Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

modificare Kit hands free auto CMC JRBC01

alin 105

Postări Recomandate

Salut, am cumparat 

https://www.emag.ro/car-kit-cmc-jrbc01-bluetooth-nfc-aux-pe-boxele-masinii-cmcjrbc01/pd/DQJBR3BBM/

E un kit plug and play cu alimentare de la priza bricheta si cu iesire semnal la AUX instalatie auto.Avantajul este ca se conecteaza automat la telefon prin bluetooth (NFC).Functioneaza rezonabil  la probe, microfonul nu este unul stralucit, doar decent.In schimb aud bine interlocutorul in boxele masinii .Daca ruleaza muzica pe mp3 player, se opreste singura cand exista un apel telefonic si revine dupa aceea.

Vreau sa il modific in sensul in care sa il integrez /ascund cu fire cu tot, sa ii dau o alimentare permanenta printro siguranta din blocul de sigurante cu plus de contact, asta fiind partea mai simpla  de facut.Am desfacut corpul care contine butoanele si microfonul si vreau sa mut microfonul in plafonul masinii undeva ascuns intrun grilaj de la cutia ochelari de soare din tavan iar cele 3 butoane de control sa le integrez undeva in bord. Nu vreau sa vad fire vizibile si nici corpul asta cu butoane nu vreau sa-l lipesc pe bord, prefer aspectul OEM.

Ce nu stiu este cum sa desfac microfonul de pe placa electronica ( nu are zona de cositorire expusa) si nu stiu cu ce fire sa "mut" cele trei butoane push de pe placa la locul dorit de mine.

1.Ar fi o varianta corecta sa tai microfonul cu tot cu partea de cablaj care il contine si sa il duc in plafon cu ceva cablu finut ?

2. Operatia de  conectare a microfonului cu prin intermediul  unui cablu de cc 2,5 ml afecteaza functionarea corecta a dispozitivului?

3.Cu ce cablu as putea "muta" microfonul de pe placa?

4.As putea cumpara un microfon mai potent care sa il substituie pe cel original?

5.Cu ce cablu ar trebui sa "mut" cele 3 microbutoane  de pe cablaj?

6.Operatia de conectare a celor 3 microbutoane prin intermediul unor cabluri de cc 1 ml afecteaza functionarea corecta a dispozitivului?

20200807_110711.jpg

20200807_110721.jpg

20200807_110823.jpg

Editat de alin 105
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• validae

4

• alin 105

4

• gabiz_ro

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Dacă cele trei microcontacte au un pin comun la masă ca şi microfonul, se poate folosi un cablu cu cinci fire pentru a muta butoanele şi microfonul.Se poate folosi şi un microfon mai de calitate (mai mare), cel de pe placă fiind  unul folosit la telefoane mobile.Dacă ai un aparat de măsură, vezi dacă unul din pinii celor trei microcontacte e comun cu masa.Cablul folosit ar fi bine să aibă cel puţin un fir ecranat, pentru ca microfonul să nu capteze posturi de radio sau alte zgomote din instalaţie...ca idee se poate folosi un cablu de la căşti telefonice cu hansdfree, au multe fire şi chiar ecranate.

Editat de validae
Link spre comentariu

Poţi recupera un microfon de la o cască handsfree.Sau chiar dintr-un telefon mobil vechi, ori dintr-un radiocasetofon vechi.

Editat de validae
Link spre comentariu

Microfonul dintre casca hands free e minuscul...si ar fi la o distanta de cc 40-50 cm de la vorbitor.Ar fi totusi un castig la claritate?

Am masurat pinii microcontactelor, niciunul nu e comun cu masa.

Link spre comentariu

Poate nu e insa in foto se vede clar,traseu destul de lat totusi, butonul de sus are in comun cu cel din mijloc un contact,posibil si cel de jos.

Oricum trebuie urmarit pe placa poate ai nevoie de doua sau patru fire pentru butoane.

Posibil 4 dar nu poti fi sigur decat dupa ce verifici.

Link spre comentariu

Dacă microcontactele nu au punct comun cu masa, pot avea totuşi între ele, iar asta te scuteşte de fire în plus.Cel puţin două au traseu comun.Cum spuneam, microfon electret găseşti şi căzute pe jos dacă te uiţi bine, atât de comune sunt.Dacă vrei calitate, caută nişte microfoane recuperate de la combinele româneşti,,Stereoson,, că sunt cât capacul de Pepsi de mari...

Link spre comentariu

Intrebare stupida....cum verific punctele comune?Am comutat multimetrul pe verificare continuitate, e corect?

validae, stiu ce zici, pt electronisti care au lazi cu chestii de profil gasesc kile de microfoane in cateva minute.Pt mine non electronist din pacate ,singura optiune este magazinul online...

Am un microfon PC care nu-l folosesc, e mai bun microfonul ala ?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări