Ionel cristinel Stanaia Postat August 3, 2020 Partajează Postat August 3, 2020 Buna seara!Vreau sa construiesc o fântână arteziană și am de gând să folosesc o pompa de recirculare,de 12 v.Detin o instalație de iluminare alimentată la un transformator toroidal de 12v CA.Nu știu de unde sa cumpăr o pompa de 12vcare să funcționeze cu curent alternativ,sau poate găsesc altă soluție.Multumesc. Link spre comentariu
validae Postat August 3, 2020 Partajează Postat August 3, 2020 Nu ai nevoie de pompă în curent alternativ, deşi ar fi mai fiabilă datorită lipsei periilor de cărbune.Dar poţi adăuga o punte de diode transformatorului şi ai rezolvat alimentarea pompei. Dacă aş vrea să-mi fac o fântână arteziană, aş combina o pompă miniatură cu un motor asincron de 230V/30W de genul celor de ventilatoare. Link spre comentariu
Ionel cristinel Stanaia Postat August 3, 2020 Autor Partajează Postat August 3, 2020 (editat) Mulțumesc pentru sfat.Avand deja instalația de 12v,curent alternativ,îmi vine mai ușor să achiziționeze o pompa care să funcționeze la acest curent.Ma tem de curentul 230v.Am doi copii mici.Credeti ca pot găsi undeva o pompa care să se potrivească? Editat August 3, 2020 de Ionel cristinel Stanaia Link spre comentariu
yo7lhe Postat August 3, 2020 Partajează Postat August 3, 2020 Daca pun link ar fi reclama. Cauta pe net si vei gasi destui furnizori, in tara sau la vecinii unguri cu distributie si la noi, si la 12 si la 24 Vca. Dar preturile sunt cu 3-4 cifre. Daca astepti pentru anul viitor gasesti coreene pe ebay la cca 90$. Eu am terminat weekendul trecut o astfel de amenajare si am folosit o pompa de 220V, pe motiv de pret, cu diferential de 10mA, din targ. Am comandat si pompa din Coreea dar cred ca ingheata pana ajunge. Link spre comentariu
validae Postat August 3, 2020 Partajează Postat August 3, 2020 Ceva de genul ăsta la care adaugi punte redresoare şi condensator de filtraj: Link spre comentariu
sebip Postat August 3, 2020 Partajează Postat August 3, 2020 (editat) In magazinele cu produse de acvaristica puteti gasi diferite pompe (de recirculare) de apa (inclusiv pentru iazuri) la preturi plecand de pe la 40 lei in sus, sunt destul de fiabile. Se pot gasi si la tensiuni de alimentare mai mici, nu doar la 230V (desi si acestea cred ca sunt destul de bine izolate dpdv electric). Cele la tensiuni reduse cred ca sunt majoritatea de curent continuu. Editat August 3, 2020 de sebip Link spre comentariu
Ionel cristinel Stanaia Postat August 3, 2020 Autor Partajează Postat August 3, 2020 Va multumesc pentru sfaturi!Am să mă mai gândesc și voi lua o decizie. Link spre comentariu
validae Postat August 3, 2020 Partajează Postat August 3, 2020 Ceva de efect pe timpul zilei ar fi şi pompa asta solară: Link spre comentariu
Bandi Szasz Postat August 4, 2020 Partajează Postat August 4, 2020 Salut, Am facut si eu o fantana cu 3 ani in urma si am folosit pompa de la piscina gonflabila la care s-a copt materiarul si a trebuit sa-l arunc, merge toata ziua de 2 ani de dimineata pana seara pe un invertor solar. La modelul pe care il am (Intex) toata pompa in interior e turnat in rasina nu prea are cum sa ajunga apa pana la motor sa te curentezi, mai ales ca a fost gandit pentru piscine unde functioneaza in timp ce tu stai in apa. Depinde si ce dimensiune o sa aiba fantana la care te-ai gandit pentru ca astea de la piscine au debit destul de mare (la consum parca sunt de 50-60W). Link spre comentariu
Faker Postat August 4, 2020 Partajează Postat August 4, 2020 Daca vrei neaparat pe 12V poti monta o pompa de apa auxiliara cum se folosesc pe unele masini, vw T4, mercedes etc. Link spre comentariu
BRANCA Postat August 4, 2020 Partajează Postat August 4, 2020 E plin si olx-ul de pompe ieftine de acvariu... Link spre comentariu
Claudiu Postat August 30, 2020 Partajează Postat August 30, 2020 La 03.08.2020 la 22:05, Ionel cristinel Stanaia a spus: Buna seara!Vreau sa construiesc o fântână arteziană și am de gând să folosesc o pompa de recirculare,de 12 v.Detin o instalație de iluminare alimentată la un transformator toroidal de 12v CA.Nu știu de unde sa cumpăr o pompa de 12vcare să funcționeze cu curent alternativ,sau poate găsesc altă soluție.Multumesc. Daca nu te deranjeaza curentul continuu, poate merge ce vezi mai jos. "Pompa transfer lichide" se numeste. E din inox, se scufunda toata in apa, doar cele trei suruburi ale sitei de jos trebuie schimbate cu ceva mai bun, caci ruginesc. Se gaseste la orice magazin cu de toate, de obicei folosite pentru benzina si motorina, in jur de 45 de ron. Eu o folosesc pentru pritocirea vinului. Consuma cam 5A, 60W. Debitul in jur de 25L/min daca mai retin bine... Link spre comentariu
validae Postat August 30, 2020 Partajează Postat August 30, 2020 Cea din imagine nu poate lucra continuu, pentru o fântână arteziană nu trebuie motor cu consumabile....nu mai zic de consum. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum