florinapostol Postat August 6, 2020 Partajează Postat August 6, 2020 Amplificator PP cu EL34 si corector de ton + - 15db Amplificator "Kaizerpower"facut cu cablaje cumparate de la un coleg de pe un grup facebook. Schema Am facut citeva modificari ,minore : 1. circuitul de nagativare , 2. am pus in lac de R9 un semireglabil . Am vrut sa pot egala samnalele defazate 3 . Tuburile finale sint in mod Ultra Liniar Toate filamentele sint alimentate in CA . Tensiunea anodica filtrata CLC ( 475 V) Corectorul este cel care l-am mai folosit Trafuri iesire @LMOlimpiu Traf alimentara toroidal Petra Lampi corector ECC83 Tungsram NOS Lampi final : ECC83 Tungsram NOS, ECC82 Tungsram NOS ,EL 34 Tesla 65-70 % emisie anodica (vechi dar doar pe astea le am ) Amplificatorul scoate doar 29-30W . 15.5 V RMS pe rezistenta de sarcina de 8 ohmi FFT putere maxima FFT 80% putere Raspuns in frecventa Corectorul Banuiesc ca cu lampi finale bune poate ajunge la 40 -43 W Link spre comentariu
Vizitator Postat August 6, 2020 Partajează Postat August 6, 2020 Acum 7 minute, florinapostol a spus: Amplificator PP cu EL34 si corector de ton + - 15db Amplificator "Kaizerpower"facut cu cablaje cumparate de la un coleg de pe un grup facebook. Schema Raspuns in frecventa Vrei sa spui ca trafurile de iesire au la 3Hz, -3dB ? Link spre comentariu
florinapostol Postat August 6, 2020 Autor Partajează Postat August 6, 2020 Chiar acum, der_doktor a spus: Vrei sa spui ca trafurile de iesire au la 3Hz, -3dB ? Da 2 Link spre comentariu
Vizitator Postat August 6, 2020 Partajează Postat August 6, 2020 Ia pune o poza cu ele, eventual niste parametri. Link spre comentariu
florinapostol Postat August 6, 2020 Autor Partajează Postat August 6, 2020 (editat) I Pare ca are 16 cm2 Editat August 6, 2020 de florinapostol Link spre comentariu
Vizitator Postat August 6, 2020 Partajează Postat August 6, 2020 Sunt cam anemice ca sa poata reproduce 3Hz/-3dB. Pune o oscilograma cu sinus la putere maxima si frecventa de 3Hz, inainte de a se deforma forma de unda. Daca la 1KHz ai avut 30W, la 3Hz ar trebui sa vedem 21W. Link spre comentariu
Vizitator Postat August 6, 2020 Partajează Postat August 6, 2020 (editat) Acum 41 minute, der_doktor a spus: Sunt cam anemice ca sa poata reproduce 3Hz/-3dB. Pune o oscilograma cu sinus la putere maxima si frecventa de 3Hz, inainte de a se deforma forma de unda. Daca la 1KHz ai avut 30W, la 3Hz ar trebui sa vedem 21W. Doktore mai pardon !, dacă te raportezi la puterea în sarcină(ăia 30W/1KHz) trebuia să ceri 15W/3Hz (suficient de clar sper 10 log 15/30 = -3db ). Altfel spus o amplitudine care scade la 0,7071 (-3db) dezvolta o putere de 1/2(-3db). Așadar dacă ne raportam la puterea de 30W/1Khz puteai cere 15W/3Hz , clar da ? Editat August 6, 2020 de Vizitator Link spre comentariu
Vizitator Postat August 6, 2020 Partajează Postat August 6, 2020 Acum 6 minute, valderama a spus: Doktore mai pardon, dacă te raportezi la puterea în sarcină trebuia să ceri 15W (suficient de clar sper). valderamo, -3dB=0,707...de unde ai scos 15W? http://www.sengpielaudio.com/Rechner-klirr.htm Link spre comentariu
Vizitator Postat August 6, 2020 Partajează Postat August 6, 2020 (editat) Când nu ai habar ce înseamnă -3db în amplitudine sau putere și ești un doktor pârât așa se întâmplă, întrebi aiurea !(am complectat mai sus poate înțelegi și dumneata). Explic acum pe înțelesul tău, ai luat referința 30W /1KHz-sinus pentru o atenuare în amplitudine 0,7071(-3db) se ajunge la la 15W în sarcină. Editat August 6, 2020 de Vizitator Link spre comentariu
florinapostol Postat August 6, 2020 Autor Partajează Postat August 6, 2020 (editat) La 3 hz sin nu arata bine Am refacut masuratoarea rasponsului in freq Poate nu conteaza cum e sinusoida la raspunsul in frecventa ???? Editat August 6, 2020 de florinapostol 1 Link spre comentariu
Vizitator Postat August 6, 2020 Partajează Postat August 6, 2020 Chiar si la 15Hz e deformat sinusul, probabil pe la 20Hz arata bine. Link spre comentariu
manolis Postat August 6, 2020 Partajează Postat August 6, 2020 9 minutes ago, florinapostol said: Mai incearca sa reglezi mai bine curentul idle prin finale si forma de unda se va imbunatati. Reglajul se retuseaza dupa ce s-au incalzit bine lampile. Oscilografiaza ambele canale (sigur un canal este mai bine reglat decat celalalt) si pui captura cea mai buna. Ai si un handicap cu finalele alea care sunt cam uzate. Pentru masuratori, corect este sa ai tuburi noi. 1 Link spre comentariu
florinapostol Postat August 6, 2020 Autor Partajează Postat August 6, 2020 Chiar acum, manolis a spus: Mai incearca sa reglezi mai bine curentul idle prin finale si forma de unda se va imbunatati. Reglajul se retuseaza dupa ce s-au incalzit bine lampile. Oscilografiaza ambele canale (sigur un canal este mai bine reglat decat celalalt) si pui captura cea mai buna. Ai si un handicap cu finalele alea care sunt cam uzate. Pentru masuratori, corect este sa ai tuburi noi. Curentul e bine reglat , lampile finale fiind uzate , aproape moarte, e cam tot ce se poate scoate din ele. Link spre comentariu
manolis Postat August 6, 2020 Partajează Postat August 6, 2020 Ce valori ai la curenti? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum