darylviorel Postat Iulie 27, 2020 Partajează Postat Iulie 27, 2020 Salut, As a avea nevoie de un invertor pe doua nivele trifazat pentru a controla un PMSM( Permanent Magnet Syncronous Motor) prin strategia SVPWM( Space Vector PWM). Puterea continua de care am nevoie la motor este intre 4 si 8 kW ( pentru un kart electric). Intrebarea mea este: gasesc furnizori de astfel de invertoare pe undeva prin Europa? Sau daca nu, macar vreo firma care sa mi-l faca custom precum cel din figura pe care am atasat-o? Multumesc. Link spre comentariu
iop95 Postat Iulie 27, 2020 Partajează Postat Iulie 27, 2020 Se poate folosi partea de forta + drivere de la un convertizor de frecventa de pe piata... SH se gasesc la preturi acceptabile. Evident, se poate si realiza... dar de la schema de principiu de mai sus pana la una functionala e cale destul de lunga. Faceti intai comanda vectoriala... testati / simulati si apoi partea de forta se rezolva mai usor. Link spre comentariu
darylviorel Postat Iulie 27, 2020 Autor Partajează Postat Iulie 27, 2020 Acum 3 minute, iop95 a spus: Se poate folosi partea de forta + drivere de la un convertizor de frecventa de pe piata... SH se gasesc la preturi acceptabile. Evident, se poate si realiza... dar de la schema de principiu de mai sus pana la una functionala e cale destul de lunga. Faceti intai comanda vectoriala... testati / simulati si apoi partea de forta se rezolva mai usor. Si pentru partea vectoriala, unde as putea gasi componentele necesare realizarii hardware? Pe parte de simulare in MATLAB/Simulink cred ca o sa ma descurc. Link spre comentariu
iop95 Postat Iulie 27, 2020 Partajează Postat Iulie 27, 2020 Sunt ctrl/dsp-uri specializate. TI avea cateva, dar se gasesc si la ADI si ST. https://www.ti.com/lit/an/spra524/spra524.pdf?ts=1595850754208&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.google.ro%2F Link spre comentariu
one Postat Iulie 28, 2020 Partajează Postat Iulie 28, 2020 Cartul electric se alimenteaza trifazat ? Are o linie de contact ? Link spre comentariu
darylviorel Postat Iulie 28, 2020 Autor Partajează Postat Iulie 28, 2020 Chiar acum, one a spus: Cartul electric se alimenteaza trifazat ? Are o linie de contact ? Nu, e o baterie de 48 V. E greseala mea ca am pus acea schema cu sursa trifaza in stanga si diodele redresoare. Link spre comentariu
QQme Postat Iulie 28, 2020 Partajează Postat Iulie 28, 2020 Aveti motorul,? la ce tensiune lucreaza? Link spre comentariu
darylviorel Postat Iulie 28, 2020 Autor Partajează Postat Iulie 28, 2020 Acum 16 minute, QQme a spus: Aveti motorul,? la ce tensiune lucreaza? Noi am merge pe varianta unui PMSM, dar nu il avem inca. Deocamdată doar puterea continua sa fie intre 4-8 kW Link spre comentariu
QQme Postat Iulie 28, 2020 Partajează Postat Iulie 28, 2020 (editat) La 48V 100-200A,,sunt controlere BLDC cu sau fara hall dar costa spre 1000USD. Editat Iulie 28, 2020 de QQme Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum