ChuChi Postat Iulie 20, 2020 Partajează Postat Iulie 20, 2020 Buna ziua tuturor. Zilele trecute am salvat de la groapa de gunoi o combina Sony model HMK-11. Combina are insa transformatorul lipsa. Tot cautand pe net am reusit sa gasesc numele transformatorului (1-446-207-00 model AEP sau 1-446-208-00 model UK) insa fara alte detalii suplimentare. Si nu am nici cea mai mica idee ce tensiuni ar trebui sa livreze respectivul transformator, pentru a-i putea gasi un inlocuitor. Daca are cineva dintre dvs. date despre acest transformator sau cunoaste tensiunile furnizate de transformator, va multumesc. sony_hmk-11_11b_sm.pdf Link spre comentariu
QQme Postat Iulie 20, 2020 Partajează Postat Iulie 20, 2020 (editat) 2x24V 2-3A si 9V 0,3-0,5A rezulta din sch. mai bine 2x20V Editat Iulie 20, 2020 de QQme Link spre comentariu
ChuChi Postat Iulie 20, 2020 Autor Partajează Postat Iulie 20, 2020 Multumesc mult pentru raspuns. Asadar trebuie un transformator care sa furnizeze tensiunile de 20-24 V si 9 V. Amperajul la cei 24 V mi se pare cam mare, nu vad ce ar putea sa "pape" atata. Link spre comentariu
Marian Postat Iulie 21, 2020 Partajează Postat Iulie 21, 2020 La 2x24Vca sunt necesari minim 2A pentru sarcini de 8 Ohm ( asta asa spre exemplu ). Ma refer la partea de amplificare de putere, ca asta alimenteaza secundarele principale. Adica nu-i mult 2-3A, ci e cam la limita. Link spre comentariu
franzm Postat Iulie 21, 2020 Partajează Postat Iulie 21, 2020 (editat) Condensatoarele de filtraj sunt la 25V (n-ar strica sa le înlocuiti cu altele de 35 V), tensiunile de alimentare sunt trecute pe schema (+24 resp. -23 V, integratele suporta cel mult ±30 V), asa ca par sa fie suficienti 2x18-19 V ca. Transformatorul e înghesuit în coltul stânga sus al cutiei. Vedeti cât loc aveti si , în functie de asta, cautati înlocuitor. Ideal ar fi sa încapa un toroidal de 80-100 VA cu secundar de 2x18 max. 20 V (gasiti de ex. la magazinul polonez, ceva gen 55132-P1S2 TALEMA, D95x35). Secundarul pentru 9 V îl puteti bobina dvs (daca nu are centrul torului umplut). Eventual montati un transformator separat pentru 9V. Editat Iulie 21, 2020 de franzm Link spre comentariu
QQme Postat Iulie 21, 2020 Partajează Postat Iulie 21, 2020 M-am uitat la IC HA 1350 si are2x20W iesire pe 8OHM ies cam 70W consum plus consumurile adiacente rezulta 75-80 W deci un trf. de 100VA ,tens din sec. principal va fi de 2x20Vdat fiind max. tens. pe IC de +_30V,,,,dar inainte verificati IC-ul sa nu aiba scurt intre+_ 24V si iesire dif.,daca e defect nu mai merita reparat. Link spre comentariu
ChuChi Postat Iulie 21, 2020 Autor Partajează Postat Iulie 21, 2020 (editat) Multumesc dle. Marian pentru precizare. Am gasit, cautand pe internet, un transformator de 24 V la 2 A, dar inainte de toate ma voi apuca sa verific ceea ce spunea dl. QQme, personal nestiind daca nu cumva mai sunt si alte defecte prezente (n-am avut foarte mult timp sa ma apuc serios de el). Dl. Franzm: O sa incerc sa gasesc si alt transformator cum spuneati dvs. de 18-19 V . Loc inauntru ar fi suficient, transformatorul original era incapsulat intr-o camasa de plastic care se monta inauntrul aparatului, insa cine l-a avut pe mana a fortat acea camasa (se vad taieturi facute din topor cu, bag seama, o surubelnita) ca sa introduca alt transformator in locul celui original. Asadar, in prezent, nu mai exista decat acea camasa de fixare, pe care o voi inlatura cu totul. O sa ma apuc zilele acestea sa masor si daca nu mai exista alte defecte serioase, ramane sa achizitionez transformatorul. Editat Iulie 21, 2020 de ChuChi Link spre comentariu
QQme Postat Iulie 21, 2020 Partajează Postat Iulie 21, 2020 2x20V deci 40V cu priza la mijloc. Link spre comentariu
ChuChi Postat Iulie 21, 2020 Autor Partajează Postat Iulie 21, 2020 Cand termin cu serviciul, ma duc prin oras sa caut unul sa vad daca gasesc si cat costa. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum