ratza Postat Septembrie 26, 2007 Partajează Postat Septembrie 26, 2007 Salutare lumilor, Am citit tot ce am putut pe forum despre difuzoare si incinte si din ce citesc mai mult vad ca de fapt nu stiu nimic. Sint din Vilcea dar lucrez in Sibiu si a trebuit sa ma mut. Acasa am doua incine inchise RFT cu doua cai care se aud grozav cu un amplificator facut prin '80 de un electronist, prieten de-al lui tata. N-am putut sa le iau cu mine ca la ele asculta frati-miu. Drept urmare mi-am facut un amplificator de la zero cu 2030, 8W pe canal. Nu ma intereseaza sa zbor geamurile, ci doar sa se auda bine. Problema e ca nu am in ce asculta. Solutia ieftina ar fi sa ma duc in tirg si sa iau incinte second hand, dar mi-ar placea tare mult sa stiu ca am tot sistemul facut de mine. Aici incep problemele. Nu pot sa investesc prea multi bani in incinte, sa zic maxim 350 RON si nici experienta in domeniu. Intrebari: 1. Gasesc vreo pereche de difuzoare full range pe la vreo 30W/4ohm in banii astia care sa aibe si parametrii TS disponibili? 2. Ce incinta e mai buna pentru un bas placut: inchisa, OB sau dipol? Bass reflex-urile nu mi-au placut niciodata, RFT-urile la care ascultam de obicei sint inchise si au un bas extrem de placut. Nici sistemele x.1 nu-mi plac, au un sunet nenatural, mai ales ca ascult CD-uri audio care sint inregistrate stereo si un x.1 nu prea isi are rostul. Momentan am doua jeguri de difuzoare din usile de Supernova care se aud ingrozitor si doua Zgomotecuri cu doua cai de 6.5" care nu se aud rau, dar nici bine. Muzica pe care o ascult e foarte variata, de la clasica la rock, dar in principal lautareasca (nu manele, ci Gabi Lunca, Siminica, Ploiesteanu etc). EDIT: Am modificat topicul pentru ca jegurile din Supernova alea nu le-as mai folosi nici ca midrange, suna ca dracu'. EDIT2: Merge difuzorul asta? Link spre comentariu
VTP Postat Septembrie 30, 2007 Partajează Postat Septembrie 30, 2007 Daca tot vrei sa faci ceva ca lumea, procura de la Vasile sau de la DNA un set de 2 x PA100F + 2 x BT25, care se incadreaza in suma si fa o pereche de VTP, aliniate temporal si care iti vor fi excelente si mai tarziu!Difuzorul specificat nu e o solutie buna si mai ales nu e solutie up-gradabila! Link spre comentariu
ratza Postat Octombrie 1, 2007 Autor Partajează Postat Octombrie 1, 2007 Multumesc pentru raspuns, o sa va urmez sfatul. Dupa cum spuneam, nu am deloc experienta in constructia de incinte. Ce inseamna aliniat temporal? Link spre comentariu
VTP Postat Octombrie 1, 2007 Partajează Postat Octombrie 1, 2007 Multumesc pentru raspuns, o sa va urmez sfatul. Dupa cum spuneam, nu am deloc experienta in constructia de incinte. Ce inseamna aliniat temporal?E cam stufos sa-ti explic in cateva cuvinte: pentru a reduce defazajele, placile polare frontale ale celor 2 difuzoare se aseaza pe aceiasi verticala. La mijlocul acestor placi se afla si mijloacele celor doua bobine. In Sibiu sunt mai multi forumisti care te pot indruma practic, atunci cand ai cele 2 difuzoare.SUCCES! Link spre comentariu
ratza Postat Octombrie 2, 2007 Autor Partajează Postat Octombrie 2, 2007 Multumesc mult, cred ca am inteles despre ce e vorba. Cind le termin o sa postez niste imagini sa vedeti cum au iesit.EDIT:Scriu astea pentru cei care n-au auzit niciodata cum suna un VTP, pentru ca si eu am fost reticent la inceput.N-am mai avut rabdare si m-am dus la Baumax sa iau PAL pentru incinte ca sa fac o proba de curiozitate. Mi le-au taiat si la dimensiuni, singura mea sarcina fiind sa le tai locasul pentru difuzoare. Mi-a luat vreo doua ore sa le montez cu suruburi si am pus ciurucurile de proba, fara material antifonic inauntru :axe: Deci avem asa: amp cu TDA2030 lasat pe la vreo 8W + doua Zgomotecuri (doar unul in cutie) + una bucata DVD cu Eric Clapon in concert live. Prieteni... la prima nota de bas (toba mare) am simtit c-am luat dita'i piciorul in piept. NU AM AUZIT ASA BAS PINA ACUM! Foarte "cald", extrem de clar si definit, pot sa-mi dau seama care nota e de la chitara bas si care de le toba daca sint cintate in acelasi timp, chiar daca nu am ureche muzicala. Si asta din niste difuzoare auto care costa 30 RON noi si nu redau mai jos de 75 Hz. Nici nu vreau sa ma gindesc cum va suna cu difuzoare de calitate, probabil o sa am niste incinte care cinta in loc sa redea :prayer: Link spre comentariu
Golem Postat Octombrie 30, 2007 Partajează Postat Octombrie 30, 2007 TDA 2030??? :smt003 Trist...poate ai facut tu prea bine boxele alea, de se aude asa...incearca sa dai in ele cu un amp "spalat"macar pe MOS-FET-uri, daca nu tuburi...atunci o sa fi cu adevarat shocat...crede-ma ca stiu ce spun..dupa ce mi-am facut un amp cu tuburi(ECL82), am aruncat la gunoi TDA-urile... Link spre comentariu
ratza Postat Octombrie 30, 2007 Autor Partajează Postat Octombrie 30, 2007 Va fi cu tuburi, biamplificat :weedman: TDA-urile erau de probă, l-am făcut în două zile. Link spre comentariu
allex010 Postat Noiembrie 21, 2007 Partajează Postat Noiembrie 21, 2007 Ceva nou de zis in legatura cu acest proiect? Ai schimbat zgomotecurile (difurile)? Daca da, cu ce? Un "jurnal de auditie" ar fi interesant de lecturat. Link spre comentariu
ratza Postat Noiembrie 22, 2007 Autor Partajează Postat Noiembrie 22, 2007 Ceva nou de zis in legatura cu acest proiect? Ai schimbat zgomotecurile (difurile)? Daca da, cu ce? Un "jurnal de auditie" ar fi interesant de lecturat.N-am apucat din lipsă de $$$. Cred că abia prin primăvară voi cumpăra difurile. Vreau să pun PAudio PA800 şi PCT300. Pînă una-alta, i-am făcut tweetere din difurile din SupeRNova :weedman: Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum