Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Materiale pentru invatarea limbii engleze

Postări Recomandate

Va salut.

Deoarece intr-un topic in care schimbul de opinii a fost foarte intens in ultimele doua zile s-a afirmat, si pe buna dreptate, ca engleza este de mare ajutor pentru intelegerea documentatiilor tehnice elaborate in aceasta limba, mi-am amintit ca am dezvoltat cu cativa ani in urma o aplicatie care sa-i ajute pe colegii mei de atunci, mai tineri decat mine, sa exerseze verbele neregulate. Conjugarea verbelor neregulate in limba engleza, care pentru multi nu are nicio logica, poate fi exersata cu rezultate foarte bune utilizand aplicatia pe care v-o pun la dispozitie.

Aplicatia ruleaza in Excel dar mediul de programare este Visual Basic.

Incep cu cateva explicatii privind functionarea.

1. Aceasta este interfata aplicatiei. Butonul Settings este disponibil administratorului, adica mie, si este accesibil cu parola.

Capture1.thumb.JPG.a7a94f4a9314157bb8903aea8825ad33.JPG

2. In dreapta veti vedea meniul de selectie a optiunilor de invatare. Daca in celula de cautate scrieti verbul cautat in limba romana si apasati pe butonul cu lupa, aplicatia va returna verbul in engleza la infinitiv, trecut si participiu trecut.

Capture2.thumb.JPG.4bc03721e21a6ecfe69bff580f144d0c.JPG

3. Optiunea invatare afiseaza intreaga lista a verbelor neregulate, in romana si in engleza. Lista poate fi derulata sus-jos din butoanele din stanga.

Capture3.thumb.JPG.0c81f5dc4ebfde14e43abcd765c9a4dc.JPG

4. Optiunea de testare exact asta si este, adica o testare de dupa invatare. Verbele sunt afisate in limba romana iar invatacelul trebuie sa tasteze cele trei versiuni in engleza.

4.1. Unul cate unul inseamna ca aplicatia afiseaza verbele in ordine alfabetica si are optiunea verificarii raspunsurilor dar ofera si solutia, pentru ca daca nu stii te ajuta sa inveti.

Capture4.1.thumb.JPG.6ef956d971ea6a67828bc1f65e774e53.JPG

4.2. la intamplare este adevaratul test deoarece este cea mai complicata optiune. Aplicatia ofera minim unul si maxim 5 verbe, in functie de selectia facuta de cel care invata. Verbele sunt alese in mod random, aceeasi selectie fiind posibila la peste un milion de afisari pentru optiunea cu 5 verbe.

La apasarea butonului Start este afisat numarul de verbe selectat.

Capture5.thumb.JPG.3cc48af3c6784ccb4375c53692e1a7fb.JPG

Devin disponibile butoanele de afisare a unei noi serii de verbe, de verificare si solicitare a solutiei.

Capture5.thumb.JPG.1ae00673eabb23c34157d9c0b886d986.JPG

Varianta atasata acestei postari va functiona 7 zile incepand de astazi, iar in ultimele 5 zile va afisa alerte privind proximitatea termenului de expirare a perioadei de utilizare.

Pentru cei interesati ofer aplicatia cu valabilitate 30 de zile si multiplu de 30 de zile doar la solicitare prin mesageria privata. 

English_Irregular verbs.txt

Modificati extensia fisierului in .xlsm

Sa nu uit ceva important: pentru ca aplicatia sa functioneze trebuie sa va asigurati ca aveti setarile Trust center exact ca in poza.

Capture7.thumb.JPG.dff8d1182e69cab781ccb33716c78cba.JPG

Sper sa fie de folos. 

Ulterior oricine poate posta orice material de buna calitate care sa respecte subiectul topicului.

Editat de zvonacfirst
Link spre comentariu

Fisierul este incarcat pe forum. La mine merge, daca fac click pe el mi se deschide downloadul.

Pe telefon probabil ca incearca sa-l deschida iar aplicatia Excel de pe mobil nu poate sa-l ruleze.

Incercati pe laptop sau PC.

Versiunea de Excel trebuie sa fie una superioara, este posibil ca nici in Excel 2007 sa nu mearga. Microsoft a mai facut una alta prin Visual Basic odata cu pachetul Office 2013.

Link spre comentariu

Sunt in deplasare.Zice clar la descarcare ca nu e valabila.Eu nu stiu daca se poate pune pe forum direct!Totdeauna exista o locatie pe net la care se da un link.De pe compul propriu te pacalesti.Am patit-o si eu.

Chiar nu stiam ca forumul poate stoca fisiere!O sa incerc la Severin.

Link spre comentariu

Nici la mine nu merge download-ul.  Desktop/Ubuntu20.04LTS/Firefox.

Sorry, there is a problem

This attachment is not available. It may have been removed or the person who shared it may not have permission to share it to this location.

Error code: 2C171/1

Link spre comentariu

Sper că aveţi încredere când spun că nici la mine nu e disponibil.Şi n-are trebă cu faptul că cere parole, ci pare pur şi simplu indisponibil chiar la indexarea Google.Adică nici nu am dat click pe ataşament, dar deja era semnalizat cu eticheta ,,Indisponibil,,....screenshot-ul e luat după ce am dat totuşi click pe ataşament.

Screenshot_2020-07-27 Ne pare rău, nu ai permisiunea pentru asta .png

Editat de validae
Link spre comentariu

Am intele, multumesc @Stefan. Nu am vazut acele discutii despre fisirele acceptate. Eu am testat pe doua laptopuri diferite si a functionat, dar pe amandoua eram logat pe forum. Am editat si postarea initiala, asa ca ar trebui sa fie ok. Cred ca ar fi bine sa faca cineva curatenie stergand postarile inutile acum ca problema a fost rezolvata.

English_Irregular verbs.txt

Modificati extensia in xlsm.

Editat de zvonacfirst
Link spre comentariu
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări