matzah Postat Septembrie 23, 2007 Partajează Postat Septembrie 23, 2007 Problema 1 sta in felul urmator: traful are 2.5 kva la 2x45 volti infasurarile secundare. Apoi mai exista o grama de infasurari pentru tensiuni gen 18v, 2x10 v si alte chestii de genu. Doresc sa mai adaug spire spre a mari tensiunea pe la 2x55 -2x60v. Problema 2 este ca n-am desfacut in viata mea un toroidal si nici trafuri n-am bobinat prea mult la viata mea. Pot calcula cate spire pe volt trebuie, diametre si alte chestiute de genu, problema se pune mai practic, cum bobinez chestia?? Banuiesc ca dau jos izolatia lui, de unde dau peste infasurari. Cum sunt astea facute la trafurile de puteri mari. Banuiesc ca in loc de sarma de diametru mare se opteaza pentru mai multe sarme de diametru mai mic pe fiecare infasurare. Nu prea cred ca se ocupa cineva prin Galati cu bobinatul de transformatoare toroidale (prin locurile unde se bobineaza) - astia cam fug de toroidale, deci probabil o sa trebuiasca sa-l macelaresc eu. Daca cineva se pricepe la chestii de-astea, exista unele lucruri la care tre sa fiu in particular atent cand vine vorba de curenti asa mari? De unde pot cumpara sarma (nu o rola intreaga de nustu cate sute de metri) pentru treaba asta, eventual si cu certitudinea ca izolatia aia de email tine in conditiile astea. Link spre comentariu
Yo4You Postat Septembrie 24, 2007 Partajează Postat Septembrie 24, 2007 Nici eu nu ma pricep dar dau cu presupusul pune doua spire pe toroidal apoi masori tensiunea asa determini cate spire pe volt. Link spre comentariu
zal Postat Septembrie 24, 2007 Partajează Postat Septembrie 24, 2007 S-ar putea sa ai surpriza sa fie primarul bobinat deasupra din ratiuni mecanice, e mai usor sa bagi sirma mai groasa cind gaura e libera, si/sau de ecranare. La multe pe care am incercat sa le modific asa erau bobinate. Nu zic aici de cele mici. Mai intîi desfa putin izolatia si vezi infasurarea primara unde e pozitionata, ca sa nu-l strici cumva.Bafta! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum