satelit Postat Iulie 26, 2020 Partajează Postat Iulie 26, 2020 Buna ziua, Am un convertizor Emerson tip SKCD200220 defect , imi apare o eroare HF5, am cautat pe net despre aceasta eroare si ar fi "No internal handshake signal from second processor (DSP) at start up", Cred ca ar fi o problema de hardware, ceva defect intre aceste procesoare (procesorul principal si procesorul care genereaza semnalul trifazat), Am incercat sa identific procesoarele dar sunt sterse seriile si apoi au fost acoperite cu lac. Va rog daca sa ma ajutati cu o schema sau orice informatie . Va multumesc! Link spre comentariu
satelit Postat Octombrie 10, 2020 Autor Partajează Postat Octombrie 10, 2020 (editat) buna ziua, Azi am avut ceva timp sa ma ocup de convertizor, am gasit 2 tranzistoare IGBT arse, pe aceste tranzistoare scrie K30N60 HAB306 si K30N60 HAB311, am cautat pe net si nu am dat de acese tranzistoare, Va rog daca stiti ce date tehnice au aceste tranzistoare sau sa ma ajutat sa caut despre ele, eventual sa caut echivalent ca originale nu cred ca gasesc, Multumesc. Editat Octombrie 10, 2020 de satelit Link spre comentariu
Stefan Postat Octombrie 10, 2020 Partajează Postat Octombrie 10, 2020 (editat) Nu e vorba de asta? https://www.infineon.com/dgdl/Infineon-SKW30N60-DS-v02_03-en.pdf Editat Octombrie 10, 2020 de Stefan Link spre comentariu
satelit Postat Octombrie 10, 2020 Autor Partajează Postat Octombrie 10, 2020 da am gasit si eu asta dar pe cele doua tranzistoare scrie diferit pe unul scrie K30N60 HAB306 iar pe celalalt scrie K30N60 HAB311, care ar putea fi diferenta?? Link spre comentariu
UDAR Postat Octombrie 10, 2020 Partajează Postat Octombrie 10, 2020 Tranzistorul propriu zis este codificat de "K30N60" . HAB306 respectiv HAB311 înseamnă - Halogen Free , AB = Lotul 2, 3 = 2013 , 06/11 saptamana 6/11. Vezi aici : https://www.infineon.com/dgdl/Infineon-Nomenclature_Guide_Discrete_IGBTs_Diodes-AdditionalProductInformation-v05_00-EN.pptx?fileId=5546d4624fb7fef2014fd5ebec524b64 Link spre comentariu
satelit Postat Octombrie 10, 2020 Autor Partajează Postat Octombrie 10, 2020 Multumesc pentru raspuns ! am gasit langa tranzistor si o dioda arsa de tip SMD , scrie pe ea H53, am cautat pe net si am gasit doar " smd schottky diode H53 " fara alte date tehnice, ce ar trebuii sa caut pentru a identifica aceasta dioda?? Cand sa ars tranzistorul sa ars si o rezistenta care scrie pe ea 0,07 ohm tip smd, tipul asta de rezistenta este mult mai mare decat un SMD normal, cum pot sa-mi dau seama ce putere a avut rezistenta? Link spre comentariu
UDAR Postat Octombrie 10, 2020 Partajează Postat Octombrie 10, 2020 Codurile SMD nu sunt unice de aceea când se caută un astfel de cod trebuie precizată capsula . Cu alte cuvinte H53 în capsulă SOT23 poate fi o diodă Zener de 3,3V sau un convertor DC/DC sau altceva. Pune poze cu capsulele și dimensiunile . În ceea ce privește rezistența poți doar orientativ să afli puterea deoarece diferite tipuri de rezistențe în aceeași capsulă pot avea puteri diferite. Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 10, 2020 Partajează Postat Octombrie 10, 2020 De pe rezistorul ala de valoare mica se culege o informatie de overload care merge la procesor. Daca ai gasit sarma tranzistorii finali e posibil (in cazul in care nu are protejata intrarea procesorul cu vreun zener) sa fi ajuns aia 300V din sursa direct in pinul de control la procesor. Daca nu ai mai reparat invertoare de frecventa e greu sa-l nimeresti pe bajbaite chiar daca ai schema. Dar, poate, ai noroc sa fie doar atat. Pune si tu niste poze ca n-avem toti globuri de cristal! Link spre comentariu
satelit Postat Octombrie 11, 2020 Autor Partajează Postat Octombrie 11, 2020 Am facut o foto la placa electronica la rezolutie mai buna si nu stiu cum sa o incarc. Am incercat direct dar imi zice ca e prea mare fotografia. Link spre comentariu
satelit Postat Octombrie 11, 2020 Autor Partajează Postat Octombrie 11, 2020 Am reusit sa incarc imaginea aici: https://www.uploadhouse.com/imgs/28663175/ Link spre comentariu
satelit Postat Octombrie 11, 2020 Autor Partajează Postat Octombrie 11, 2020 am incercat sa incarc imaginea si nu prea pot, mai incerc o data: https://www.uploadhouse.com/imgs/28663388/ Link spre comentariu
UDAR Postat Octombrie 11, 2020 Partajează Postat Octombrie 11, 2020 Din păcate dioda nu se vede prea bine . Sigur scrie pe ea H53? Dacă nu poți face o poză mai bună fă un desen . Ar putea fi un MM1Z5250B su similar - Zener de 20V - dar ar trebui să fie marcată doar H5 . În ce privește rezistența este un 2512 de 7mΩ la , probabil , 2-3W. Link spre comentariu
satelit Postat Octombrie 12, 2020 Autor Partajează Postat Octombrie 12, 2020 (editat) Am sa incerc sa mai citesc ce scrie pe dioda, problema e ca se vede foarte greu ce scrie pe piesele electronice, am reusit sa vad la lumina puternica (bec halogen) si marit foarte mult, probabil producatorul a vrut sa nu dea prea multe informatii pentru ca in ziua de azi totul e consumabil......... Editat Octombrie 12, 2020 de satelit Link spre comentariu
UDAR Postat Octombrie 12, 2020 Partajează Postat Octombrie 12, 2020 Ascunderea tipului acelei diode era ultima grijă a producătorului . Așa cum ai scris, a ascuns procesoarele. Rolul acelei diode se poate deduce ridicând schema . Te mai poate ajuta cineva care are unul exact la fel dar problemele, așa cum s-a spus mai sus, pot fi mult mai complexe decât schimbarea acelor componente. Link spre comentariu
satelit Postat Octombrie 12, 2020 Autor Partajează Postat Octombrie 12, 2020 Da sunt si alte probleme, azi am curatat de lac cu aer cald un integrat (LM339) si l -am gasit gaurit, se vedea prin lac un punct dar nu mi-am dat seama de la inceput ca ar fi ars integratul. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum