Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Akai AKTV407 TS

gabiz_ro

Postări Recomandate

Salutare.

Un dump pentru el are cineva?

Mainboard LDD.M3463.F

Display D39-F2000

Venit initial cu defect ca nu receptioneaza nici un program.

Verificat in zona tuner si aparent totul OK.

Memoria 25Q64 s-a dovedit a fi defecta,nu poate fi stearsa.

Dumpul salvat din ea scris in alta memorie cred ca este corupt (citit de 2-3 ori initial si comparate intre ele fisierele sunt identice) rezulta intr-un TV ce dupa resetare din meniu service gaseste programele analog si digital cablu dar dupa oprire desi par memorate afiseaza doar lipsa semnal.Daca nu il opresc programele sunt OK.

Am gasit alt dump de Akai AKTV403 TS parca,acesta nu vrea sa caute pe DVB-C trece pe DVB-T chiar daca selectez la instalare DVB-C dupa ce cauta si memoreaza programele analogice faca o cautare pe DVB-T

Alt dump pentru aceeasi combinatie de placa si display nu are imagine.

Pe remont s-au terminat punctele si nu pot downloada ca era un dump acolo.

Multumesc.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 10
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• gabiz_ro

5

• Florinel TV

4

• Costica Tv

2

Multumesc.

Din pacate ecran negru.

Reactioneaza la telecomanda dar lipsa imagine.

Am incercat "orbeste" resetare din service menu dar acelasi rezultat.

Link spre comentariu

Multumesc.

Ramane pe maine sa incerc noul dump.

Am scris deja fara rezultat un fisier de AKAI CTV400_TS gasit pe elektroda tot UL2.bin posibil sa fie acelasi dump.

Acum am vazut de ce nu are imagine,nu are comanda din procesor comutatorul electronic format din tranzistor npn si mosfet.

Traseul l-am urmarit pana sub procesor,mai departe ... ciudat ca nu-l gasesc pe nici un pin al procesorului.

Editat de gabiz_ro
Link spre comentariu
39 minutes ago, gabiz_ro said:

Acum am vazut de ce nu are imagine,nu are comanda din procesor comutatorul electronic format din tranzistor npn si mosfet.

Adica vrei sa spui ca t-conul nu primeste tensiune de alimentare ?, eu asta gandesc daca ai spus ca nu are imagine, daca spuneai ca nu are backlight ma gandeam la comanda driverului led.....

Link spre comentariu

Cam asa ceva.

T-con sau display nu primeste alimentare.

Acum nici cu dumpul initial nu alimenteaza displayul.

Am fost indus in eroare de faptul ca scriam un dump parea OK scriam altul,ecran negru,doar backlight aprins,testam alt dump aveam imagine si tot asa pana am descoperit ca nu vine comanda pentru alimentarea displayului.

Traseul l-am urmarit prin treceri prin placa dar am ajuns pana pe spatele placii in dreptul procesorului unde trece pe partea cealalta chiar sub procesor,totusi nu l-am gasit pe nici un pin al procesorului.

Cum sub procesor nu are cum sa mai fie vreo rezistenta in serie pe acel traseu ramane varianta sa treaca iar prin placa tot sub procesor si sa mearga in alta parte (putin probabil totusi si nu am identificat nimic la verificari) sau traseu intrerupt pana in pinul procesorului.

Am verificat pe ceva scheme cu MSD3463GSA si la unele panel on/off era din pinul 69 power on/off sau din pinul 32 panel on/off

Insa 32 e folosit si pentru LNB in unele cazuri , cum acesta are si tuner DVB-S presupun ca e la fel.

Momentan am luat comanda pentru panel on/off din pinul 69.

Clientul pune ca nu a facut nimic totusi eu presupun ca s-a impiedicat de cablul de antena si posibil sa fie ceva fisuri in placa.

Mufa de antena era slabita din prinderea ei mecanica,nu smulsa dar se misca destul de tare din prinderea in tabla tunerului,uneori la cea mai mica atingere a placii tv se opreste,alteori nu,chiar daca are programele memorate uneori afiseaza lipsa semnal iar pe analog TV acel "zgomot de fond" arata ciudat cu cum ar fi normal.

Intre tuner si procesor nu am gasit vreu traseu intrerupt sau fisurat,mai am totusi multe de verificat.

Link spre comentariu

Am uitat sa precizez,deja am facut asta.

Fara nici un rezultat.

Nu vad nici o fisura in placa sau trasee fisurate oricat m-am holbat cu lupe si microscopul meu improvizat.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări