Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Convertizor 220V - 3 faze cu probleme

Postări Recomandate

Buna ziua,

Am un convertizor  Emerson tip SKCD200220    defect , imi apare o  eroare HF5,

am cautat pe net despre aceasta eroare si ar fi  "No internal handshake signal from second processor (DSP) at start up",

Cred ca ar fi o problema de hardware, ceva defect intre aceste procesoare (procesorul principal si procesorul care genereaza semnalul trifazat),
Am incercat sa identific procesoarele dar sunt sterse seriile si apoi au fost acoperite cu lac.

Va rog daca sa ma ajutati cu o schema sau orice informatie .

Va multumesc!

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...
  • Răspunsuri 29
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

buna ziua, 

Azi am avut ceva timp sa ma ocup de convertizor, am gasit 2 tranzistoare IGBT arse, 

pe aceste tranzistoare scrie   K30N60 HAB306   si K30N60 HAB311, 

am cautat pe net si nu am dat de acese tranzistoare, 

Va rog daca stiti ce date tehnice au aceste tranzistoare   sau sa ma ajutat sa caut  despre ele,  eventual  sa caut  echivalent ca originale nu cred ca gasesc,

Multumesc.

Editat de satelit
Link spre comentariu

Multumesc pentru raspuns !

am gasit langa tranzistor si o dioda  arsa de tip SMD , scrie  pe ea   H53, 

am cautat pe net si am gasit doar  " smd schottky diode H53 "  fara alte date tehnice, 

ce ar trebuii sa caut pentru a identifica aceasta dioda??

Cand sa ars tranzistorul sa ars si o rezistenta  care scrie pe ea 0,07 ohm tip smd,   tipul asta de rezistenta este mult mai mare decat un SMD normal, 

cum pot sa-mi dau seama ce putere a avut rezistenta? 

Link spre comentariu

Codurile SMD nu sunt unice de aceea când se caută un astfel de cod trebuie precizată capsula . Cu alte cuvinte H53 în capsulă SOT23 poate fi o diodă Zener de 3,3V sau un convertor DC/DC sau altceva. 

Pune poze cu capsulele și dimensiunile .

În ceea ce privește rezistența poți doar orientativ să afli puterea deoarece diferite tipuri de rezistențe în aceeași capsulă pot avea puteri diferite. 

Link spre comentariu

De pe rezistorul ala de valoare mica se culege o informatie de overload care merge la procesor. Daca ai gasit sarma tranzistorii finali e posibil (in cazul in care nu are protejata intrarea procesorul cu vreun zener) sa fi ajuns aia 300V din sursa direct in pinul de control la procesor. Daca nu ai mai reparat invertoare de frecventa e greu sa-l nimeresti pe bajbaite chiar daca ai schema. Dar, poate, ai noroc sa fie doar atat. Pune si tu niste poze ca n-avem toti globuri de cristal!

Link spre comentariu

Din păcate dioda nu se vede prea bine . Sigur scrie pe ea H53? Dacă nu poți face o poză mai bună fă un desen . 

Ar putea fi un MM1Z5250B su similar - Zener de 20V - dar ar trebui să fie marcată doar H5 . 

În ce privește rezistența este un 2512 de 7mΩ la , probabil , 2-3W.

Link spre comentariu

Am sa incerc sa mai citesc ce scrie pe dioda, 

problema e ca se vede foarte greu ce scrie pe piesele electronice, am reusit sa vad la lumina puternica (bec halogen)  si marit foarte mult, 

probabil producatorul a vrut sa nu dea prea multe informatii pentru ca in ziua de azi totul e consumabil.........

Editat de satelit
Link spre comentariu

Ascunderea tipului acelei diode era ultima grijă a producătorului . Așa cum ai scris, a ascuns procesoarele. 

Rolul acelei diode se poate deduce ridicând schema . 

Te mai poate ajuta cineva care are unul exact la fel dar problemele, așa cum s-a spus mai sus, pot fi mult mai complexe decât schimbarea acelor componente. 

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări