Vizitator Postat August 5, 2020 Partajează Postat August 5, 2020 Am inteles, astia mai in varsta gandesc mai incetisor. Adica sunt derutat ca ceri ajutor dar nu urmezi firul logic al depanarii. De fapt sperai sa fie un defect tipic si cineva sa-ti spuna tintit problema. E in regula. Ca sa nu incarc schema denumirile tranz. le-am mutat sus si pot apare confuzii. Am rearanjat schema. T4 si T5, in B si C spun ce se intampla cu iesirea. Link spre comentariu
catalin004 Postat August 5, 2020 Autor Partajează Postat August 5, 2020 (editat) Am vrut sa spun ca nu am timp acum ca sunt in concediu...sigur ca vreau sa il fac, am vazut ca e destul de scump...in schema originala Q112 si Q116 au 15V tensiune EC...aceasta tensiune este data de Q110...aici este problema aparitiei tensiunii negative pe iesire Am vrut sa inlocuiesc tot montajul, nu finalii. Si consider ca sunt useri aici care produc montaje finale destul de bune!!! Si asta doar pana repar pe cel original...se pare ca lautarii au de lucru (plus ca il pot folosi doar ca mixer) Editat August 5, 2020 de catalin004 Link spre comentariu
mama Postat August 5, 2020 Partajează Postat August 5, 2020 (editat) Din punctul meu de vedere este prea puțin probabil ca defectul să fie localizat în configurația propriu-zisă (relativ simplă) a AF-urilor atât timp cât inițiatorul afirmă că are la ambele ieșiri tensiunea de pe ramura de alimentare negativă. LE Postarea îi era adresată lui @miticamy Editat August 5, 2020 de mama Link spre comentariu
catalin004 Postat August 5, 2020 Autor Partajează Postat August 5, 2020 Da....ambele canale se comporta identic Link spre comentariu
Florinel TV Postat August 5, 2020 Partajează Postat August 5, 2020 Acum 2 ore, mama a spus: Din punctul meu de vedere este prea puțin probabil ca defectul să fie localizat în configurația propriu-zisă (relativ simplă) a AF-urilor atât timp cât inițiatorul afirmă că are la ambele ieșiri tensiunea de pe ramura de alimentare negativă. LE Postarea îi era adresată lui @miticamy Toti dati cu parerea dar sa ii faceti o propunere sa trimita la voi acest mixer refuzati ca asa sunteti voi meseriasi doar cu vorbe eu sunt satul de astia ca voi Acum 2 ore, catalin004 a spus: Da....ambele canale se comporta identic Trimite aparatul la mine si il voi repara eu, ca vad multi priceputi doar la vorbe goale fara a face nimic, nici macar de un sfat bun nu sunt in stare dar la radio sant sunt primi Link spre comentariu
catalin004 Postat August 5, 2020 Autor Partajează Postat August 5, 2020 Acum 26 minute, Florinel TV a spus: Toti dati cu parerea dar sa ii faceti o propunere sa trimita la voi acest mixer refuzati ca asa sunteti voi meseriasi doar cu vorbe eu sunt satul de astia ca voi Trimite aparatul la mine si il voi repara eu, ca vad multi priceputi doar la vorbe goale fara a face nimic, nici macar de un sfat bun nu sunt in stare dar la radio sant sunt primi Rog adresa in privat...si prin ce se poate trimite Stima Link spre comentariu
Vizitator Postat August 5, 2020 Partajează Postat August 5, 2020 Acum 2 ore, mama a spus: Din punctul meu de vedere este prea puțin probabil ca defectul să fie localizat în configurația propriu-zisă (relativ simplă) a AF-urilor atât timp cât inițiatorul afirmă că are la ambele ieșiri tensiunea de pe ramura de alimentare negativă. LE Postarea îi era adresată lui @miticamy Dupa ce am postat am recitit si am vazut ca defectul este comun. Dar elementul comun pare a fi MUTE iar acesta cand intervine nu poate provoca DC pe iesire. Si chiar daca defectul este comun nu schimba cu nimic metoda de abordare, tot trebuie sa vezi cine "trage" iesirea in minus, ca doar nu este pozitia cutiei. Tot nu inteleg de ce nu ii raspunzi lui Catalin, sa-i dai o idee ceva. Link spre comentariu
catalin004 Postat August 5, 2020 Autor Partajează Postat August 5, 2020 MUTE este facut de Q110...daca scoteam PR101 (senzorul temp) iesirea venea in 0...aici m-am cam oprit cu masuratorile si timpul dedicat....insa tensiunea BE la cele doua tranzistoare tot era mare (2-3V) Parca ar fi ceva intrarupt pe acolo... Link spre comentariu
Vizitator Postat August 5, 2020 Partajează Postat August 5, 2020 CITAT: ..in schema originala Q112 si Q116 au 15V tensiune EC... >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> La inceput ai spus EC, acum BE. Nu are cum sa fie 2-3V. Cand spui tens BE trebuie sa spui cum e conectat voltmetrul. Toate tensiunile se masoara intai fata de masa, spui la un tranz. cat ai in E, B, C si stii ce este cu el (blocat, saturat, RAN). Link spre comentariu
catalin004 Postat August 5, 2020 Autor Partajează Postat August 5, 2020 (editat) LA BE ma refeream..am gresit cand am scris. Acum am si eu o intrebare?Fata de care masa? masa de forta sau de comanda +-15? Specific clar ca intre BE aveam 15V, apoi 2,8V. Pe celelalte tranzistoare inclusiv cele de forta aveam 0.6V, respectiv -0.6V Editat August 5, 2020 de catalin004 Link spre comentariu
catalin004 Postat August 5, 2020 Autor Partajează Postat August 5, 2020 Acum 5 ore, catalin004 a spus: Nu am timp de ele dle. Mitica...ce se repara repede de bine, ce nu la dezmembrat..Din ce imi mai amintesc, si referitor la schema dvs am 15V intre B si E la T2 si T1 Scrisesem bine prima data_a doua a fost eronat Link spre comentariu
Vizitator Postat August 5, 2020 Partajează Postat August 5, 2020 Pai in final exista o singura masa pt DC, poti folosi masa de la +/- 15V. Verificarea se face masurand cu ampliful oprit continuitatea intre masa semnal si masa forta. Link spre comentariu
catalin004 Postat August 5, 2020 Autor Partajează Postat August 5, 2020 (editat) Aici este o mare problema..."mesele" nu suna intre ele...dar nici in schema nu prea vad sa fie unite...de aceea nu prea imi iese nimic din masuratori...fata de masa de 15 am o tensiune, fata de cealalta alta tensiune (60V)...daca le unesc sigur nu se intampla ceva? Folosind doar partea fara mixer (in mixer se unesc niste GND-uri dar doar de semnal) am unit eu SG(ambele SG) cu GND Editat August 5, 2020 de catalin004 Link spre comentariu
Vizitator Postat August 5, 2020 Partajează Postat August 5, 2020 Si eu am cautat un loc de conectare dar nu l-am gasit. Poate chiar asta e problema, lipseste un fir de conexiune intre placi smuls din greseala. Oricum si ei au gresit in documentatie, in tabelul de la pag 12 au CN406 si la fir Orange si la Black. Link spre comentariu
catalin004 Postat August 5, 2020 Autor Partajează Postat August 5, 2020 Pai si sigur mesele ar trebui sa fie comune? ca asa ii fac un strap si rezolvam...sau se strica mai rau... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum