Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

SE cu atac pe G2

Vizitator

Postări Recomandate

Acum 7 minute, simson a spus:

De fapt care este esenta, motivatia de a folosi grila ecran pe post de anod? In urma cu cativa ani la un ,, Triodefestival" un participant a prezentat un SE cu final 300B avand driver EL6 cuplat in acest fel.La intrebarea pusa am primit raspunsuri invaluite in ceata enigmatica audiofila.Poate aici ma lamureste cineva care-i spilu...

Probabil caracteristicile sunt mai liniare cu G2 folosita ca anod. Fizic aceasta se afla mai aproape de G1 si K. Cu cat distantele dintre electrozi sunt mai mari cu atat caracteristicile devin mai exponentiale.

Link spre comentariu

Si cum ramane cu puterea de disipatie, cateodata si anodul e *putin* se inroseste, grila ecran disipa mult mai putin...? Sau se renunta din  putere....? Ca la un amp pt casti zici, OK, dar in rest......... 

Editat de Усилитель
Link spre comentariu

Nu cred că-i vorba doar de distante. Uitați-vă ca G3 și anodul lucrează ca niște frine electronice. G3 la potențialul catodului iar anodul chiar puternic negativ fata de catod. Gain-ul tubului va fi redus drastic. 

Editat de sesebe
Link spre comentariu

Am uitat sa conectez tensiunea de anod iar curentul de G2 ajuns la 73mA suportat fara probleme cateva minute, parerea mea este ca tubul PL519 este extrem de rezistent

Link spre comentariu
Acum 4 ore, simson a spus:

De fapt care este esenta, motivatia de a folosi grila ecran pe post de anod? In urma cu cativa ani la un ,, Triodefestival" un participant a prezentat un SE cu final 300B avand driver EL6 cuplat in acest fel.La intrebarea pusa am primit raspunsuri invaluite in ceata enigmatica audiofila.Poate aici ma lamureste cineva care-i spilu...

Pt. cine a vazut Filantropica si isi aduce aminte cum fumeaza miliardarii...cam asa e si aici. Mai ales dupa ce T+A Elektroakustik la inceputul anilor 2000 si-a luat mega teapa de la Svetlana si JJ si au inceput sa cumpere stocuri de el/pl509 nos =>preturile lor au urcat vertiginos.

Dupa cum au scris si ceilalti colegi mai sus in afara de o liniaritate mai buna... si un randament jenant nu obtii altceva avand anodul conectat la masa. PL519 accepta max 9W pe G2 conform foii de catalog.

Cu ce ar fi mai prejos o conexiune in mod trioda pt pl519?

Tom Schlangen acum vreo 14-15ani ridicase caracteristicile unor EL509 in mod pentoda si trioda, pt. cateva tensiuni de G2, momentan nu ii mai gasesc pagina web dar informatiile au circulat si pe diyaudio la vremea aia.

Link spre comentariu
Acum 11 ore, popa marius a spus:

Paravicini a proiectat foarte inteligent aceast circuit

La deschiderea topicului nu pareati multumit de performantele EAR859 cu numai 9W , dar utilizand driverul simulat.Acum din discutii deduc ca utilizati schema complecta Paravicini.Au rezultat schimbari in bine?

Eu raman cu parerea ca Paravicini s-a folosit de prea multe artificii, ptr.un rezultat identic obtinut mult mai simplu (ex. Danielak).

Editat de simson
Link spre comentariu
Acum 3 ore, simson a spus:

La deschiderea topicului nu pareati multumit de performantele EAR859 cu numai 9W , dar utilizand driverul simulat.Acum din discutii deduc ca utilizati schema complecta Paravicini.Au rezultat schimbari in bine?

Eu raman cu parerea ca Paravicini s-a folosit de prea multe artificii, ptr.un rezultat identic obtinut mult mai simplu (ex. Danielak).

In deschiderea acestui topic pomeneam de un amplificator SE cu PL519 atac pe G1 cu care am obtinut 9w deci nu este vorba de EAR859, referitor la acest topic eu am incercat un atac pe G2 intr-o configuratie asemanatoare cu cea lui Danielak insa fara niciun tub driver ci direct cu un transformator comandat de un amplificator cu vmos si in plus ca sa vad comportarea reala tubului in schema lui Paravicini am marit tensiunea anodica la 500v si asa am obtinut cei 12w. Urmeaza sa conectez si etajul driver +cascoda si abia atunci se va vedea de ce acest amplificator este atat de bine cotat si costa cateva mii de $ 

Acum daca ar trebui facuta o comparatie intre schemele lui Paravicini si Danielak sint cunoscute doar performantele lui EAR859 adica 12w/2% THD, totusi in timpul testelor am redus tensiunea la 400v asemanator cu amplificatorul testat si de dvs si nu am reusit mai mult de 9w/5% THD

20200811_101359.jpg

Link spre comentariu
Acum 10 ore, popa marius a spus:

In deschiderea acestui topic pomeneam de un amplificator SE cu PL519 atac pe G1 cu care am obtinut 9w deci nu este vorba de EAR859, referitor la acest topic eu am incercat un atac pe G2 intr-o configuratie asemanatoare cu cea lui Danielak insa fara niciun tub driver ci direct cu un transformator comandat de un amplificator cu vmos si in plus ca sa vad comportarea reala tubului in schema lui Paravicini am marit tensiunea anodica la 500v si asa am obtinut cei 12w. Urmeaza sa conectez si etajul driver +cascoda si abia atunci se va vedea de ce acest amplificator este atat de bine cotat si costa cateva mii de $ 

Acum daca ar trebui facuta o comparatie intre schemele lui Paravicini si Danielak sint cunoscute doar performantele lui EAR859 adica 12w/2% THD, totusi in timpul testelor am redus tensiunea la 400v asemanator cu amplificatorul testat si de dvs si nu am reusit mai mult de 9w/5% THD

Astept cu interes testele cu etajul driver +cascoda.Mi-a placut schema Danielak ptr. faptul ca afiseaza tensiunile in punctele esentiale.O schema care nu afiseaza tensiuni sau curenti in punctele esentiale de reglaj mi se par conceptii pur teoretice care nu au fost realizate practic, binenteles sunt si exceptii cum ar fi EAR-ul.

L.E. pentru tensiune anodica de 500V va trebui marit Ra la 7-7,5k vizavi de 4,8K cu 400V tensiune anodica.

Editat de simson
Link spre comentariu

Varianta EAR 869 este alimentata cu o tensiune anodica de 520v iar puterea declarata este de 15w, eu zic ca este posibil, nu cred ca aceasta firma face afirmatii fara acoperire oricum voi testa ambele variante

Link spre comentariu
1 oră în urmă, simson a spus:

Astept cu interes testele cu etajul driver +cascoda.Mi-a placut schema Danielak ptr. faptul ca afiseaza tensiunile in punctele esentiale.O schema care nu afiseaza tensiuni sau curenti in punctele esentiale de reglaj mi se par conceptii pur teoretice care nu au fost realizate practic, binenteles sunt si exceptii cum ar fi EAR-ul.

L.E. pentru tensiune anodica de 500V va trebui marit Ra la 7-7,5k vizavi de 4,8K cu 400V tensiune anodica.

Schema publicata de Danielak nu are un control ala stabilitatii  in c.c. ori in cazul configuratiilor cu un cuplaj galvanic imbatranirea tuburilor pot cauza dezechilibre  inacceptabile , banuiesc ca din acest motiv aceasta nu a fost promovata comercial si ramane doar o varianta interesenta dar neviabila

Link spre comentariu

Iata schema lui Synola configuratie asemanatoare cu Danielak un fel de ,,aceeasi Marie cu alta palarie".Nici aici nu exista DC feed back ptr. controlul stabilitatii.Poate colegul @gheo23ne spune comportamentul amplifului, realizat dupa configuratia Danielak, cu trecerea timpului.file.thumb.jpg.a8ee80d2d84ac1f663fdc5e5772e0e00.jpg

Link spre comentariu

Si eu sunt curios cum se mai "descurca" amplificatorul si cu proxima ocazie cand ajung pe la amicul meu care-l are acum in posesie voi posta si niste tensiuni masurate dupa atata timp de functionare.Cred ca au trecut vre-o 2 ani de cand presteaza si o face bine dupa spusele amicului!

Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări