Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Alimentator radio

Postări Recomandate

Acum 32 minute, RealAlex a spus:

Cauta un alimentator vechi de nokia, este pe transformator clasic si scoate 3.7v,

ACP 7E .

3,7 are in sarcina la 350 mA .

In gol are peste 8V , nu mai retin exact dar masor deseara s, atentie nu are filtraj .

O sa te intrebi de ce bazaie .

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 19
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Exact, alimentatorul de Nokia clasic scoate în gol circa 8V şi doar în sarcină scade suficient, mă îndoiesc că acel radio consumă suficient de mult ca să scadă tensiunea la un nivel sigur.

@Untold are ce-i trebuie deja, trebuie doar să bibilească puţin la traful de 9V....sau să caute un stabilizator LM317 şi gata.

Link spre comentariu

Update :

ACP 7E

-tensiune in gol 8,17 V

-tensiune filtrata in gol 11,8 V

-retea 218 V

Repet : tensiuni masurate fara consumator .

Totusi daca doresti sa te ajut cumva , cu ceva suna o735o57923 .

Link spre comentariu
Acum 19 ore, validae a spus:

Dacă ai traf de 9V ce încape în locaş, fie dai jos din spire până ajungi la tensiunea de circa 3V, fie dai tot secundarul jos şi pui sârma scoasă în două fire şi bobinezi numărul necesar pentru 3V,

@validae, ati fost clavazator! Ieri am vrut sa masor inca o data traful ala micut si din neatentie, am bagat secundarul in priza! :rade: A facut poc si fum, si-acum trebuie musai sa rebobinez secundarul. Partea buna e ca primarul  si secundarul sunt separate, traful are carcasa din plastic, impartita in doua.

Link spre comentariu

Untold.Cred ca de la picamerul din avatar ti se trage!...De-aia zice romanul sa masori de 10 ori si sa tai odata!

Si mai invata ca atunci cand verifici un traf pui un bec in serie cu el.In cazul tau mergea un bec de cca 40w.Il vedeai ca lumineaza si stiai ca nu e in regula.Asta pe langa verificarea cu ohmetrul.La astea mici primarul poate avea peste 1000 ohmi.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări