Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Convertizor 220V - 3 faze cu probleme

Postări Recomandate

• Răspunsuri 29
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Buna ziua, 

Inainte de a inlocuii piesele electronice defecte as avea o intrebare,

In imaginea atasata ( https://www.uploadhouse.com/imgs/28665779/ )

integratul IC307  cu tot modulul din cadranul rosu reprezinta un stabilizator de tensiune, 

Acest stabilizator alimenteaza integratele LM339 si altele,  avand in vedere ca comparatorul LM339 l-am  gasit gaurit  ma gandesc ca stabilizatorul ar trebuii verificat inainte de alimentarea lui.

Problema mea este ca nu stiu ce tip de integrat ar fi,   pe el scrie doar 121A  V300R.

Va rog sa ma ajutati cu identificarea lui.

Multumesc!

Link spre comentariu

Eu din poză nu pot citi nimic , nu se poate face chiar totul de la distanță.

Așa la prima (strigare)  vedere nu sunt convins că acolo e un stabilizator dar poate mă grăbesc. 

Iar pentru identificare am mai spus - sau poză clară cu dimensiuni sau un desen . 

Link spre comentariu

In primul rand multumesc pentru raspuns, 

Am ajuns la concluzia ca ar fi un stabilizator pentru ca dintr-un pin al integratului  am conductie  in pinul 3 (Vcc) al LM339,  apoi rezistenta de 7mohm din cadranul ala a fost arsa , ia  pleaca din alimentare de 320V (220V filtrat) 

dar pentru ca m-ai facut atent am masurat din nou si se pare ca LM339 este in scurt cu pinul de alimentare (3) intrare (1) si iesire (7), 

Ar fi trebuit sa scot integratul si apoi sa masor.

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...

Buna ziua, 

Zilele stea am mai avut timp sa lucrez la convertizor,  am cumparat piese si am inlocuit integratul gaurit (LM339), 

problema a ramas la  identificarea celor 2 diode defecte,

Diodele sunt  conectate in grila tranzistorului IGBT-NPN,    pe ele  este scris un cod H53  si au capsula tip SOD, 

pe net am gasit aici:    http://www.chip.tomsk.ru/chip/chipdoc.nsf/vc1!readform&view=smd&cat=H&start=1501&count=500

codul  H53,   pe  pagina de web  este prezentata o dioda zener cu capasula SOT,      ceva nu se potriveste

cautand pe net am dat de o dioda varicap  (ZV950V2TA)cu codul H53 si  capsula SOD  , dar nu cred ca in grila tranzistorului ar fi o dioda varicap.

Va rog sa ma ajutati cu ceva idei , 

Multumesc.

Link spre comentariu

Sa inteleg ca dioda asta (Transient Voltage Suppresor) este asemanatoare cu un zenner, adica are rol de protectie / stabilizare, 

In grila fiecarui tranzistor (4 tranzistori) am 4 diode dintre care 2 sunt ok si alte 2 defecte,    

ca sa stiu ce diode pun in locul celor defecte trebuie sa stiu ce tensiune stabilizeza 

ma gandesc ca as putea demonata una, 

ca apoi sa fac un circuit dioda +rezistenta   alimentata la o tensiune de la o sursa variabila ,

astfel as putea sa-i determin tensiunea de stabilizare, 

credeti ca ar fi bine sa procedez asa??

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări