validae Postat August 9, 2020 Partajează Postat August 9, 2020 Probabil alea sunt cele mai ieftine camere, eu unul până acum nu am întâlnit cameră la care să nu-i pot pune un petec.Sau care să nu poată fi petecită la un atelier auto.Şi când am avut Dacii, foloseam la greu camere, că tubeless nu rezistau mult din cauza jantelor proaste. Link spre comentariu
mac01 Postat August 9, 2020 Partajează Postat August 9, 2020 (editat) Eu am spus ca si anvelopele de masina au inceput sa fie din plastic...atentie mare ce cumparati...dupa trei ani apar fisuri adanci pe talon de toata frumusetea. Anvelope folosite doar trei veri....in timpul iernii depozitate in beci, la racoare, montate pe jante. Dupa trei veri, gradul de uzura era la jumatate...dar anvelopele nu se mai puteau folosi. Foarte greu se pot vulcaniza la rece...aproape imposibil...solutia pentru petice nu face aderenta....noroc cu presiunea din anvelopa, presiune care tinea impins peticul in locul respectiv. Sa nu va mai spun ca erau si o firma veche cu renume in anvelope! Consumerismul sa traiasca si noi sa fim sanatosi! Editat August 9, 2020 de mac01 Link spre comentariu
PINTI Postat August 9, 2020 Partajează Postat August 9, 2020 Nu exiata consum ---nu exista progres. Link spre comentariu
elmar Postat August 9, 2020 Partajează Postat August 9, 2020 Sigur nu mai există camerele alea din cauciuc(din vremurile apuse). dar, eu cred că majoritatea camerelor se pot vulcaniza ...depinde de priceperea ,îndemânarea și răbdarea celui care face ”operația”!Și ...nu trebuie cine știe ce petice ”minune”...ci doar o bucată de cameră veche( din camerele rămase ne vulcanizate) tăiată sub formă ovală ( ca și peticile din comerț dar de o formă mult mai mare ...probabil 10 ori) frecat bine ambele suprafețe cu hârtie abrazivă , ”unse ambele părți cu prenandez (din ăla comun ...din comerț) lăsat să se usuce puțin(aprox.un min,două) apoi, presate bine și lăsate( până să se umfle camera) să se usuce cel puțin o oră! Link spre comentariu
Усилитель Postat August 9, 2020 Partajează Postat August 9, 2020 Nu se mai face din cauciuc natural ,totul este chimicale ,nici macar cauciuc sintetic , deja e ceva plastic elastic ,de proasta calitate ,se invecheste rapid ,cedeaza .Asa si baloanele pt copii ,cum le umflii ,multe pusca in nas ,trebuie sa le sub umflii , oricum dupa un timp se sparg singure chiar si fara sa le atingi ,noaptea s-a spart si statea pe dulap.....a fost cam sperios...cand eram copil ne jucam cine baga un ac de cusut cu capul acului in balon fara sa puste..... Am avut pe vremuri minitrusa de vulcanizat in masina , am avut ocazia sa-l folosesc : smirghel ,capac metalic cu petic pe el ,in interior hartie imbibata cu material de ardere fara flacara dar degajare de caldura ,menghina speciala aferenta pt strans pe camera .Un chibrit si in 3 minute e gata.... Mai mult era de lucru cu scosul si pusul camerei ,stiti ,leviere ,ciocane .....si multa munca ....de constrangere ,si atentie sa nu ciupesti camera... Link spre comentariu
BRANCA Postat August 9, 2020 Partajează Postat August 9, 2020 Elmar.Ce descrii e lipirea unui petec pe camera.Vulcanizarea e cu cauciuc crud,amestec.Sunt sigur ca la lipire sunt,acum,adezivi mai buni ca prenadezul. Petece de lipit,dar nu vulcanizabile se gasesc pe ali cu "rubber patches for byke camera". Sunt si kituri cu tot cu adeziv. Cum zice si Usiliteli nu stiu cat de grozave sunt... Link spre comentariu
elmar Postat August 9, 2020 Partajează Postat August 9, 2020 Acum 3 minute, BRANCA a spus: Elmar.Ce descrii e lipirea unui petec pe camera.Vulcanizarea e cu cauciuc crud,amestec.Sunt sigur ca la lipire sunt,acum,adezivi mai buni ca prenadezul. Petece de lipit,dar nu vulcanizabile se gasesc pe ali cu "rubber patches for byke camera". Sunt si kituri cu tot cu adeziv. Cum zice si Usiliteli nu stiu cat de grozave sunt... Ai dreptate....eu m-am gândit la rezolvarea problemei unei pene de cauciuc / cameră... Prenandezul care se vinde la noi ( din ce știu eu ...produs la noi) e foarte bun... Despre ”kit-uri minune” pot să-ți zic (din experiență personală) majoritatea (vândute la noi) sunt de o calitate proastă ...și lipiciul și peticul( care pare a fi din plastic pur) Link spre comentariu
icar Postat August 9, 2020 Partajează Postat August 9, 2020 Acum 17 ore, PINTI a spus: Acele camere de bicicleta nu se pot vulcaniza Pinti, iertat sa-mi fie! Am vulcanizat, ani de zile, camere de bicicleta!!! in special cu autovulcanizante, zeci de petice. Aveam camere si cu patru, cinci petice. Nu luam camera noi, pentru ca ori erau scumpe, ori nu se gaseau, nu mai stiu. Acuma le peticesc cu petic rece. Destul de des. De cite ori merg la Kaufland, fac pana. Pe traseu este o iesire de la un atelier de fiare si, cred, le pica span din caroseriile camioanelor. Cauciucuri de bicicleta nu stiu, nu am incercat sa vulcanizez niciodata! Acum 2 ore, PINTI a spus: nevulcanizabile", au aparut la inceputul anilor 2000 A, bun, asta e alta poveste! Din astea noi nu am vulcanizat niciodata. Mie imi par OK, cum spuneam, le peticesc cu petic rece, lipit cu solutie speciala, cumparata odata cu peticile, de la rusi. Link spre comentariu
mac01 Postat August 9, 2020 Partajează Postat August 9, 2020 Acum 19 ore, +_Florin_+ a spus: Prefer să dau 50 de lei pe altă roată. Exact ceea ce își dorește producătorul chinez .... Nu mai bine cumperi roaba cu totul? E 60 de lei o roaba noua. Link spre comentariu
elmar Postat August 9, 2020 Partajează Postat August 9, 2020 cu roaba aia de 60 de lei poți căra 2 kile de vată minerală ...dacă încerci cu nisip, s-ar putea să rămâi cu mânerele în mâini și roaba să se turtească sub greutatea nisipului. Link spre comentariu
+_Florin_+ Postat August 9, 2020 Partajează Postat August 9, 2020 (editat) Am roabă mai serioasă, volum 90 litri, costă 150 lei . Rezistă bine la sarcină, dar roata e de kko. Mai precis anvelopa și camera. Editat August 9, 2020 de +_Florin_+ Link spre comentariu
mac01 Postat August 9, 2020 Partajează Postat August 9, 2020 (editat) Pentru aia se gaseste roata cu cauciuc plin. Editat August 9, 2020 de mac01 Link spre comentariu
elmar Postat August 9, 2020 Partajează Postat August 9, 2020 Și la roata cu ”cauciuc plin” trebuie să fii atent...că sunt unele care au un ”cauciuc” mai moale ...și dacă te pune ăla cu coarne s-o uiți cu ceva greu în ea ...s-ar putea să ai o roată ”ovală” cu care nu prea mai poți face nimic! Link spre comentariu
doru3160 Postat August 9, 2020 Partajează Postat August 9, 2020 La ce spui tu, cred ca șenilele ar fi mai bune... Link spre comentariu
+_Florin_+ Postat August 9, 2020 Partajează Postat August 9, 2020 O să iau totuși una cu cauciuc plin. Chestia extrem de interesantă la porcăriile astea chinezești (cu anvelopă și cameră) e că rezistă bine la sarcină cât sunt noi, le poți "omorî" o lună-două fără probleme, dar după căteva luni materialul îmbătrânește atât de tare de parcă au trecut 30 de ani . Indiferent că ai folosit-o sau nu. Dușmanul lor e timpul, inițial sunt rezistente dar își pierd calitățile în timp foarte scurt. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum