Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Nelamurire memorie DDR

widoo

Postări Recomandate

Am placa de baza Epox Nvidia NForce2. Am 1GB DDR400: 2 placute de 256 si una de 512.Problema, de fapt nelamurirea e ca acum memoriile merg pe frecventa 133Mhz pe default(auto). Mai am o setare in BIOS pentru memorii si anume: BySPD, iar cand activez aceasta optiune imi arata: resulting frequency: 201Mhz. E bine sa activez chestia asta sau trebuie sa las memoriile pe default?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• MifTy

2

• sho_gun

2

• widoo

2

• hugo

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Cand e pe auto incearca sa sincronizeze frecventa lor cu FSB-ul procesorului. In cazul tau probabil ai un procesor cu FSB-ul la 266Mhz. Cel mai bine e lucrul sincron deci... auto.Mai bine lasi Memory Frecuency pe Auto si treci System Performance pe Turbo.

Link spre comentariu

Teoretic ai putea lasa fara grija si BySPD activ daca informatiile din EEPROM-ul SPD (Serial Presence Detect) nu au fost alterate anterior .Fie vorba intre noi mi se pare cel putin ciudata frecventa de 201MHz

Link spre comentariu

mă gândeam la setările spd, că zice că doar dacă pune biosul să seteze tactul memoriei by spd apare fenomenu'...şi în spd-ul ăla poate foarte frumos să scrie că nu suportă cine ştie ce frecvenţă, chiar dacă ar fi funcţională memoria în cazul ăsta (am mai întâlnit minuni d'astea...)

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări