum ma apuc de "proiectare". Voi putea dormii linistit la noapte!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări