Gabriel Mirciu Postat August 3, 2020 Partajează Postat August 3, 2020 (editat) Salut, am primit la reparat acest amplificator B2 audio zero.7R care era in protectie. defecte constatate: 1. toata sursa ridicatoare distrusa (tranzistori scrum/ scurt) inclusiv si rezistente polarizare 2. amplificatorul audio (clasa D) in scurt (toti tranzistorii ) inclusiv driver board este echipat cu 4 x ir21844s. Am reparatat sursa (+- 110 Vdc) si driver board-ul, DAR AM RAMAS CU URMATOAREA PROBLEMA si anume, partea de amplificator audio incalzeste tranzistorii si dupa 2-3 minute pocnesc/ scurt rezistentele de pe porti sunt ok 45 ohm, rezistentele de pulldown sunt ok... tranzistorii( sunt din acelasi lot) sunt noi cumparati de pe mouser. care ar fi cauza de se incalzesc???....amplificatorul este testat cu un difuzor (8ohm) la volum mic spre mediu. ESTE VORBA DOAR DE AMBALARE TERMICA ( eu il testez pe masa fara carcasa) Editat August 3, 2020 de Gabriel Mirciu Link spre comentariu
validae Postat August 3, 2020 Partajează Postat August 3, 2020 Ai încercat şi cu sursa ridicătoare fără amplificator ? Adică să-i pui nişte becuri de mică putere în loc.Posibil ca nu amplificatorul să cauzeze asta, ci un defect din sursă, rămas nedescoperit.Vezi că arderea mosfeţilor afectează mai mereu rezistenţele lor de polarizare, mai ales de valori mici. Link spre comentariu
Gabriel Mirciu Postat August 3, 2020 Autor Partajează Postat August 3, 2020 (editat) Acum 2 ore, validae a spus: Ai încercat şi cu sursa ridicătoare fără amplificator ? Adică să-i pui nişte becuri de mică putere în loc.Posibil ca nu amplificatorul să cauzeze asta, ci un defect din sursă, rămas nedescoperit.Vezi că arderea mosfeţilor afectează mai mereu rezistenţele lor de polarizare, mai ales de valori mici. voi testa si sursa.. tranzistorii din sursa sunt reci( temperatura camerei) semnalele de comanda sunt ok. in sursa toate rezistentele de polarizare schimbate , rezistentele de polarizare amplificator audio masurate sunt ok. in poze sunt semnalele de comanda low/ high side amplif class d PARERI??? EU NU NU SUNT 100% CONVINS CA ASA AR TREBUI SA ARATE VEZI ULTIMA POZA.. Editat August 3, 2020 de Gabriel Mirciu Link spre comentariu
cornel1962 Postat August 6, 2020 Partajează Postat August 6, 2020 (editat) Ce finali are acest amplif.?...am reparat multe de acest tip, dar nu am intalnit pana acum o sursa sa debiteze asemenea tensiuni ( +/- 110v ). Ce tensiuni aveti in baza finalilor ? . Editat August 6, 2020 de cornel1962 Link spre comentariu
Gabriel Mirciu Postat August 10, 2020 Autor Partajează Postat August 10, 2020 (editat) La 06.08.2020 la 7:38, cornel1962 a spus: Ce finali are acest amplif.?...am reparat multe de acest tip, dar nu am intalnit pana acum o sursa sa debiteze asemenea tensiuni ( +/- 110v ). Ce tensiuni aveti in baza finalilor ? . FDA24N40F folosit ca final audio. Am rezolvat problema , acum amplificatorul este mult mai stabil dupa ce am inlocuit si partea de alimentare cu tensiune mici +-15Vdc , +- 5Vdc(stabilizatorii aferenti). Timpul mort dintre semnalele de comanda din amplificator este mai bine evidentiat si semnalele (high side-low side) mult mai "curate". Editat August 10, 2020 de Gabriel Mirciu Link spre comentariu
Gabriel Mirciu Postat August 11, 2020 Autor Partajează Postat August 11, 2020 La 10.08.2020 la 12:25, Gabriel Mirciu a spus: FDA24N40F folosit ca final audio. Am rezolvat problema , acum amplificatorul este mult mai stabil dupa ce am inlocuit si partea de alimentare cu tensiune mici +-15Vdc , +- 5Vdc(stabilizatorii aferenti). Timpul mort dintre semnalele de comanda din amplificator este mai bine evidentiat si semnalele (high side-low side) mult mai "curate". O poza cu "timpul mort" dintre semnalele high-side/low-side amplificator clasa D. 1 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum