Iordan Constantin Postat August 1, 2020 Partajează Postat August 1, 2020 Buna ziua, Am un frigider Whirlpool ARC 4030 . Am curatat conductele de freo, am incarcat cu freon (la un centru de reparatii), in congelator am -23 grade, in frigider +0,5 grade, dar nu se opreste compresorul. Meseriasul spune ca e posibil sa fie un senzor de temperatura care nu da comanda de oprire dar e foarte complicat si nu poate sa mai faca nimic. Intreb daca pot monta un termostat de frigider, in serie cu motorul , care sa opreasca motorul cand ajunge la o temperatura setat in frigider exemplu 4 grade? Pe panoul de afisaj sunt trei leduri LOW, Medium, High. Cel de medium nu lumineaza la fel ca celelalta. Nu am demontat inca placa electronica. Dac ma puteti ajuta cu sugestii. Va multumesc! Link spre comentariu
validae Postat August 1, 2020 Partajează Postat August 1, 2020 (editat) Da, chiar există module termostat care se pot folosi direct.Dar trebuie să încercaţi prima dată repararea frigiderului aşa cum e el, doar în caz că asta ar fi imposibil sau foarte scump, se poate merge şi pe modificarea termostatului.https://www.googleadservices.com/pagead/aclk?sa=L&ai=DChcSEwie2pbUjvrqAhVL07IKHQdPAzEYABAGGgJscg&ohost=www.google.com&cid=CAESQOD2ErqgK71ecDd0AI2FQH546tpOAY0ATl5zr6Dk-UVgLuQR6BNGPLvJWhDg8pu8vMlIVDVL9dC6sD8ONmKQ5FE&sig=AOD64_0XOwXR66LwIYGA-Uas9kJZDbkE9w&ctype=5&q=&ved=2ahUKEwjKso_UjvrqAhWHvosKHTl7DjQQ9aACegQIDBA6&adurl= Editat August 1, 2020 de validae Link spre comentariu
Iordan Constantin Postat August 1, 2020 Autor Partajează Postat August 1, 2020 Multumesc. Voi incerca sa vad daca este ceva pe PCB- ul cu leduri. Daca nu este nimic nu cred pot incerca inlocuirea denzorului posibil defect. Dac cineva are o scchema electrica a frigiderului as fi recunoscator. [email protected] 0726283662 Multumesc . Link spre comentariu
validae Postat August 1, 2020 Partajează Postat August 1, 2020 (editat) Am reparat la serviciu o placă de la un frigider cu modul electronic, iar acolo defectul era cauzat de un condensator MKP de circa 0,47uF/400V devalorizat, prin care se realiza alimentarea montajului.Ar fi util să puneţi o poză clară de aproape a plăcii frigiderului, poate observăm ceva suspect... Schemele de frigidere sau maşini de spălat nu prea circulă pe net, e de înţeles că cei ce fac service-ul lor nu vor să rămână fără clienţi....dar se poate lucra şi fără ele. Editat August 1, 2020 de validae Link spre comentariu
Iordan Constantin Postat August 1, 2020 Autor Partajează Postat August 1, 2020 Multumesc! Nu sunt un as in electronica. Dar ceva notiuni am. Daca ma mai ajutai putin cred ca o sa ma descurc. Am multimetru , stiu sa il folosesc. Din pacate frigiderul este la mama mea la tara si nu pot ajunge decat peste vreo 10 zile. Eu am platit la o firma care l-a luat si pentr 350 de lei au bagat freon si mi-au comunicat ca nu se opreste compresorul. Va multumesc mult pentru ajutor. Link spre comentariu
validae Postat August 1, 2020 Partajează Postat August 1, 2020 (editat) Poţi pe moment să treci frigiderul printr-o priză temporizată, setată să funcţioneze cam 10 minute şi o jumătate de oră pauză, sau 15 minute cu pauză de o oră.Asta, până rezolvi cumva problema lui... E posibil ca termistorul folosit ca senzor de temperatură să fie deplasat din locul lui, cu ocazia verificării serpentinelor.Cei care au băgat freon e posibil să fi cauzat involuntar defectul, dar chiar de-ar fi aşa, acum nu vor mai recunoaşte bineînţeles.Dacă verifici placa, faci o poză cu ea şi vezi pe unde zace senzorul de temperatură.Ar trebui să fie în contact ferm cu vaporizatorul, dar la astea ,,no frost,, vaporizatorul e băgat rău în spate, trebuie să demontezi sigur ceva ca să dai de el.... Editat August 1, 2020 de validae Link spre comentariu
Iordan Constantin Postat August 1, 2020 Autor Partajează Postat August 1, 2020 Multumesc mult pentru bunavointa. Link spre comentariu
Iordan Constantin Postat August 2, 2020 Autor Partajează Postat August 2, 2020 Buna ziua, A-ti putea sa-mi spuneti unde ar trebui sa conectez termostatul? Schema este de pe spatele frigiderului. Nu se nvede foarte bine. Va multumesc. Link spre comentariu
validae Postat August 2, 2020 Partajează Postat August 2, 2020 Contactul releului termostatului extern se leagă între bornele L1 şi L2 ale plăcii de borne F. Dar înainte de asta, se scoate firul ce iese din placă la borna L2 şi pleacă spre modulul electronic.Acel fir comandă motorul prin intermediul termostatului intern.Practic, scoţând firul ce iese din L2 motorul ar trebui să se oprească. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum