Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Preamplificator Phono +corerector de ton + pre linie

florinapostol

Postări Recomandate

Acum 11 minute, florinapostol a spus:

Nu m-am gindit la diafonie...

Doar la PCB , cu ambele triode din balon folosite la un canal iesea cablajul foarte incilcit :scarpin

Diafonia tuburilor nu prea conteaza din moment ce santurile discului de vynil au o diafonie foarte mare comparativ cu a tuburilor duble dintr-un balon

Link spre comentariu
Acum 35 minute, popa marius a spus:

Diafonia tuburilor nu prea conteaza din moment ce santurile discului de vynil au o diafonie foarte mare comparativ cu a tuburilor duble dintr-un balon

Pe aceeași ideie și distorsiunile vinilului sint mult mai mari decit la benzi sau la digital și atunci ce rost au amplificatoarele cu distorsiuni de sute de ori mai mici ?!? 

Link spre comentariu
Vizitator viobio
1 oră în urmă, DANO a spus:

Cei doi rezistori formează un divizor, nu ar fi mai bine rezistorul de 680k sa fie înaintea corectiei RIAA în acel fel nu s-ar pierde din amplitudinea semnalului

Cum am spus, încearcă să cauți pe net cum funcționează o corecție RIIA, pasivă sau în buclă de reacție. 

Dacă nu montezi rezistența de 470k anumite frecvențe, te las să le descoperi, îți sparg urechile sau o să ai un sound foarte prost. 

https://en.m.wikipedia.org/wiki/RIAA_equalization

Editat de viobio
Link spre comentariu
Acum 1 minut, viobio a spus:

Cum am spus, încearcă să cauți pe net cum funcționează o corecție RIIA, pasivă sau în buclă de reacție. 

Dacă nu montezi rezistența de 470k anumite frecvențe, te las să le descoperi, îți sparg urechile sau o să ai un sound foarte prost. 

Eu nu am zis sa nu montezi rezistorul de 470k, am zis doar cel de 680k sa fie montat înaintea corectiei RIAA ca la cum e acum formează un divizor și în acest fel atenuează semnalul. Gândește-te puțin la ce zic înainte de a o da în funcționarea corectiei RIAA din nou, nu zic asta doar ca să ma pis contra vântului. 

Link spre comentariu
Vizitator viobio
Acum 30 minute, sesebe a spus:

Pe aceeași ideie și distorsiunile vinilului sint mult mai mari decit la benzi sau la digital și atunci ce rost au amplificatoarele cu distorsiuni de sute de ori mai mici ?!? 

Eu știu defapt ce vrei tu să spui mai pe ocolite...... dar și vinilul are frumusețea lui, am niște viniluri presă japoneză de moare lumea, pun pariu că dacă te pun într-o camera și faci o audiție fără să vezi sursa, o să zici că nu știu ce DAC pe 24 sau 32 biți este. 

Acum 14 minute, DANO a spus:

Eu nu am zis sa nu montezi rezistorul de 470k, am zis doar cel de 680k sa fie montat înaintea corectiei RIAA ca la cum e acum formează un divizor și în acest fel atenuează semnalul. Gândește-te puțin la ce zic înainte de a o da în funcționarea corectiei RIAA din nou, nu zic asta doar ca să ma pis contra vântului. 

Știi ceva...... până nu știi cum funcționează corecția aia pasivă.... ne pierdem vremea de pomană, acolo este vorba de atenuari, accentuării, impedanțe, fă tu montajul și pune cum vrei tu rezistența de 680k, apoi mai discutam. Este prea mult de scris ca să îți explic cum funcționează corecția aia RIIA. 

Ai conceput cablajul pentru preul ăsta, te-ai întrebat măcar 1 minut cum funcționează RIIA, că si ăsta are o schemă asemănătoare a corectiei RIAA. http://www.jogis-roehrenbude.de/Verstaerker/SRPP-VV/SRPP-VV.htm

Editat de viobio
Link spre comentariu
Acum 18 minute, viobio a spus:

Știi ceva...... până nu știi cum funcționează corecția aia pasivă.... ne pierdem vremea de pomană, acolo este vorba de atenuari, accentuării, impedanțe, fă tu montajul și pune cum vrei tu rezistența de 680k, apoi mai discutam. Este prea mult de scris ca să îți explic cum funcționează corecția aia RIIA. 

Ai conceput cablajul pentru preul ăsta, te-ai întrebat măcar 1 minut cum funcționează RIIA, că si ăsta are o schemă asemănătoare a corectiei RIAA. http://www.jogis-roehrenbude.de/Verstaerker/SRPP-VV/SRPP-VV.htm

Tocmai aia e ca am mai cautat ceva informații despre treaba asta, din păcate am descoperit mai târziu ceea ce îți explic acuma, uite în schema de mai jos cum trebuie sa arate. 

unnamed (1).gif

Link spre comentariu
Acum 54 minute, sesebe a spus:

Pe logica aceasta ar putea fi pusa intrebarea ca ce rost mai are o pictura daca un aparat foto digital reda mult mai bine un peisaj, portret etc. dar intrebarea in sine este neindoielnic corecta

Link spre comentariu
Vizitator viobio
Acum 11 ore, DANO a spus:

Tocmai aia e ca am mai cautat ceva informații despre treaba asta, din păcate am descoperit mai târziu ceea ce îți explic acuma, uite în schema de mai jos cum trebuie sa arate. 

unnamed (1).gif

Bade...... tu nu înțelegi ceva, dacă îți spun că nu înțelegi ceva elementar te superi iar, valorile componentelor și poziția lor în "filtrul" RIIA se aleg în funcție de impedanța de ieșire a primului etaj de amplificare, amplificarea primului etaj de ieșire, impedanța de întrare a următorului etaj de amplificare și amplificarea acestuia, depinde de la schemă la schemă, nu este nimic greșit în schema cu 680k care te stresează pe tine sau în schema atașată de tine, dacă studiezi mai multe scheme o să observi că sunt oarece diferențe de poziționare a componentelor în funcție de mărimile fizice de care vorbeam mai sus. Ideea este o funcționare corectă a curbei RIIA. 

Citește și pe aici, se discuta cam același lucru 

Editat de viobio
Link spre comentariu
La 18.07.2020 la 21:57, valderama a spus:

Dacă ai "curaj" domnule în situația asta(din citat) introduci semnal 200Hz-sqw și 3KHz-sqw vedem cum se compensează cele două  inverse-RIAA&RIAA

(chiar fără prezentare, vezi dumneata)

Sonda este pe X10

SDS00023.thumb.png.dbf121240c6533533e5ffda08b4fc1c6.png

SDS00024.thumb.png.d2dd4a9b75e1f343b2096fdfc8e885dd.png

Link spre comentariu
Acum 20 minute, valderama a spus:

Stă bine ca formă de undă și diferență de amplitudine 0,6dB.

Multumesc!

Daca pina acum puteam sa zic ca se aude bine , de acum pot sa spun ca si la masuratori a iesit bine. :rade:

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Citeva masuratori

Prin tot lantul :pre RIAA+corector+buffer. Corectiile pe  0

1532644806_RaspunsinfreqPreRIAA.thumb.png.3b62311184b054aae075778b757e87ee.png

Corector + pre linie. Corectiile pe 0

1912385598_RaspunsinfreqIntrarelinie.thumb.png.6c608be74a53a70d46a181be8f78d20a.png

Corectiile +

2025598197_RaspunsinfreqIntrareliniecorectii.thumb.png.04a43b9611a905f3ae8d2eeed876b387.png

Corectiile -

88896286_RaspunsinfreqIntrareliniecorectii-.thumb.png.487dca75f4f5e176d3073420d8fe75a9.png

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări