Gabriel_S Postat August 22, 2020 Partajează Postat August 22, 2020 (editat) Daca sarma n-are macar 20m n-o s-o transformi in antena pt 80m cu toate bobinele si transmaciurile din lume. Cat despre carte, daca treceti de primele pagini, o sa se schimbe si fontul Tot acolo veti intelege ce e bobina si ce vrea ea Editat August 22, 2020 de Gabriel_S Link spre comentariu
core sma Postat August 22, 2020 Partajează Postat August 22, 2020 (editat) Nu contest. Dar daca are 21m ? Are rost sa-i montez bobina si condensatoare ... ? Sau obtin acelasi lucru daca conectez sarma de 21 m direct in "transmaci" ? Asta vrut sa fie intrebarea. Dar am facut referire la caloriferul acordabil si am deviat putin. Editat August 22, 2020 de core sma Link spre comentariu
Gabriel_S Postat August 22, 2020 Partajează Postat August 22, 2020 Acum 7 minute, core sma a spus: Nu contest. Dar daca are 21m ? Are rost sa-i montez bobina si condensatoare ... ? Sau obtin acelasi lucru daca conectez sarma de 21 m direct in "transmaci" ? Asta vrut sa fie intrebarea. Dar am facut referire la caloriferul acordabil si am deviat putin. Stiti ce are un antena tuner sub capac? Link spre comentariu
core sma Postat August 22, 2020 Partajează Postat August 22, 2020 (editat) 29 minutes ago, Gabriel_S said: Stiti ce are un antena tuner sub capac? Bobine si condensatoare. Variabile. Si uneori ceva soft mai mult sau mai putin inteligent. Ce altceva ar fi necesar sa pacalesti un TX ca ceea ce vede nu este adevarat ? Editat August 22, 2020 de core sma Link spre comentariu
+_Florin_+ Postat August 22, 2020 Partajează Postat August 22, 2020 (editat) ... Nu cumva bobine și condensatoare? L.E. Scuze, am postat concomitent. Editat August 22, 2020 de +_Florin_+ Link spre comentariu
ndor Postat August 22, 2020 Partajează Postat August 22, 2020 Nu pacaleste nimeni pe nimeni . Citeste pdf-ul ala despre antene , invata cum functioneaza o antena si dupa aia vezi cat de pacalit e Trx-ul ala de transmach. Link spre comentariu
core sma Postat August 22, 2020 Partajează Postat August 22, 2020 (editat) 11 minutes ago, ndor said: Nu pacaleste nimeni pe nimeni . Ok. Intrebarea mea ramane. Si va rog sa credeti ca nu vreau sa fiu offtopic. Sa zicem ca am posibilitate numai de 22m de sarma. Vrea sa emit in 80m. Are rost sa confectionez o bobina pe care sa o pun dupa ultima mufa a cablului de alimentare al antenei? Sau las tunner "sa se faca el" bobina? LE: Randamentul (?) meu ca emitator in eter creste ? Editat August 22, 2020 de core sma Link spre comentariu
Gabriel_S Postat August 22, 2020 Partajează Postat August 22, 2020 Omule bun, una e caloriferul, alta 20m de sarma. De ce 20m minim pentru banda de 80m? De ce nu 5? Intr-adevar sarma de 20m o poti trage cu antena tunerul pentru 3.5, caloriferul sau sarma de 5m, nu Link spre comentariu
core sma Postat August 22, 2020 Partajează Postat August 22, 2020 2 minutes ago, Gabriel_S said: Omule bun, una e caloriferul, alta 20m de sarma. De ce 20m minim pentru banda de 80m? De ce nu 5? Intr-adevar sarma de 20m o poti trage cu antena tunerul pentru 3.5, caloriferul sau sarma de 5m, nu Eu zic ca am redefinit intrebarea. Sa zicem ca am posibilitate numai de 22m de sarma. Vrea sa emit in 80m. Are rost sa confectionez o bobina pe care sa o pun dupa ultima mufa a cablului de alimentare al antenei? Sau las tunner "sa se faca el" bobina? LE: Randamentul (?) meu ca emitator in eter creste ? Link spre comentariu
ndor Postat August 22, 2020 Partajează Postat August 22, 2020 Pe tine cine te-a bagat in seama pe aici ? Nu te mai baga in discutii ca musca in curul calului . Oricum esti paralel cu subiectul . Link spre comentariu
validae Postat August 22, 2020 Partajează Postat August 22, 2020 (editat) Tunerul va face doar o adaptare necesară ca să reducă undele reflectate la minimum, pentru protejarea emiţătorului.Dar nu va putea înlocui o antenă cu lungimea corectă.Adică vei recepţiona ceva şi vei emite mai prost.Acelaşi lucru şi cu ,,scurtarea,, cu bobine a elementului radiant, bobina aia nu va ajuta antena să radieze mai bine, doar o va adapta cu emiţătorul.Foloseşti astfel de ,,artificii,, de adaptare acolo unde fizic nu poţi întinde o antenă calculată corect ca lungime, dar nu vei face minuni... Cum scria cineva într-o carte ,,cel mai bun amplificator de semnal e o antenă bine realizată,,...dar din păcate, în jungla urbană nu-ţi mai permiţi să ridici antene înalte sau lungi. Editat August 22, 2020 de validae Link spre comentariu
Gabriel_S Postat August 22, 2020 Partajează Postat August 22, 2020 Bre Felix, dacă voiai răspuns la întrebarea aia nu era nevoie sa te deghizezi în coresma. Link spre comentariu
grosu99 Postat August 22, 2020 Partajează Postat August 22, 2020 Problema este ca aduce la rezonanta intreg ansamblul transmatch,cablu coaxial si antena care vor radia intr-o veselie si vor produce TVI si alte neplaceri.O parte mare a energiei emise va produce caldura in transmatch Link spre comentariu
Gabriel_S Postat August 22, 2020 Partajează Postat August 22, 2020 (editat) Iar se umple topicul de palavrageala, omul vrea și el o antena de balcon și tu vii cu balarii...RST, Felix, coresma, gas2dan... Editat August 22, 2020 de Gabriel_S Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum