Vizitator navaru Postat Septembrie 24, 2007 Partajează Postat Septembrie 24, 2007 Salut, caut o persoana care este disponibila sa ma asiste pt. a ma ajuta sa invat repede sa programez PIC-uri. Un fel de online teacher, contra cost. II pot oferii o suma lunar (nu foarte multi bani ca nu sunt bogat, dar cat sa merite efortul).Am programat (codat) pt. webdevelopment pana acum, invat foarte repede si sunt dispus sa-mi sacrific o mare perioada din timp pt. a invata sa programez microcontrolere.Ca idee:- am inceput sa invat din The Art of Electronics (Cap. 1)- am aruncat o privire pe The PIC Book (am citit cam 30pg)- mi-am luat statie de lipit, programator PIC, placa de test, etc.. am cam tot ce este nevoie pt. un small circuit development.- am 21 de ani, nu vreau sa va faceti impresia ca stati de vorba cu un copil neserios - cu toate ca am terminat pe profil uman, mereu am avut inclinatii spre matematica si fizica (inteleg foarte usor) - am observat ca mereu dezbatut problema asta pt. novicii in electronica.Cam ce caut:- o persoana care are experienta si ma poate ajuta sa inteleg mai bine (mai repede) cum se proiecteaza o schema electronica - concept, softuri, mod de programare.- sa putem comunica pe Y!M sau email, dar sa fie prompta, sa nu astept pt. un raspuns 3 zile.- nu vrea sa considerati ca va fur meseria, vreau sa invat sa-mi fac eu niste proiecte proprii. Am multe idei si vreau sa le pun in practica. Sunt din Constanta si nu am gasit pana acum un electronist-programator care ma poate ajuta. Daca este cineva din Constanta aici pe forum cu atat mai bine, daca nu ma multumesc si cu sprijinul cuiva online.Daca este cineva dornic sa ma aibe ce elev astept un raspuns cu nerabdare.P.S. - nu spun ca nu ma descurc ca autodidact (PHP - object oriented, Ajax, CSS, JavaScript am invatat singur) dar vreau sa ma apuc de treaba cat mai curand. De exemplu in cateva zile vreau sa-mi fac un sistem cu senzori pentru masina si sa-l montez, stiu ca sunt scheme multe pe net, dar vreau sa inteleg conceptul lor, poate imi vine vreo idee si vreau sa le modific/simplific + multe altele.Astept pareri si propuneri.Multumesc anticipat! Link spre comentariu
kit Postat Septembrie 25, 2007 Partajează Postat Septembrie 25, 2007 Felicitari! Tocmai ai luat-o pe o cale pe care nu o vei mai putea parasi vreodata, fiind stiut ca picurile astea dau dependenta.Insa cred ca ai pus problema gresit. Nu se poate pune problema platii vreunei sume de bani. Tot ce trebuie sa faci este sa postezi aici, intotdeauna se va gasi un prieten gata sa te ajute. Asa am "patit" eu.Nu ai specificat ce PIC intentionezi sa studiezi pentru inceput. Nu ai specificat ce limbaj intentionezi sa folosesti (ASM, C...).Ar fi un inceput bun sa te hotarasti asupra acestor lucruri, apoi sa incepi sa faci montajul care aprinde un LED. Apoi sa parcurgi datasheetul PIC-ului si pentru fiecare modul sa experimentezi un mic montaj, pentru a vedea cum se misca obiectul.Eu am inceput cu PIC18F452 si MPLAB. Este utila sa ai si EAGLE si PROTEUS. Bafta! Link spre comentariu
puiu Postat Septembrie 25, 2007 Partajează Postat Septembrie 25, 2007 1. Ce vrei sa sti despre PIC?2. Daca doresti sa lucrezi in limbajul de asamblare te pot ajuta. Nu lucrez in C++.3. Ce programator de PIC ai? Link spre comentariu
Abram Burel Postat Septembrie 25, 2007 Partajează Postat Septembrie 25, 2007 Daca esti cum zici ca esti recomandarea mea este sa iti fixezi un proiect (nici prea complex, dar nici prea usor) si sa incepi sa sapi la el:1. strangi documentatie de la proiecte similare2. sapi la ea3. faci rost de foile de catalog de la componentele utilizate4. sapi la ele5. faci ceva experimente ca sa pricepi cum merge treaba6. cand incepi sa te prinzi, faci TU o schema A TA, altfel decat celelalte (poate fi o "compilatie"), care merge ALTFEL, asa cum vrei TU.7. O iei de la capat :)Foarte important: In fazele 1-5 nu pune intrebari! Stoarce-ti mintea!Cand vei ajunge la 6 vei intelege ratiunea "pregatirilor".La primul 7 esti deja pe picioarele tale! Link spre comentariu
Vizitator navaru Postat Septembrie 25, 2007 Partajează Postat Septembrie 25, 2007 @kit: Pt. inceput am un PIC16C56A 20l/P si 2 PIC16F84A-04/P.Ca limbaj de programare as tinde spre ASM. M-am tot uitat zilele astea pe net dupa pareri si pt. inceput multi sugerau Delphy apoi C apoi ASM. Dar daca tot la ASM se ajunge. Vreau sa incep din start cu ASM, apoi pot trece mai usor la C, am ceva cunostinte de C++, n-am programat mult dar am scris cate ceva.Voi ce pareri aveti?@puiu Programator am un Willem - microcontrollers and eeproms, de la sorinescu.net (cu adaptor pt. PIC-uri) si unu de la Adelaida. Zilele astea intentionez sa-mi fac unu dupa schema de la LancOS. Daca ma poti ajuta cu ASM sau ai vreo propunere/sugestie, astept un PM.Am luat Eagle si Proteus, trebuie sa instalez un Win pe 32bit. In seara asta vreau sa ma uit putin pe ele.Merci! Link spre comentariu
Craciun Postat Septembrie 25, 2007 Partajează Postat Septembrie 25, 2007 Salut ! Rapid ca mod de lucru si ergonomic : http://www.oshonsoft.com - mediu IDE pentru programare PIC ( microBasic , ce am folosit eu) Succes ! Link spre comentariu
Vizitator navaru Postat Septembrie 25, 2007 Partajează Postat Septembrie 25, 2007 @Abram Burel: Cam ce mi-ai spus tu aveam si eu in minte, asa am invatat 'coding' pana acum. O sa tin cont de sfaturile tale pt. primele proiecte. Merci!@craciun: Soft-ul nu este cam la fel cu Proteus (intr-o maniera mai simpla), sau ma insel? Link spre comentariu
kit Postat Septembrie 26, 2007 Partajează Postat Septembrie 26, 2007 Logica imi spune ca ASM este cel mai bun start. Apoi, descarci/instalezi/rulezi MPLAB si, cu ajutorul PIC book, scrii primul program, care sa blipaie un LED. Apoi il testezi in Proteus.Daca totul este ok, poti sa-l si faci fizic, pentru a vedea ce probleme pot sa apara la montaj. Este primul pas pe care, cred eu, fiecare l-a facut.bafta! Link spre comentariu
Abram Burel Postat Septembrie 26, 2007 Partajează Postat Septembrie 26, 2007 Ar mai fi de zis ceva.In cazul aplicatiilor cu PIC, chiar daca programarea e tot programare, fara ceva cunostinte de electronica viata poate fi destul de amara. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum