icar Postat Iulie 20, 2020 Partajează Postat Iulie 20, 2020 Ce le mai place unora sa sara la gitul colegilor de forum! Eu, fara sa jignesc pe nimeni, inclusiv un profesor, as fi aratat cum se calculeaza reteaua si unde s-a gresit. Simplu, si asa avea de invatat toata lumea. Iertat sa-mi fie de oftopicareala. Link spre comentariu
florinapostol Postat Iulie 20, 2020 Partajează Postat Iulie 20, 2020 (editat) Acum 2 ore, popa marius a spus: Abaterea de la liniaritate masurat cu acest reverse RIAA 15Hz 20Hz 30Hz 40Hz 100Hz 1Khz 10Khz 15Khz 20Khz 40Khz -1dB -0,52dB --0,3dB -0,15dB 0dB 0dB -0,1dB -0,27dB -0,45dB -2dB Eu l-am construit pe acesta http://hifisonix.com/wordpress/wp-content/uploads/2016/12/Accurate-Inverse-RIAA.pdf Nu e prea frumoasa carcasa , dar isi face treaba Editat Iulie 20, 2020 de florinapostol Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 20, 2020 Partajează Postat Iulie 20, 2020 (editat) Este aceiasi schema pe care o folosesc si eu d-le florinapostol varianta dvs cu selectie MM-MC Editat Iulie 20, 2020 de Vizitator Link spre comentariu
THOMAS Postat Iulie 20, 2020 Partajează Postat Iulie 20, 2020 (editat) Schema este functionala,nu ma prea impac eu cu PSF-urile alese pentru aceste JFET-uri ,filtrele sunt bine calculate dar se mai pot face imbunatatiri,mi-am permis si sper sa nu va suparati, sa analizez cu LTspice aceste filtre si as recomanda oarece modificari de valori,stiu ca sunteti reticenti la simulari,dar aici nu este vorba decat de pura matematica,iar un aparat de simulare nu are cum sa greseasca in mod radical,asadar in schemele si diagramele de mai jos,vedeti propunerile mele privitor la aceste filtre,parerea mea! Pe graficele din stanga aveti cu negru raspunsul corectorului RIAA in cele doua variante: original si cu filtrul modificat,cu albastru raspunsul Emulatorului RIAA (Anti-RIAA) si in dreapta aveti raspunsul intregului preamplificator cu un semnal emulat pe intrare! Editat Iulie 20, 2020 de LMOlimpiu Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 21, 2020 Partajează Postat Iulie 21, 2020 Aceasta este schema dupa care am construit corectorul si in urma verificarii cu circuitul RIAA inversat am incercat o marire a capacitatii C4 insa la care am renuntat si am revenit la valoarea initiala insa am omis sa corectez pe schema asadar valoarea corecta este de 0.1uF si nu 0,147uF, probabil ca diagrama Bode va fi in acest caz mai uniforma. Cu toate ca rezistenta de intrare pe grila FET-ului este similara cu a pentodei exista o diferenta intre Ri a acesteia si rezistenta dinamica a unui tranzistor FET ori in calcul retelei RIAA trebuie sa se tina seama de acest aspect si probabil aceasta este cauza diferentei de valoare a primului rezistor din retea, oricum dat fiind faptul ca toate elementele retelei sant pasive este evident ca aparatul matematic care a trasat diagrama Bode este absolut corect si nu poate fi pus la indoiala Link spre comentariu
THOMAS Postat Iulie 21, 2020 Partajează Postat Iulie 21, 2020 (editat) 1 oră în urmă, popa marius a spus: Aceasta este schema dupa care am construit corectorul si in urma verificarii cu circuitul RIAA inversat am incercat o marire a capacitatii C4 insa la care am renuntat si am revenit la valoarea initiala insa am omis sa corectez pe schema asadar valoarea corecta este de 0.1uF si nu 0,147uF, probabil ca diagrama Bode va fi in acest caz mai uniforma. Cu toate ca rezistenta de intrare pe grila FET-ului este similara cu a pentodei exista o diferenta intre Ri a acesteia si rezistenta dinamica a unui tranzistor FET ori in calcul retelei RIAA trebuie sa se tina seama de acest aspect si probabil aceasta este cauza diferentei de valoare a primului rezistor din retea, oricum dat fiind faptul ca toate elementele retelei sant pasive este evident ca aparatul matematic care a trasat diagrama Bode este absolut corect si nu poate fi pus la indoiala Da,cu 100nF diagrama Bode este ceva mai buna,dar este posibil ca in acest test unde eu am stabilit rezistenta interna a generatorului de semnal aproximativ egala cu cea de iesire a JFET-ului in configuratia schemei la PSF-ul ales,altfel daca nu tinem cont de impedantele de intrare/iesire,filtrul nu va fi ce trebuie,deci in acest caz s-ar putea ca aproximatia mea sa fi fost chiar o "aproximatie",de altfel eu am vrut sa subliniez faptul ca preamplificatorul-coretor RIAA este functional,oricum in practica se jongleaza foarte mult cu aceste valori! Editat Iulie 21, 2020 de LMOlimpiu Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 21, 2020 Partajează Postat Iulie 21, 2020 Tranzistorul folosit in preamplificator are aceste date cu care se poate proiecta un corector folosind calculatorul online si cred ca pentru semnale mici FET-urile sant superioare tuburilor Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 21, 2020 Partajează Postat Iulie 21, 2020 Acum 5 ore, popa marius a spus: Tranzistorul folosit in preamplificator are aceste date cu care se poate proiecta un corector folosind calculatorul online si cred ca pentru semnale mici FET-urile sant superioare tuburilor Link spre comentariu
Vizitator Postat August 1, 2020 Partajează Postat August 1, 2020 Cateva masuratori facute cu programul de masuratori ARTA : Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum