Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Capcana electrica sobolani.

Mares Marian

Postări Recomandate

As avea nevoie de un mic ajutor.

In primul rand nu pot folosi capcane clasice cu arc, in cel mai bun caz prind unul si apoi toate capcanele sunt inutile, le evita. Otrava nu vreau sa pun, umbla pisici pe acolo, dar sunt unele exemplare magnifice de sobolani, am vazut (camera de supraveghere) cum statea pisica pe masa in timp ce un sobolan cam de aceiasi dimensiune se plimba pe podea. O sa fie pusa capcana intr-un hambar dezafectat inchis, si actionarea o sa fie manuala (un raspberrypi cu switch) in functie de ce vad pe camera, tot in ideea sa nu pateasca vreo pisica ceva.

In mod ideal as vrea sa o alimentez la 12v cu o baterie de ups. Sau 5v cu o baterie de telefon sau cu acumulatori 18750, componenta de "baza" : "Boost Step-up Power Module High-voltage Generator Converter DC 3v-6v to 400kV " sau "Generator: High-Voltage Outputs: 2 12VDC 20kV Hochleistungsgeneratoren 0÷ 120°". Care ar fi mai mortal ?

Nu stiu daca am voie sa pun linkuri, le-am gasit pe ebay.co.uk ( in tara pare ca nu se gasesc la magazine, aveti vreo idee de ce ?) Sau daca se gasesc, unde ? 

A mai facut cineva asa ceva ? Are cineva o schema ? Teoretic voltajul respectiv ar trebui sa ii omoare, nu ? Am tot cautat pe net scheme pentru asa ceva si nu am gasit nimic prea explicit. Un aparat de "firma" costa 300+ lei vs maxim 100 cat estimez ca m-ar costa.

Multumesc.

Editat de Mares Marian
Corectare si clarificare mod actiune.
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 14
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• norad

2

• daniels

2

• validae

2

• Mares Marian

2

Top autori în acest subiect

Nu tensiunea e cea care ucide, ci curentul care e suficient să producă fibrilaţia inimii.Eu am găsit şoareci morţi într-o capcană de ţânţari, care are o tensiune de doar 900 V.

Link spre comentariu

Pisicile nu ataca sobolanii, doar motanii mari pe care mama lor i-a invatat sa prinda si sa omoare soareci.

Sobolanii sunt foarte smecheri si stiu sa se ferasca de capcane. Pentru o capcana electrica trebuie gasit un loc obligatoriu de trecere pentru sobolani si prin care sa nu poata trece o pisica. Inamicul trebuie sa calce pe doi electrozi paraleli, staga-dreapta, legati la un electrolitic de 200 micro la 400 V ce este incarcat de la retea la 310v printr-o dioda si o rezistenta mare. Practic, capcana asta nu consuma nimic. Cand labutele din fata sau din spate calca pe electrozi, prin individ trece un curent ce omoara si un cal.

Link spre comentariu

De ce nu folositi capcana cu lipici ? E lesne de utilizat. E nevoie de de o cutie de lapte in care veti taia la un capat, o gaura la dimensiunea sobolanului (se lasa niste margini cam de 5 mm ca sa nu curga lipiciul). Pe o laterala mai laiati un capac pe unde sa puneti lipiciul si momeala.

Daca sobolanul/soarecele apuca sa intre in contact cu lipiciul, adio!

Daca aveti sobolani "altoiti", adica exemplare foarte mari, improvizati cutia din altceva, un PET, de exemplu.

Daca, totusi, se prinde in capcana o pisica, o salvati prin dizolvarea lipiciului cu diluant sau benzina. A doua oara nu va mai intra acolo.

Locuiesc la casa si am asemenea probleme cu soarecii/sobolanii. Desi am doi motani (castrati), acestea nu pot gestiona populatia de rozatoare. Pur si simplu nu pot intra in spatiile foarte mici pe unde misuna rozatoarele. Permanent trebuie sa fiu in garda.  Otrava de mai multe feluri - bagata in cutii de lapte cu gauri ca sa nu poata fi consumata de pisici. Cutii cu lipici prelucrate ca mai sus.

Ma asteptam ca motanii, dupa castrare, sa-si piarda instinctul de pradator. Nici vorba. In continuare prind soareci, soparle, insecte, pasari. Nu le mananca, doar mi le prezinta in fata usii.

Link spre comentariu

O schema de cursa de soareci este data in cartile 300-305 scheme Elektor.Are un senzor care comanda un electromagnet ce elibereaza o usita-clapita si prinde viu intrusul.

Link spre comentariu

Trebuie studiată în primul rând eficacitatea reală a unei capcane de producţie industrială.De multe ori sunt doar trompete de marketing şi doar atât.Dacă sunt cu adevărat eficiente, se poate reproduce în condiţii artizanale una, trebuie cel puţin să ai un punct de plecare.Poate reuşeşti s-o faci mai ieftin în condiţii artizanale, dar costul experimentării până la varianta optimă poate fi mult mai mare.....

Link spre comentariu
Acum 1 oră, Mares Marian a spus:

As avea nevoie de un mic ajutor.

In primul rand nu pot folosi capcane clasice cu arc, in cel mai bun caz prind unul si apoi toate capcanele sunt inutile, le evita. Otrava nu vreau sa pun, umbla pisici pe acolo, dar sunt unele exemplare magnifice de sobolani, am vazut (camera de supraveghere) cum statea pisica pe masa in timp ce un sobolan cam de aceiasi dimensiune se plimba pe podea. O sa fie pusa capcana intr-un hambar dezafectat inchis, si actionarea o sa fie manuala (un raspberrypi cu switch) in functie de ce vad pe camera, tot in ideea sa nu pateasca vreo pisica ceva.

In mod ideal as vrea sa o alimentez la 12v cu o baterie de ups. Sau 5v cu o baterie de telefon sau cu acumulatori 18750, componenta de "baza" : "Boost Step-up Power Module High-voltage Generator Converter DC 3v-6v to 400kV " sau "Generator: High-Voltage Outputs: 2 12VDC 20kV Hochleistungsgeneratoren 0÷ 120°". Care ar fi mai mortal ?

Nu stiu daca am voie sa pun linkuri, le-am gasit pe ebay.co.uk ( in tara pare ca nu se gasesc la magazine, aveti vreo idee de ce ?) Sau daca se gasesc, unde ? 

A mai facut cineva asa ceva ? Are cineva o schema ? Teoretic voltajul respectiv ar trebui sa ii omoare, nu ? Am tot cautat pe net scheme pentru asa ceva si nu am gasit nimic prea explicit. Un aparat de "firma" costa 300+ lei vs maxim 100 cat estimez ca m-ar costa.

Multumesc.

Intinzi o plasa de rabit la cativa cm deasura pamatului pe niste suporti din material izolator in zona in care ies sau vin. Uzi cu un furtun pamantul de sub plasa, alimentezi cu un electrod plasa si unul il bagi in pamnt. Cand ies ating plasa si mor.

Link spre comentariu

Sobolanii simt 220CA... Nu se ating de fire, plase etc..    Stiu din experienta, am facut o scandura cu fire alternante faza - nul la distanta de 1cm, pus in drum pe unde circulau, au ocolit zona.... 

Link spre comentariu
Acum 8 minute, Усилитель a spus:

Sobolanii simt 220CA... Nu se ating de fire, plase etc..    Stiu din experienta, am facut o scandura cu fire alternante faza - nul la distanta de 1cm, pus in drum pe unde circulau, au ocolit zona.... 

simt mirosul de om. nu vor pune gura pe otrava pe care ai pus mana. Eu folosesec plicuri pe care le pun cu penseta.

Link spre comentariu

Mutumesc de ajutor, raspund pe fuga si revin maine mai detaliat.

Lipici am pus, am gasit un pui de pisica tavalit tot in el, i-am tuns blana cu forfecuta 2 ore pana a scapat de lipici. In capcanele gen cutii care as putea sa le fac pentru sobolanii mari  intra pisicile mai mici, ca sunt curioase. Vin si de la vecini.

Nu am curent in locatie, am baterii acolo. As putea sa trag un fir, dar as prefera sa nu o fac.

Am citit ca simt curentul, un motiv in plus sa activez capcana doar manual, cand e intrustul in ea (pe langa grija sa nu fac vreo alta victima, pasare, pisica caine samd). 

Editat de Mares Marian
Link spre comentariu

Din ce spuneti dvs. inteleg ca in zona aveti/pot veni pui de pisica. Cum aveti de gand sa proiectati capcana electrica astfel incat sa fie selectiva doar pentru sobolani?

Link spre comentariu

Daca cauti pe youtube  * rat trape * sunt o gramada de solutii, care de care mai ingenioase... Inclusiv electrice. 

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări