Stavarache.i Postat Iulie 22, 2020 Autor Partajează Postat Iulie 22, 2020 Ledul se detasaza de pe placa de aluminiu pe post de radiator. Acel led are propria placa asa cum se vede in imagini. Are doar pasta de contact. Nu este nevoie de dezlipirea propriuzisa a ledului. Link spre comentariu
sesebe Postat Iulie 22, 2020 Partajează Postat Iulie 22, 2020 (editat) Mai simplu și sigur mai eficient este să-ți cumperi o lanterna noua care sa ta satisfacă. Indiferent ce crezi sau ești sfătuit pe forum sau aiurea, un LED nou va fi doar cu 20-30% mai eficient iar cistigul de iluminare va fi aproape ca și inexistent. Iar dacă mărești curentul nu face fata răcirea. Editat Iulie 22, 2020 de sesebe Link spre comentariu
validae Postat Iulie 22, 2020 Partajează Postat Iulie 22, 2020 Ledul e lipit pe acea mică plăcuţă dreptunghiulară, nu se cumpără împreună cu ea....deci va trebui dezlipit şi noul led se lipeşte în locul lui. Schimbarea cu un led ,,de firmă,, poate avea un rezultat spectaculos, am avut ocazia să schimb leduri ieftine cu unele Cree şi rezultatul a fost vizibil chiar în aceleaşi condiţii de utilizare.Adică nu am mărit curentul ca să lumineze mai bine, ledul de firmă avea un randament net superior celui ieftin. Link spre comentariu
Stavarache.i Postat Iulie 22, 2020 Autor Partajează Postat Iulie 22, 2020 Pot sa iau si unu direct pe placa si sa o atasez pe cea existenta de aluminiu fara sa desfac acel led de pe placa dreptunghiulara. Am loc sa pun si unu din ala cu modul de aluminiu. Problema este ca nu stiu pe care sa il aleg in functie de putere si tensiune sa mearga corespunzator aici fara alte modificari. Link spre comentariu
mama Postat Iulie 22, 2020 Partajează Postat Iulie 22, 2020 19 hours ago, Dxxx said: cum sa recomanzi ceva cand nu stim cu ce se alimenteaza ledul: 1= tensiune (inclusiv domentiul de tensiune si pe baterie, si pe led, ca nu sunt fixe...) 2 = curent 3 = forma de unda, ca aici este probabil sa fie un PWM. Cum sa recomandam led de 50mA, daca acolo pot fi 2A??? Ți s-a răspuns corect și foarte concret în pagina anterioară (citatul de mai sus). Nici măcar nu se vede în poze ce integrat e acolo sau, dacă e șmirgheluit, ar trebui extrasa schema. Link spre comentariu
Dxxx Postat Iulie 22, 2020 Partajează Postat Iulie 22, 2020 Am intervenit relativ tardiv pe topic, asteptand sa vad daca nu cumva se dau din detaliile care sa faca totul sa aiba o noima. OP zice singur: - nu stiu pe care sa il aleg in functie de putere si tensiune sa mearga corespunzator aici fara alte modificari - nu vreau sa modific nimic, doar o inlocuire a ledului si atat - nici de scule nu dispun, in afara de un letcon Nici nu discut ca tensiunea in sine nu este (prea) relevanta pentru led, ci curentul... Insa daca nu stim nici IC, nici tensiune, nici curent (nici acum, nici pe viitor) inseamna ca topicul nu are nici sens, nici finalitate. Link spre comentariu
Postări Recomandate