Marian Postat Iulie 26, 2020 Partajează Postat Iulie 26, 2020 @MOD vezi sursa mea dubla de la alimentatoare ( neterminata inca, probleme personale ), poate te ajuta cu ceva. Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 26, 2020 Partajează Postat Iulie 26, 2020 Acum 7 minute, Thunderer a spus: ne-am lamurit care e ADEVARATA problema cu Marian. Nu amplificatoarele slabute... QED! Pentru cei care nu stiu discutia, am vazut cum se doftoricesc vorbele ca sa iasa cum vrea cand nu mai sunt argumente. @Thunderer, te inseli. Argumentele se gasesc in carti si experimente reale nu in ce scrie cineva pe un forum. Daca nu ma insel am fost singurul care a postat o metoda de calcul a trafului atipic realizat de @flomar60 si asta dintr-o carte pe care o gasiti citata in bibliografiile de la Texas Instruments, Ferroxcube, IR si in multe alte carti despre transformatoare. Nu crezi ca e interesant ca bat calculele cu realitatea? Ca sa sustii ca miezul unui transformator de joasa frecventa nu are treaba cu puterea trebuie sa o demonstrezi teoretic si practic. Cu probe si masuratori reale! Nu intreb cati au masurat real inductia dintr-un miez de traf de joasa frecventa, stiu ca nu sunt Teslametre in toate atelierele, dar nici nu iau de buna o idee fara sa am ceva concret. @marian, din cate stiu nu este de profesie electronist, dar se crede undeva cu zece trepte mai sus decat oricare altul care tine letconul in mana 8-10 ore pe zi si isi castiga painea astfel de 20-30 de ani.Hai sa fim seriosi. Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 26, 2020 Partajează Postat Iulie 26, 2020 Acum 16 minute, Marian a spus: @MOD vezi sursa mea dubla de la alimentatoare ( neterminata inca, probleme personale ), poate te ajuta cu ceva. Mă uit mâine că mi-e silă să deschid laptopul. Merci. Link spre comentariu
sesebe Postat Iulie 26, 2020 Partajează Postat Iulie 26, 2020 (editat) Acum 46 minute, MOD a spus: Decât să vă contrați aiurea dadeti-mi și mie o schemă beton de sursă low ripple,low noise că mă tot frec cu tot felul de rahaturi care mai rău fac. Unele se aud ca dracu, că n-aș fi crezut cum o sursă poate schimba sunetul. Săriți la interval cu 24vcc/1,5A Pliiiz Iti trebuie o sursa rezonanta, soft switching. Cu orice altceva te vei tot chinui sa atenuezi diferitele armonici generate de semnalul treapta din traf. Daca vrei chestii mai concrete discutam pe PM. Ps: daca vorbim de surse liniare n-ar trebui sa fie probleme. Editat Iulie 26, 2020 de sesebe Link spre comentariu
maxente Postat Iulie 26, 2020 Partajează Postat Iulie 26, 2020 Acum 41 minute, MOD a spus: Decât să vă contrați aiurea dadeti-mi și mie o schemă beton de sursă low ripple,low noise că mă tot frec cu tot felul de rahaturi care mai rău fac. Unele se aud ca dracu, că n-aș fi crezut cum o sursă poate schimba sunetul. Săriți la interval cu 24vcc/1,5A Pliiiz Baga-te in comutatie, poate iti place Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 26, 2020 Partajează Postat Iulie 26, 2020 Acum 1 minut, maxente a spus: Baga-te in comutatie, poate iti place Bre, am veleități haudiofile Nu am făcut nicio sursă smps. Mi-e frică de ele. Link spre comentariu
