Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Blitz= timp de iluminare mai mare?

Vizitator alaska

Postări Recomandate

incerca cu un blitz extern!profesionistii nu tin montat blitz-ul, il tin in geanta si il scot la nevoie (vorbesc in cunostinta de cauza), sau, daca nu ai suport de blitz extern, poti incerca sa "scoti" la blitzul extern o conexiune la partea de declansare a aparatului (si vezi tu unde pui blitz-ul extern...)

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 22
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• niq_ro

2

• Incepator

1

• kai

1

• Tavi

1

Top autori în acest subiect

Vizitator brunner

Schimba aparatul.N-o sa-ti ajute la nimic marirea perioadei de iluminare a blitzului, pentru ca aparatul ala tot cu cmos-uri ramane

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
Vizitator adyman

inainte de toate schimba lampa cu una stroboscopica,pt.ca lampile de blitz au in jur de 1000-1500 descarcari asta inseamna ca daca reusesti sa faci blitz-ul sa lumineze 3 secunde inseamna ca o sa iti ramana 100 de descarcari in cel mai fericit caz.Cauta lampa cu descarcare in xenon,la Muzica au niste stroboscoape cu acet tip de lampi cu fregventza reglabila si costa numai 500.000 (daca le desfaci te miri cum 5 piese fac totul).Bafta! :d

Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...
  • 2 săptămâni mai târziu...

Raspunsul este simplu la intrebarea cu "lungitul luminii la un blitz" !NU SE POATE Orice vei incerca, nu vei face decit sa scurtezi viata becului de blitz sau daca chiar esti noros, il vei buli din prima ! ATENTIE se poate sparge cu cioburi prin ochi !Don Mario

Link spre comentariu
Vizitator ipacretzu'

2-3 secunde ??? Uite-te ce scrie in cartea tehnica a unui blitz de discoteca daca ai acces la una si ai sa vezi ca sunt recomandati timpi de functionare maximi pentru diferite frecvente. La ce naiba iti trebe asa mult vrei sa orbesti pe careva ?Personal nu cred ca e posibil sa faci asa ceva (cel putin cu un blitz integrat); gandeste-te numai la faptul ca supui lampa aia la un soc termic fantastic in conditiile in care in interior ai plasma (cum zicea si sifor poate lasi pe cineva fara ochi) si in afara de asta era solutia cu mai multe condensatoare; nu cred ca e valabila avand in vedere faptul ca impedanta plasmei din lampa e aproape 0 (zero) deci aia oricate ar fi tot intr-un flash o sa se descarce. Intereseaza-te ce consumuri de energie au laboratoarele in care se fac experimente cu plasma(de ordinul MW-ilor)si ai sa vezi ca ce spun eu acolo e corect; ce mai, toti zic sa renunti la idee.Exceptand toate cele spuse mai sus daca ar fi sa incerc as folosi un singur condensator de calitate, sursa care alimenteaza montajul beton-beton si un perete dupa care sa ma ascund la teste in cazul folosirii unei lampi de aparat foto cu blitz integrat. Si vezi ca tre sa gandesti foarte bine montajul desi are cateva piese; ma refer la solicitarile in tensiune si curent ale componentelor. Reglezi frecventa pe la vreo 30-40Hz si gata. Sa ma anunti si pe mine daca ai scos ochii cuiva.

Link spre comentariu
Vizitator geopalade

Eu cred ca e inutil un timp mai lung la lampa fara sa umbli si la timpul de expunere sau ma rog timpul timpul cit aparatul scaneaza imaginea din obiectiv. Tu ai nevoie doar de un blitz mai puternic. Pentru asta mareste capacitatea condensatorului din blitz (vezi ca e un electrolitic de citeva sute de microfarazi la 400-800Vcc). Montajul din interior nu necesita modificari pentru ca nu face altceva decit sa incarce condensatorul cu curent constant. Se poate face si marirea curentului de incarcare pentru a se obtine un timp de armare mai redus (care creste si el odata cu marirea condensatorului) dar e mai complicat si necesita cunostinte aprofundate despre functionarea surselor in comutatie. Dezavantajul maririi puterii este ca se reduce f mult timpul de viata al lampii si daca depasesti o anumita limita poate face explozie tubul datorita cresterii temperaturii/presiunii din tub. Incearca sa pui in paralel cu condensatorul existent unul cu capacitate de 20-30% din cel existent si vezi ce se intimpla.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări