merck Postat Septembrie 8, 2020 Partajează Postat Septembrie 8, 2020 14 minutes ago, Усилитель said: Se poate si calcula grosimea intrefierului ,dar e bine si de vazut practic cum se comporta.Cu perseverenta se poate optimiza la maxx...Oricum vad ca miezurile sunt generoase ,nu cred sa se satureze miezul ,dupa o marime sunt cazuri in care chiar nu este necesar intrefier.... ( Miez mare ,putere mica...... ) In SE nu se poate fara intrefier (in cazul de fata cred ca avem un curent de repaus de minim 80mA). Miezurile au 9cm patrati (3cm x 3cm) deci as aproxima ca au 12-13cm lungime. Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 8, 2020 Partajează Postat Septembrie 8, 2020 Acum 46 minute, merck a spus: In SE nu se poate fara intrefier (in cazul de fata cred ca avem un curent de repaus de minim 80mA). Miezurile au 9cm patrati (3cm x 3cm) deci as aproxima ca au 12-13cm lungime. Intradevar acestea sint dimensiunile geometrice ale miezului 3cm x 3cm x 13,8cm in primar 2020sp cu R=48 ohm, intrefierul optim este de 0,1mm si inductanta L=13H Link spre comentariu
merck Postat Septembrie 8, 2020 Partajează Postat Septembrie 8, 2020 As fi foarte curios daca ai ambele trafuri bobinate, care sunt diferentele intre ele la rezistenta primarului si inductanta. Link spre comentariu
Усилитель Postat Septembrie 8, 2020 Partajează Postat Septembrie 8, 2020 Eu asa am inteles ca trafurile toroidale pt SE nu au intrefier, fiind supradimensionate.(parca alea de la Toroidy, dar nu sunt sigur. ) Stiu ca intrefierul este important, magnetizarea DC provoaca distorsiuni. Ce s-ar intampla daca ar mai fi o infasurare mai subtire, sens invers, folosit ca drosel pt etajele anterioare, am vazut asa ceva la unele radiouri cu lampi.? ( stiu ca la high end nu se preteaza trucuri ieftine...) Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 8, 2020 Partajează Postat Septembrie 8, 2020 Acum 4 ore, merck a spus: As fi foarte curios daca ai ambele trafuri bobinate, care sunt diferentele intre ele la rezistenta primarului si inductanta. Transformatorul doi este doar bobinat iar rezistenta infasurarilor este foarte apropiata de primul, difera cu 0,8 ohm Link spre comentariu
merck Postat Septembrie 8, 2020 Partajează Postat Septembrie 8, 2020 Da, este o diferenta foarte mica, dar ai si doua carcase, deci nu ai multe straturi per carcasa. Mai ramane de comparat inductanta, dar cred ca vor fi foarte apropiate chiar daca ai sa strangi suruburile (tije filetate + piulite) de care ai zis cu o cheie normala nu cu cheie dinamometrica. Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 9, 2020 Partajează Postat Septembrie 9, 2020 (editat) Acum 17 ore, popa marius a spus: Intradevar acestea sint dimensiunile geometrice ale miezului 3cm x 3cm x 13,8cm in primar 2020sp cu R=48 ohm, intrefierul optim este de 0,1mm si inductanta L=13H Pentru o sarcină reflectată 4K-5K cu L doar 13H și un așa gabarit posibil va compune un sistem de sunet greu-retro 2+1 Aproape sigur transformatorul de ieșire descris în citat va ocupa o poziție decentă pe canalul medii&înalte, dacă nu dă bine în această poziție se poate utiliza în filtru CLC cu rezultate bune(unde de altfel a fost chiar testat/"acordat"). Putem compara datele furnizate cu datele unui transformator de ieșire obișnuit, fără pretenții, de tip EDCOR (mai bine se umblă la pușculiță în astfel de situații). Editat Septembrie 9, 2020 de Vizitator Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 9, 2020 Partajează Postat Septembrie 9, 2020 Primul transformator este finalizat , urmeaza masuratorile dedicate unui guru mai glumet Link spre comentariu
Усилитель Postat Septembrie 9, 2020 Partajează Postat Septembrie 9, 2020 Foarte corect realizat din toate punctele de vedere ,,mecanica de strangere , aspect ,legaturi , indraznesc sa spun ca va suna cel putin cat Edcor....dar cred ca mai bine. Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 9, 2020 Partajează Postat Septembrie 9, 2020 (editat) 1 oră în urmă, Усилитель a spus: Foarte corect realizat din toate punctele de vedere ,,mecanica de strangere , aspect ,legaturi , indraznesc sa spun ca va suna cel putin cat Edcor....dar cred ca mai bine. Nu va putea concura cu OT Edcor fiindca acesta are 4.5 Kg si tole cu graunti orientati pe cand transformatorul construit de mine are aproape 2Kg iar miezul a fost de la un transformator de retea obisnuit, gurru a facut o paralela deplasata si rauvoitoare comparand cele doua transformatoare. Intr-un topic cu clasa A2 am realizat un transformator avind miezul cu graunti orientati iar rezultatul a fost unul cu mult peste un EDCOR la aceasta categorie, asemanator cu cele facute de dyscus... Editat Septembrie 9, 2020 de Vizitator Link spre comentariu
merck Postat Septembrie 9, 2020 Partajează Postat Septembrie 9, 2020 Si-a deschis LUNDAHL filiala la ARAD? 13 minutes ago, popa marius said: Intr-un topic cu clasa A2 am realizat un transformator avind miezul cu graunti orientati iar rezultatul a fost unul cu mult peste un EDCOR la aceasta categorie, asemanator cu cele facute de dyscus... Deci dyscus e mai sus in clasament? 1 Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 9, 2020 Partajează Postat Septembrie 9, 2020 Am incercat si sa fac ceva amplificatoare cu un singur tub. Si am tot cautat trafuri "audio" de iesire care sa mearga corect in coditiile in care trece prin ele curent continuu. Poate o sa radeti de mine, nu se poate aplica printr-o bobina un curent invers care sa faca ca traful sa nu fie neparat unul special ? Nu cred ca lampa finala este influentata de asta... Link spre comentariu
Усилитель Postat Septembrie 9, 2020 Partajează Postat Septembrie 9, 2020 (editat) 1 hour ago, popa marius said: Nu va putea concura cu OT Edcor fiindca acesta are 4.5 Kg si tole cu graunti orientati pe cand transformatorul construit de mine are aproape 2Kg iar miezul a fost de la un transformator de retea obisnuit, Eu totusi inclin sa cred ca va fi bine , tolele folosite de tine sunt mult mai subtiri decat cele E+I folosite de toata lumea ,numai nu observa nimeni .......pt ca nu se prea vede fiind bine presate ,fapt ce conteaza mult .Poate miezul a fost din traf de alimentare , dar de multe ori sunt mult mai calitative. Am 4 buc ,mai mici ,scoase din sursa in comutatie al statiei IEMI , cred ca vor fi traf interstage..... Table III. Core Materials Approximate Description Trade Names Typical Maximum Permeability μm Maximum Operating Flux Density Bm (gauss) Coercive Force D-C Loop (oersteds) Chief Uses Silicon steel Transformer Trancor M15 Power 58 8,500 12,000 0.5 Small power and voice frequency audio transformers Grain-oriented silicon steel Hipersil Trancor 3X 30,000 17,000 0.4 Larger sizes of power and wide-range audio transformers; low-frequency r-f transformers; saturable reactors 50% nickel steel Hipernik Allegheny Electric Metal Nicaloi 50,000 10,000 0.06 Small, wide-range audio transformers and reactors (may have small d-c induction) 50% nickel steel, special heat treatment Conpernik 1,400 ((3)) Extremely linear and low-loss transformers Grain-oriented 50% nickel steel Hipernik V Orthonol Orthonik Deltamax Permenorm 50,000 14,500 0.15 Saturable reactors 80% nickel steel Permalloy Mumetal Hymu 100,000 6,000 0.05 Small or wide-range audio transformers (no d-c induction) 80% nickel steel, special heat treatment Supermalloy 200,000 6,000 0.01 Very small or wide-range transformers (no d-c induction) Powdered iron Crolite Polyiron 125 ((3)) Wave filter reactors; low and medium r-f transformers Ferrite Ceramag Ferramic Ferroxcube 1,000 2,000 0.2 Sweep circuit transformers; r-f transformers and reactors Editat Septembrie 9, 2020 de Усилитель Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 9, 2020 Partajează Postat Septembrie 9, 2020 Transformatoarele interstage sant cele mai afurisit de construit fiindca pot fi mai pretentioase decat OT de iesire iar sectiunea de regula nu poate fi mai mica de 7-8cm* spre deosebire de cele de intrare care fara componenta de c.c. sant facute la un pret foarte mic de chinezi si pot atinge cu usurinta 500-800H Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 9, 2020 Partajează Postat Septembrie 9, 2020 Acum 1 oră, Liviu.Mihaiu a spus: Am incercat si sa fac ceva amplificatoare cu un singur tub. Si am tot cautat trafuri "audio" de iesire care sa mearga corect in coditiile in care trece prin ele curent continuu. Poate o sa radeti de mine, nu se poate aplica printr-o bobina un curent invers care sa faca ca traful sa nu fie neparat unul special ? Nu cred ca lampa finala este influentata de asta... Exista cateva incercari insa singura metoda realista este cea de tip parafeed cu cele mai mari sanse, insa daca se rezolva un generator de curent constant performant echivalat unui drossel Link spre comentariu
Postări Recomandate