Mircea Postat Iulie 26, 2020 Partajează Postat Iulie 26, 2020 32 minutes ago, der_doktor said: @Thunderer, te inseli. Argumentele se gasesc in carti si experimente reale nu in ce scrie cineva pe un forum... Nu crezi ca e interesant ca bat calculele cu realitatea? Ca sa sustii ca miezul unui transformator de joasa frecventa nu are treaba cu puterea trebuie sa o demonstrezi teoretic si practic. Cu probe si masuratori reale! Dle Der_doktor, eu invit colegii sa citeasca topicul respectiv (ultimele 2 pagini). Initial era "problema" inductantei, apoi in lipsa de argumente s-a trecut la contestarea sectiunii. Uite ca si aici colegul Flomar a avut dreptate - dupa calculul expus de el (deci nu dta esti chiar primul cu calcul expus). S-a dovedit ca si metoda de calcul a colegului Flomar a fost buna, caci a fost in ton cu calculul dumitale. Insa, s-a bagat printre randuri ca colegul Flomar ar fi gasit sectiunea prin nimereala... si aici ti-ai pierdut respectul meu (cred ca si al altora). Apoi, cum trebuia aplicata regula "daca nu-i convingi, zapaceste-i" ai deturnat discutia catre trafo de iesire in amplifurile cu lampi. NB: Daca testele colegului Flomar nu sunt concludente - si au fost discutate si disecate la sange, atunci esti nedrept catre el sa continui sa zici ca demonstratia practica nu a existat. Si e pacat pentru colegul Flomar, mare pacat! Mi-a placut suficienta dumitale cu amplifurile trecute prin service-ul dumitale. E ca si cum ai zice "am inchis si eu usa la un Lamborghini si acum sunt sofer de formula I". Fara suparare, eu va cred sincer ca reparati cu competenta acele amplificatoare, caci stiu ce postati la tuburi, insa asta nu va face doctor in amplificatoare. Ca fapt divers, lucrez la un proiect cu 3 trafuri mono de 460MVA fiecare (parte dintr-un HVDC, deci sunt intr-adevar de 460MVA fiecare), ar fi absurd sa zic ca stiu sa proiectez acele trafo doar pentru ca stiu/inteleg ce criterii de trecere a testelor de tip trebuie satisfacute. Adica, ma pot pronunta vazand rezulatele testelor. Stiu insa ca pot, si am conceput, trafo de la zeci de VA la cativa MVA, insa sunt departe de a fii un expert. Link spre comentariu
Marian Postat Iulie 27, 2020 Partajează Postat Iulie 27, 2020 6 hours ago, der_doktor said: @marian, din cate stiu nu este de profesie electronist, dar se crede undeva cu zece trepte mai sus Stimate scandalagiu ( ca doar pentru asta existi pe elforum ), scuza-mi aparenta brutalitate dar m-am saturat sa-mi tot rastalmacesti tu cuvintele. N-am pus nici o clipa in discutie competentele mele tehnice ( alea care or fi ), ci contributiile aici pe forum, ca despre asta este vorba, si te invit sa arati cu ce contribui tu la binele comunitatii elforum. Daca nu poti face diferenta intre competenta si contributie atunci ocoleste-mi te rog postarile. 6 hours ago, der_doktor said: decat oricare altul care tine letconul in mana 8-10 ore pe zi si isi castiga painea astfel de 20-30 de ani.Hai sa fim seriosi. Pai ala e baiul, ca prin ce fac eu incurc pe unii, pe forum este documentat ca exista oameni destul de egoisti incat sa ceara explicit limitarea progresului pentru suplimentarea veniturilor lor. Daca tot amatorul invata sa-si repare troacele atunci depanatorii ce-or sa mai repare? Stiu ca o sa-mi pun depanatorii in cap insa nu tin sa generalizez, nu-s toti la fel, sunt doar cativa carora la un moment dat le-am zis direct "nu va e rusine?". PS: Stii pilda cu paiul din ochiul cuiva si barna din ochiul altcuiva? Daca da atunci urmeaza-i morala si lasa judecata pentru cine este in masura sa o faca. _______________________________________________________________________________________________________________________________________________________ @MOD despre topicul asta este vorba: https://www.elforum.info/topic/143011-sursa-laborator-profesionala/ Este neterminat si in asteptare deoarece in ultimele saptamani ma tot confrunt cu unele probleme personale care-mi rapesc si timpul si cheful pentru electronica. Este acolo vorba despre un stabilizator liniar ( ca am inteles ca despre asta este vorba ), proiectul se vrea a fi unul foarte complex si cu performante pe masura ( este si destul de costisitor ), dar poti extrage din el o schema redusa pentru un stabilizator cu cerintele tale ( reglabil sau fix ). Se subantelege ca alimentarea necesara este de la un traf de retea. Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 27, 2020 Partajează Postat Iulie 27, 2020 Bine ca ai pus linkul. Aseara m-am uitat de pe telefon si am ratat-o . Link spre comentariu
nico_2010 Postat Iulie 27, 2020 Partajează Postat Iulie 27, 2020 (editat) Acum 17 ore, miticamy a spus: Clonele si interventia selectiva a moderatorilor dau aspectul actual al forumului. &VAX are o prezenta mai atipica dar tocmai acest lucru a dezlantuit atacurile din toate directiile ale acelora care au facut o pasiune din a arata cat de inteligenti sunt. O perioada a avut haz, era o pata de culoare in caderea constanta a activitatii tehnice pe forum. Culmea este ca o reactie normala a d-lui VAX de a se apara a reiesit ca atac si sanctionata. Savantul a fost primul hranit din postarile d-lui VAX, cautati-le daca aveti timp si chef si veti vedea de cate ori face referire la montajele "din timpul razboiului" sau alte terminologii. Pe locul doi este &nico care a fost mult mai dur in reactii, la una i-am facut raport la patron dar raspunsul a fost vidat. Pe locul trei, tot un moderator care intro postare l-a facut pur si simplu prost, faptul ca este din generatia tatalui lui nefiind o piedica. CLONELE. &mama si-a gasit partenerul perfect in RST care ii satisface dorinta maladiva de a arata cat de "mai superior" este, RST avand o reactie moale ca si cand chiar ii place postura de victima. Foarte ciudat este ca dupa atacul la adresa lui &flomar nenea "mama" nu a primit niciun avertisment, i-a fost stearsa postarea si Florin poate face reclamatie la CEDO ca aici unii au pile. E ca in reclama veche, "pot sa ud si canapeaua, moderatorii nu se supara". Exemplificare: >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>. Si ultimul model, tot moderator si tot adresat cuiva de varsta tatalui lui: CITAT: Succes la aberat si multa sanatate mintala @miticamy: Din cate stiu, cu o exceptie, nu ne-am intalnit in vreun schimb de idei si nici nu ne-am cunoscut, intr-un fel sau altul! Daca te mai anima dorinta de a scoate ceva dintr-un context (pe care nu-l cunosti) evita te rog sa faci judecati de valoare despre mine si despre atitudinea mea in raport cu anumiti useri! Nu faci decat sa fii de acord - implicit - cu comportamentul respectivilor useri, ceea ce te-ar descalifica din punct de vedere moral, cel putin! @zvonacfirst: Faptul ca te-am trimis sa citesti 4 (patru) pagini dintr-o foaie de catalog a fost in concordanta cu preceptele biblice care pun ca decat sa hranesti pe cineva (si astfel sa ii creezi o anumita dependenta de tine), mai bine ii dai o undita si il inveti sa pescuiasca. In acest fel isi va putea procura singu hrana (in cazul nostru spirituala) fara a mai depinde de cineva! Nu am nicio vina ca manifesti o anumita lipsa de comoditate (sau reticenta, zi-i cum vrei) in a utiliza serviciul Google Translate pentru a obtine informatia (ce-i drept usor alterata) care te intereseaza, insa priveste partea buna a lucrurilor: daca limba universala (tehnic vorbind) ar fi fost rusa sau chineza, cum te-ai fi descurcat? Editat Iulie 27, 2020 de nico_2010 Link spre comentariu
d2134 Postat Iulie 27, 2020 Partajează Postat Iulie 27, 2020 Acum 16 minute, nico_2010 a spus: in concordanta cu preceptele biblice care pun ca decat sa hranesti pe cineva (si astfel sa ii creezi o anumita dependenta de tine), mai bine ii dai o undita si il inveti sa pescuiasca. In acest fel isi va putea procura singu hrana (in cazul nostru spirituala) fara a mai depinde de cineva! Scrie treaba asta in Biblie? Lumea zice ca ar fi proverb chinezesc. Link spre comentariu
nico_2010 Postat Iulie 27, 2020 Partajează Postat Iulie 27, 2020 (editat) Nu stiu daca este importanta sursa cat mai degraba mesajul! Daca am gresit sursa, inseamna ca nu m-am informat suficient! Sper ca asta sa iti satisfaca orgoliul! Editat Iulie 27, 2020 de nico_2010 Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 27, 2020 Partajează Postat Iulie 27, 2020 CITAT: Daca te mai anima dorinta de a scoate ceva dintr-un context (pe care nu-l cunosti) evita te rog sa faci judecati de valoare despre mine si despre atitudinea mea in raport cu anumiti useri! Nu faci decat sa fii de acord - implicit - cu comportamentul respectivilor useri, ceea ce te-ar descalifica din punct de vedere moral, cel putin! >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> Ce am scos omule din context, e un print screen. Orice ar scrie un forumist nu ai voie NICIODATA sa folosesti acel limbaj. Esti moderator, a scris cineva niste enormitati, il atentionezi si ii dai pauze pana se disciplineaza. Si daca merita ce ai scris sau reactia dumitale a fost ok, de ce este totul sters de pe topic? De ce nu scrieti in privat celor ce nu se conformeaza regulilor forumului si ajungeti la un compromis. De unde ai scos-o ca sunt de acord cu respectivul? Majoritatea va plimbati cu trotineta sau nu erati nascuti cand faceam si eu receptoare simple si mi s-a parut ciudat sa abordeze acest subiect, dar am zis ca la un moment dat, din lipsa de interes, va renunta (vorba unuia, "lasati-l sa fiarba in suc propriu"). Dar hienele forumului au simtit miros de sange si au avut luni de zile hrana din belsug. A mai incercat omul sa se apere, a folosit expresii moderate zic eu ( altii ar fi cedat mult mai rapid folosind nume de sfinti si trimiteri la inaintasi) si tot el a fost sanctionat. Eu am vazut ce rapid ti se poate deteriora organismul de la o anumita varsta si m-am intrebat chiar daca nu cumva si dansul nu poate iesi dintrun cerc vicios al combinatiei varsta - ocupatie anterioara. Link spre comentariu
dan cod Postat Iulie 27, 2020 Partajează Postat Iulie 27, 2020 Acum 54 minute, d2134 a spus: Scrie treaba asta in Biblie? Lumea zice ca ar fi proverb chinezesc. Nu scrie. Link spre comentariu
elmar Postat Iulie 27, 2020 Partajează Postat Iulie 27, 2020 (editat) 1 oră în urmă, nico_2010 a spus: @miticamy: Din cate stiu, cu o exceptie, nu ne-am intalnit in vreun schimb de idei si nici nu ne-am cunoscut, intr-un fel sau altul! Daca te mai anima dorinta de a scoate ceva dintr-un context (pe care nu-l cunosti) evita te rog sa faci judecati de valoare despre mine si despre atitudinea mea in raport cu anumiti useri! Nu faci decat sa fii de acord - implicit - cu comportamentul respectivilor useri, ceea ce te-ar descalifica din punct de vedere moral, cel putin! Păi cam asta e greșeala pe care o fac mulți modratori de pe acest forum...ei cred că dacă taie și spânzură, căsăpind pe ăla pe care au ei draci...fără să se gândească dacă face dreptate sau doar apără pe unii ( din gașca lui) împotriva unui ”intrus”... Ei(moderatorii) speră că (,) ceilalți care sunt pe forum și văd nedreptatea ...se vor face că nu observă! Asta e total greșit...sigur , mulți vor tace și nu vor zice nimic...dar părerea lor despre acest forum va fi grav zdruncinată! La asta nu cred că vă gândiți deloc...și de aia și forumul o ia la vale! Eu n-am înțeles dece un moderator nu poate să te avertizeze politicos că ești offtopic și dacă mai continui este nevoit să ia măsuri ...în loc să te jignească ”părintește” ...închizăndu-ți ”gura” pe urmă? Oare așa nu cresc frustrările pentru acești omeni!? Editat Iulie 27, 2020 de elmar Link spre comentariu
Postări Recomandate