Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Reheat/Reflow BGA

Gilbert Sparios

Postări Recomandate

Buna ziua!

Asa cu au scris colegii de mai sus in general problemele apar pe lipituri.

In laptop-uri stresut termic e cu atat mai mare din cauza ventilatiei cel putin insuficiente (sau inexistente) la modelele pentru uz general, doar in categoriile business, workstation si gaming se gasesc modele proiectate sa aibe racire si pe placa de baza.

Din experienta de "carpaci" am observat ca o imbunatatire serioasa a racirii ajuta la diminuarea sau eliminarea problemelor, in cazul unitatilor de baza pot aparea probleme de supraincalzire si din cauza surselor de alimentare cu filtrarea ineficienta.

Toate placile video la care am facut reflow lucrau la peste 95*C multe intrand in thermal throttling. Cele care au ramas cu racirea originala nu au rezistat mai mult de 1 an. In schimb placile la care am imbunatatit racitea (maxim 50-70*C full load in functie de cooler-ul disponibil si racirea sistemului) au rezistat in general pana la "pensionare".

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări