Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Transformator Sony HMK 11

ChuChi

Postări Recomandate

Buna ziua tuturor.

Zilele trecute am salvat de la groapa de gunoi o combina Sony model HMK-11. Combina are insa transformatorul lipsa. Tot cautand pe net am reusit sa gasesc numele transformatorului (1-446-207-00 model AEP sau 1-446-208-00 model UK) insa fara alte detalii suplimentare. Si nu am nici cea mai mica idee ce tensiuni ar trebui sa livreze respectivul transformator, pentru a-i putea gasi un inlocuitor. Daca are cineva dintre dvs. date despre acest transformator sau cunoaste tensiunile furnizate de transformator, va multumesc.

sony_hmk-11_11b_sm.pdf

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• ChuChi

4

• QQme

3

• Marian

1

• franzm

1

Top autori în acest subiect

Multumesc mult pentru raspuns. Asadar trebuie un transformator care sa furnizeze tensiunile de 20-24 V si 9 V.  Amperajul la cei 24 V mi se pare cam mare, nu vad ce ar putea sa "pape" atata.

Link spre comentariu

La 2x24Vca sunt necesari minim 2A pentru sarcini de 8 Ohm ( asta asa spre exemplu ).

Ma refer la partea de amplificare de putere, ca asta alimenteaza secundarele principale.

Adica nu-i mult 2-3A, ci e cam la limita.

Link spre comentariu

Condensatoarele de filtraj sunt la 25V (n-ar strica sa le înlocuiti cu altele de 35 V), tensiunile de alimentare sunt trecute pe schema (+24 resp. -23 V, integratele suporta cel mult ±30 V), asa ca par sa fie suficienti 2x18-19 V ca. Transformatorul e înghesuit în coltul stânga sus al cutiei. Vedeti cât loc aveti si , în functie de asta, cautati înlocuitor. Ideal ar fi sa încapa un toroidal de 80-100 VA cu secundar de 2x18 max. 20 V (gasiti de ex. la magazinul polonez, ceva gen 55132-P1S2 TALEMA, D95x35). Secundarul pentru 9 V îl puteti bobina dvs (daca nu are centrul torului umplut). Eventual montati un transformator separat pentru 9V.

Editat de franzm
Link spre comentariu

M-am uitat la IC HA 1350 si are2x20W iesire pe 8OHM ies cam 70W consum plus consumurile adiacente rezulta 75-80 W deci un trf. de 100VA ,tens din sec. principal va fi de 2x20Vdat fiind max. tens. pe IC de +_30V,,,,dar inainte verificati IC-ul sa nu aiba scurt intre+_ 24V si iesire dif.,daca e defect nu mai merita reparat.

Link spre comentariu

Multumesc dle. Marian pentru precizare. Am gasit, cautand pe internet, un transformator de 24 V la 2 A, dar inainte de toate ma voi apuca sa verific ceea ce spunea dl. QQme, personal nestiind daca nu cumva mai sunt si alte defecte prezente (n-am avut foarte mult timp sa ma apuc serios de el). Dl. Franzm: O sa incerc sa gasesc si alt transformator cum spuneati dvs. de 18-19 V . Loc inauntru ar fi suficient, transformatorul original era incapsulat intr-o camasa de plastic care se monta inauntrul aparatului, insa cine l-a avut pe mana a fortat acea camasa (se vad taieturi facute din topor cu, bag seama, o surubelnita) ca sa introduca alt transformator in locul celui original. Asadar, in prezent, nu mai exista decat acea camasa de fixare, pe care o voi inlatura cu totul. O sa ma apuc zilele acestea sa masor si daca nu mai exista alte defecte serioase, ramane sa achizitionez transformatorul.

Editat de ChuChi
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări