feri.visky Postat Octombrie 23, 2007 Partajează Postat Octombrie 23, 2007 Am vazut si eu ca altii sunt mai cu viata. Cel putin odata pe an se intalnesc si schimba impresii, piese, aparate. Nu stiu de ce la noi merge asa de greu... Link spre comentariu
florinfloreanu Postat Octombrie 25, 2007 Partajează Postat Octombrie 25, 2007 http://www.nvhr.nl/ - uite aici club al colectionarilor.foarte greu reuşesc să inteleg pasareasca aia numai după ce trec cuvintele prin ceva limbi şi le declin până le prind desi stiu nemţeşte, englezeşte, franţuzeşte, ţigăneşte, moldoveneşte, italieneşte... încă câteva cu -eşte de prin Asia şi nu ştiu cum să zic, da am rămas în limbă şi motanu meu de vreo juma de oră stă în coadă. Au poze pe undeva - da clic pe pozele listate la ei pe sait apoi pe pagina de apare primele rânduri sunt cu nişte date la care s-au ţinut întâlnirile lor.misto link, mai vedem si noi cum e prin lumea normala la creier.... m-a intristat sa constat ca ACOLO un aparat de radio pe lampi poate costa chiar si 5 euro (la noi doar taxa de curierat e 10 euro (asta cand nu se expediaza ramburs, ca atunci e 15), iar radioul, oricat de harbuit, cel putin 50 lei (deci din nou 15 euro). ACOLO lumea e buluc in sala aia de sport unde se tine targul, la noi atata lume vezi doar la balci. mi-a placut o lampa de vreo 30-40 cm, mi-au placut aparatele pe care le vindeau oamenii aia, atitudinea lor degajata si interesul lor, care la noi e metamorfozat in HRAPARISM (un termen inventat de mine ad-hoc).m-am crucit de tanti aia care iti tesea pe loc o panza exact cum doreai tu pentru fata radioului.mai ca-mi vine sa ma las...da, oameni buni, traim in lumea a treia, din cand in cand am revelatia asta... ori poate doar cand ploua...haz de necaz: si ei tot in cutii de "premium bananas" isi cara colectiile...._____________________________ca ploua sau nu trebuie respectat regulamentu :smt003 , adica fara posturi consecutive :axe: Link spre comentariu
feri.visky Postat Octombrie 28, 2007 Partajează Postat Octombrie 28, 2007 Nu o sa va vina sa credeti! Am vrut sa postez pe radiomuseum.org acest aparat Armonia pentru colectia mea de pe acest site. Nu am verificat daca cineva a mai postat aparatul, am fost sigur ca nu. (suntem doar patru romani acolo...).Culmea mi-se refuza modelul. Cand am verificat la model, un neamt a pus deja modelul, el a cumparat aparatul cu 5eur/6dolar pe ebay iar eu in Romania am dat 15 eur!!!!!!!Inca nu este nici macar igienizat dar mi te restaurat (unde-i Misa expertul?) Link spre comentariu
mișa Postat Octombrie 28, 2007 Partajează Postat Octombrie 28, 2007 Eu ajut pe oricine dar trebuie sa tineti cont de faptul ca NU sunt expert. Pina acolo e cale lunga. Link spre comentariu
florinfloreanu Postat Octombrie 29, 2007 Partajează Postat Octombrie 29, 2007 " un neamt a pus deja modelul, el a cumparat aparatul cu 5eur/6dolar pe ebay iar eu in Romania am dat 15 eur!!!!!!! "q.e.d. !parca ne-am vorbit! Link spre comentariu
feri.visky Postat Octombrie 29, 2007 Partajează Postat Octombrie 29, 2007 Daca lasam o sa fie si mai rau... Vezi ca am postat ultima lista cu fondatorii suntem 25 deja... Link spre comentariu
Spitfire Postat Noiembrie 5, 2007 Partajează Postat Noiembrie 5, 2007 Credeti ca am putea ajunge sa strangem 20000 membrii in toata Europa?Eu zic ca da.Si daca fiecare ar cotiza cu cca. 100$ anual, am putea, cu 2 milioane$ sa cream o linie de fabricatie intr-o uzina electronica care sa produca tuburi.Putem deschide in centrul Bucurestiului un magazin numai cu tuburi si radio-uri pe tuburi... :weedman: ar fi super...am putea scoate serii gen catedrala 'Atwater Kent", statii de amplificare hi-fi pe tuburi, etc...Atunci or sa faca spume trancotarii adepti ai scarbistorilor... :snakeman: Link spre comentariu
d2134 Postat Noiembrie 5, 2007 Partajează Postat Noiembrie 5, 2007 De ce crezi ca e nevoie de inca o fabrica de tuburi electronice? Exista destule fabrici care produc din plin si acopera toata piata mondiala. Nu e penurie de tuburi, se gaseste de cumparat cam orice tub, bani sa ai. Asta si fiindca mai exista stocuri imense care nu au fost "reciclate". Pe de alta parte, amplificatoare cu tuburi se fabrica de sute de firme mari si mici in toate configuratiile si pentru toate gusturile. Una din firme este in Iasi, de exemplu. Ca sa deschizi un magazin de specialitate in Bucuresti ai nevoie de clienti; pretul tuburilor si, mai ales, al aparaturii pe tuburi este si a fost intotdeauna mare. Niciodata un aparat de radio cu tuburi nu a costat cit doua beri, nici chiar DKE 38. Nu cred ca romanii ar sta la coada la aparatura Hi-Fi pe tuburi; nu si-ar permite. Astaoare de ce nu e pe stoc? Eu zic ca nu sunt destui care sa scoata din buzunar 4600 RON asa... in trecere de la serviciu spre casa. Si multi din aia care au nu stiu la ce e bun. Colectionarea de aparate vechi e altceva. Un aparat vechi e o piesa istorica. Un DKE 38, de exemplu, e ca un Ford T. A avut rolul sau in istoria moderna a omenirii. Link spre comentariu
florinfloreanu Postat Noiembrie 6, 2007 Partajează Postat Noiembrie 6, 2007 Credeti ca am putea ajunge sa strangem 20000 membrii in toata Europa?Eu zic ca da.Si daca fiecare ar cotiza cu cca. 100$ anual, am putea, cu 2 milioane$ ..........................................snakeman: :smt119 coboara oleaca si cu picioarele pe pamant.... noi nu ne strangem 20 in romania si tu vrei 20.000 in europa, care, culmea, sa si dea cate 100 de coco...clubul asta ar trebui sa aiba un obiectiv principal clar: sa conserve aparatura electronica (casnica si nu doar) de fabricatie romaneasca. nu cred ca mai sunt natii care sa-si bata joc de trecut in asa hal ca noi... eu m-am straduit in ultima jumatate de an sa adun (cumpar) cat mai multe radiouri romanesti pe tuburi (de multe ori am dat pe un aparat mult mai mult decat facea, mai ales la inceput), si am cheltuit pentru treaba asta de 7-8 ori suma avansata de tine. ori, guvernoiul ce face? pune lumea sa le arunce, si, culmea, nici nu da voie (sub amenintarea cu puscaria) sa poti colecta din strada ce arunca idiotii (hai sa fiu ma bland, inconstientii). muzeele (adica institutiile alea platite de la buget ca sa ne conserve trecutul) ce fac? daca exista colectii de aparatura in muzee, atunci unde sunt? de ce nu exista informatii pe internet? de ce nu au situri dedicate acestor colectii? stiu, s-a mai vorbit pe aici de nu stiu ce muzeu din bucuresti, mai exista unul la iasi, condus de doamna lenuta chirita pe care am regasit-o pe lista intocmita de dl. feri visky (dar uitati-va la galeria de fotografii cu radiouri a muzeului dansei, unele poze zici ca sunt trimise pe fax). eu unul am ajuns in punctul in care nu mai sunt sigur ca demersul meu va avea finalitate - nu mai am spatiu, bani de aruncat, plus ca toti cei din jurul meu se uita la mine ca la un ciudat. asa ca s-ar putea sa renunt la colectie, ma mai gandesc. Link spre comentariu
feri.visky Postat Noiembrie 7, 2007 Partajează Postat Noiembrie 7, 2007 Nu te dezumfla Florine chiar acuma cand nu mai este asa de mult si ies actele si atunci trebuie sa demonstram ca putem face ceva. Tu esti un exemplu pe forumul asta cu modul serios si matur in care pui problemele. Acum sunt in Cluj si l-am vizitat pe Misa (are un atelier de nota 10 nici nu ma mir ca face ceea ce face) si am vorbit si de tine vrea sa-ti trimita ceva piese de Pacsirta. Adevarul este ca nu prea sunt piese, rar gasesti cite ceva de care s-a avut grija. Fiecare oras ar trebui sa aibe un muzeu un show room cu tehnica nu numai de radio dar si alte nazbatii. Radiomuseum.org are peste 100000 aparate si circa 5000 membri cotizanti dintre care trei din Romania. Inscrierea a fost de 21 eur dar nu din asta traieste situl ci probabil (sigur)este sprijinit de guvernul elvetian. Eu zic ca nici pentru noi nu ar fi mult la cat fumam si bem. Exista ceva site http://www.proradioantic.ro evident in constructie este ver.0 doar o idee, probabil ca acuma tipii sunt mult mai avansati. Exista o sectiune de radioruri romanesti, Producatori Romanesti si Radioruri straine in Romania. Singur nu o sa pot sa updatez toate sectiunile de aceea este nevoie de voi. Fiecare poate contribui cu un radio cu un producator cu scheme etc. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum