Mircea Postat August 15, 2020 Partajează Postat August 15, 2020 Eu folosesc capacele de la bidon de detergent lichid de spalat la masina ca sa pastrez (temporar) suruburile cutiilor in depanare. In restul timpului, toate sunt frumos organizate (si chiar inventariate). Alt truc, nu folosesc apa distilata ca sa curat varful letconului, dupa cum scrie la carte, merge bine si cu apa de la robinet. Apa pe care o pastrez intr-o sticluta minuscula de vin (d-aia de o servesti in avion). Link spre comentariu
RealAlex Postat August 15, 2020 Partajează Postat August 15, 2020 De ce trebuie sa-l cureti cu buretele umed? Ai incercat cu buretele spalat vase, din inox ? Il curata bine si nici nu-i mai dai socurile acelea termice. 1 Link spre comentariu
sesebe Postat August 15, 2020 Partajează Postat August 15, 2020 Mie nu-mi place cum arata dupa o curatare uscata cu burete metalic, iarlegat de socurile termice, in peste 20 de ani de utilizare statie de lipit nu am distrus decit 3 virfuri la citeva kilograme bune de fludor. Apropo, scobitori la desfundat gaurile din cablaj folosesc dinainte de '90 doar ca pe atunci foloseam chibrituri ascutite cu briceagul sau lama. 1 Link spre comentariu
Vizitator Postat August 15, 2020 Partajează Postat August 15, 2020 7 hours ago, Thunderer said: Eu folosesc capacele de la bidon de detergent lichid de spalat la masina ca sa pastrez (temporar) suruburile cutiilor in depanare. In restul timpului, toate sunt frumos organizate (si chiar inventariate). Odata am desfacut o camera foto (Minolta DiMAGE Z1) unde aproape fiecare surub era altfel. Ca sa nu le-ncurc, inainte sa desfac un surub ii faceam mai intai o poza (cu alta camera), in care varful surubelnitei statea pe surubul ce urma sa fie desfacut. Pe urma, scoteam surubul si il infigeam in scartaietoare. Am desfacut asa vreo 20-30 de suruburi si tot felul de subansamble din camera. A fost ceva aventura pana le-am pus pe toate la loc, desi aveam poza cu fiecare. Fara casoleta de scartaietoare, sigur nu le-as mai fi pus niciodata la loc. Asta e o poza luata in timp ce le montam la loc, aproape de sfarsit, cand mai ramasesera de pus doar cateva surubele (unele erau si mici tare, daca aveau 2...3mm): Despre organizere permanente pentru suruburi si alte maruntisuri, folosesc mai multe improvizatii. Foarte utile au fost si plicurile lipite si apoi taiate pe din doua, sau fundurile de la sticlele de suc capsate cate patru (funduri de PET-uri taiate, si apoi capsate cu capsatorul de birou, din ala pentru prins hartii). Am pe undeva niste poze. Link spre comentariu
mac01 Postat August 15, 2020 Partajează Postat August 15, 2020 (editat) Si eu sunt ordonat...toate piesele stau in cutii claie peste gramada dar intotdeauna gasesc ceea ce vreau. Daca le pun ordonat...adio...nu mai gasesc nimic si incep sa ma enervez., pentru ca atunci cand imi trebuie ceva nu gasesc, deoarece nu mai tin minte cum le-am pus si unde le-am pus. Varsta si scleroza isi fac aparitia...incet dar sigur! Asa ca mai bine stau amestecate in cutiile pe care le stiu eu de 30 de ani....nu uit niciodata ce-i in ele. Ma mai minunez cateodata cand vad piese noi in acele cutii...stau si ma gandesc cand le-am comandat de la magazin si pentru ce sau de ce le-am cumparat. Editat August 15, 2020 de mac01 1 Link spre comentariu
Vizitator Postat August 15, 2020 Partajează Postat August 15, 2020 (editat) Organizer din PET-uri taiate si capsate cate patru Foarte utile pentru ca sunt transparente, si se vede tot ce e in ele fara sa mai trebuiasca dat vreun capac la o parte, sau tras de sertarase, ca la dulapioarele de plastic. Grupul de patru PET-uri capsate poate fi luat din turn si pus pe masa de lucru, si spre deosebire de atunci cand e doar unul singur, un grup de patru capsate nu se rastoarna. PET-urile capsate au fost mult mai practice decat dulapioarele cumparate (din alea cu sertarase de plastic). Editat August 15, 2020 de Vizitator Link spre comentariu
woodyteo Postat August 16, 2020 Partajează Postat August 16, 2020 Înainte de a desface ceva, mai ales când sunt cabluri multe și mufe, subansambluri întortocheate, fac o fotografie de ansamblu și apoi pe zone, la o rezoluție mare.Când le pun la loc, dacă nu iese ceva, urmăresc fotografiile. Șuruburile le prind de magneți mici proveniți de la vechile huse de telefon sau de la HDD-uri. Link spre comentariu
Vizitator Postat August 17, 2020 Partajează Postat August 17, 2020 (editat) SOIC breakout board facut din perfboard, pentru breadboard Circuitele integrate in format SOIC (Small Outline Integrated Circuit) au de obicei pinii la 0.05 inch, fix jumatate din standardul gaurilor din placile de test perforate (perfboard). Fiecare pad de pe perforboard (simpla fata) poate fi taiat pe din doua cu cutter-ul, si in felul asta fiecare piciorus de la capsula SOIC o sa aiba propriul sau pad pe care poate fi lipit, si mai apoi conectat la reglete de pini. De preferat ar fi regletele cu pini rotunzi, pentru ca intra mai usor in breadboard. La nevoie merge si cu pini patrati. Pozele explica mai bine. (sunt optimizate sa ocupe putin, toate impreuna ocupa doar 0.4MB) (pozele sunt optimizate sa ocupe putin, toate impreuna ocupa doar 0.4MB) Editat August 17, 2020 de Vizitator Link spre comentariu
Усилитель Postat August 28, 2020 Partajează Postat August 28, 2020 Pt atelier ,gradina,acasa..... daca ai unul sau mai multe butoaie....( sau faci rost ) 3 Link spre comentariu
doru3160 Postat August 29, 2020 Partajează Postat August 29, 2020 (editat) La 16.08.2020 la 1:33, mac01 a spus: Si eu sunt ordonat...toate piesele stau in cutii claie peste gramada.Daca le pun ordonat...adio...nu mai gasesc nimic Este ceea ce se cheama, o dezordine ordonata. O practic si eu de multa vreme. Nu stiu daca e o justificare a faptului ca sunt dezordonat, cert e ca altfel nu se poate. Am incercat, si pana nu au revenit toate in pozitie fireasca(dezordonata) nu am mai putut lucra nimic. Mereu trebuia sa ma scol de pe scaun sa caut cate ceva, sa ma gandesc unde am dosit respectivul reper, care altfel era mereu la indemana. Credeam ca numai la mine e asa. Editat August 29, 2020 de doru3160 Link spre comentariu
franzm Postat August 29, 2020 Partajează Postat August 29, 2020 Cine e ordonat e prea lenes ca sa caute. 1 Link spre comentariu
icar Postat August 29, 2020 Partajează Postat August 29, 2020 La 05.08.2020 la 20:04, RealAlex a spus: eu era sa raman pirat de cateva or Treaba se rezolva simplu: pe o parte, corpul pompei se prelungeste un un material, fie din constructue, fie adaugat, cit e lungimea pistonului relaxat. Asta tine ochiul la distanta sigura! Link spre comentariu
one Postat Septembrie 4, 2020 Partajează Postat Septembrie 4, 2020 (editat) Eu folosesc de mult pompa de aspirat si nu am avut problemele despre care vorbiti. Acum am una simpla de la weller (nu stiu exact modelul, SA21A cred). Ceea ce nu aspira pompa indepartez cu alte scule (tresa, etc). Nu vad de ce ar sari ceva in ochi pentru ca pompa nu o tin perpendicular pe cablaj. Ce anume sare din pompa ? Butonul ? De fapt, dupa parerea mea si din practica, rezulta ca pompa nu trebuie tinuta perpendicular si nici nu trebuie sa etanseze pe cablaj. Daca varful se obtureaza nu mai aspira bine ! In plus, fiind in contact si cu letconul, varful se consuma. Pentru ca pompa sa aspire bine, este esential ca destinderea sa se produca cu mare viteza, astfel aerul este aspirat puternic in interior. Asta se realizeaza tinand pompa la un unghi de circa 45°, pe o parte a lipiturii, in timp ce in cealalta parte se afla letconul, care mentine aliajul de lipit in stare lichida. Curentul de aer care se formeaza va antrena aliajul in interiorul pompei. Editat Septembrie 4, 2020 de one 1 Link spre comentariu
one Postat Septembrie 4, 2020 Partajează Postat Septembrie 4, 2020 (editat) Buretele metalic este bine sa fie din alama. Eu am renuntat la cel din celuloza dupa ce am vazut cat de eficient este cel din alama. (este adevarat ca asta era inclus in suportul de la weller, deci stiau ei ce stiau). Daca ar fi sa mai adaug din experienta mea, as spune ca sunt necesare 2-3 lampi orientabile (eu am cumparat de la Lidl lampi ieftine cu LED si "gatul" precum furtunul de la dus, flexibil), o masa mai lunga, pentru a putea lucra la mai multe proiecte in paralel si avea mereu spatiu liber. Am avut, iar acum doresc sa imi fac din nou, caci ma mut in alta casa, un sistem care s-a dovedit destul de comod: la magazinele de tip Brico se gasesc suporturi de rafturi modulare, sunt niste sine verticale care se prind in perete si au diverse fante practicate. In aceste fante se fixeaza suporturi pentru rafturi la diferite inaltimi, se pot scoate si reaseza dupa necesitati. Astfel, primul raft incepand de jos eu il fac masa de lucru (profunzime 60cm), apoi pe urmatorul (20cm) pun aparatele, de exemplu statiile de lipit, alimentatoare, astfel incat cablurile lor si letconurile sa ajunga pana pe masa. Al treilea, il fac mai lat un pic (30cm si sub el pun o lampa liniara gen neon - acum sunt cu led-uri) care sa imi lumineze mai puternic zona de lucru si mai sus inca un raft de 20cm. Pe aceste rafturi mai sus tin lucruri care nu le folosesc mereu, de tipul osciloscop sau cutii cu componente. Sub masa imi place sa las liber. Monitorul pentru PC o sa il montez pe un suport reglabil, un brat articulat. Cred ca mai erau niste threaduri asemanatoare: "Sfaturi" si" Laboratorul meu", sau cam asa ceva.... Am vazut ca unii colegi care se ocupa numai cu munca in laborator au adevarate depozite de aparatura si componente, eu nici nu ma pot compara... Editat Septembrie 4, 2020 de one Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum