Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

temporizator cu 12F675

emeric.patko

Postări Recomandate

Acum 1 oră, emeric.patko a spus:

Salut, am verificat pe schema data si codul aferent si nu functioneaza,nici macar led nu se aprinde,

trebuie sa fie o greseala undeva

Te referi la schema postata de mine? Daca da, sigur gresesti undeva, timerul functioneaza de cativa ani buni la mine...

Ti-am atasat o simulare.

Nu trebuie rezistenta pe mclr, il tine intern.

sim.DSN

Link spre comentariu

Ai in arhiva atasata un alt hex.

La cuplarea alimentarii releul este alimentat si ramane asa pana cand timpul setat ajunge la zero.

Ciclul se reia la reconectarea alimentarii.

Daca in timpul ciclului de temporizare se seteaza o alta valoare, aceasta va fi luata in considerare.

Diodele LED D2(2^0), D3(2^1) si D4(2^2) indica in minute(format binar) temporizarea setata din potentiometru(durata maxima 341 sec).

Configuration Word: 0x3FC4

Temp12F675.zip

Editat de Elison
Link spre comentariu

Salut Elison,am incercat si varianta de HEX postat de tine dar tot nu merge,nu am cum sa gresesc e f.simplu

pot pe pin 7 si releul pe pin 6.

Daca inscriu in cip codul propus de tine nu se misca nimic nu se cupleaza releul si sta asa inert.

Daca inscriu codul popstat de Nel65sau EFTIMIE varianta v5 merge perfect.

Nu ma pricep la programare dar am o observatie: Codul care merge este cam de 2,5 ori mai mic decat cel

care nu merge,poti explica dece?

Link spre comentariu

Marimea unui fisier hex depinde de continutul programului.

Programul se poate face simplu, cu un delay proportional cu valoarea citita din ADC sau putin mai complicat folosind intreruperea generata de unul din cele doua timere.

In primul caz hexul este mai mic(instructiuni si variabile mai putine), iar in cazul al doilea hexul este mai mare.

Din cate observ nu esti in tema cu subiectul("ce indica ledul si unde pot conecta releul"), dar nici nu vrei sa dai detalii despre cum ai programat cipul, cu ce programator, ce componente ai folosit,cum le-ai conectat, etc.

Fisierul postat de @bercioiu este bun, la fel si cel postat de mine, a fost testat direct in PIC12F675.

Link spre comentariu

Salut, am spus ca nu ma pricep la programare dar exista un principiu general valabil sa nu rezolvi o problema complicat daca se poate si mai simplu.

Dar sa trecem la problema mea,componentele sunt extrem de simple,un pot de 500 ohm si un led in loc de releu iar programatorul este unul tipizat

K150 folosit acelas in ambele cazuri si in multe alte situatii.

Nu am pus ledurile pentru afisajul binar pentru ca nu sunt interesat de acest afisaj.

Am inscris codul de mai multe ori dar fara nici un rezultat,sincer imi pare rau as fi avut problema rezolvata

Link spre comentariu

Elison si bercioiu,trebuie sa imi cer mii de scuze ati avut dreptate am facut o greseala de la inceput,am folosit codul hex zip din neatentie.

dupa ce am observat si am inscris codul; extras functioneaza perfect timpul maxim este putin peste 4 minute suficient pentru mine.

Va multumesc pentru colaborare si intelegere,sper sa mai colaboram si in viitor.

Link spre comentariu

Înțeleg că s-a rezolvat . Îmi pare bine că e așa . Ca atare renunț la testarea pe placă a ceea ce am scris eu , oricum am fost ( sunt ) destul de ocupat și obosit zilele astea . 

Rămâne în rezervă, toate bune . 

Link spre comentariu

Salut, da am rezolvat problema cu ajutorul lui Eliso caruia ii multumesc dar iti multumesc si tie UDAR pentru colaborare si sper sa mai colaboram in viitor.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări